Podruhe tehotna:-)

474
5.12.05 11:07

Podruhe tehotna:-)

Ahoj holky, chtela jsem se zeptat, jestli nevite, jak je to s druhym tehotenstvim co se tyka dokladu do prace, castky 12 500, kterou jsem dostavala pri prvnim diteti..... a taky jak se zvladaji dve deti, kdyz budou od sebe 25 mesicu (pokud ma nejaka z vas zkusenost)? :D

Diky moc predem,

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
830
5.12.05 12:10

Ahoj Simonko,

mělo by to být stejné, jako při prvním těhotenství, gynekolog Ti napíše papírek na mateřskou a ta by se měla vypočítat stejně jako při první těhu, tedy pokud jsi brala 12 500,–, měla by jsi dostat tu samou částku.

A dvě děti se zvládají docela dobře :D , jak se do toho dostaneš, ani Ti to nepřijde :wink: . Musíš si najít určitý systém, snad Ti mimčo bude spát a ne jako mě furt řval :lol: , ale naučila jsem se dělat spoustu věcí jednou rukou. Neboj, zvládly to jiný, zvládneš to taky :wink: .

Ahoj Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
5.12.05 13:02

Ahoj Simonko,
jenom doplním. Dojde Ti jak moc času jsi měla s jedním dítětem - i když se Ti třeba zdálo, že nestíháš. :D Jakmile si najdeš systém a svůj stereotyp, tak to bude v pohodě. Já jsem měla štěstí, že Tereza vůbec nebrečela, nakojila se do 10 minut a opět hned usnula… :wink: Takže jsem se mohla hodně věnovat Sárce, která byla a je hroznej mazel a závisláček…

Hodně zdaru!!
Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
5.12.05 13:11

Ahoj Simonko, tak přesně na tohle jsem se dnes telefonicky ptala své personalistky, která mi řekla,že vše bude úplně stejné jako při prvním dítěti,teda částka ,kterou budeš dostávat 28 týdnů, poté co doložíš potvrzení od doktora o nástupu na mateřskou. Jsem totiž taky krátce těhotná a taky mě to zajímalo :lol:
ahoj anajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
5.12.05 13:18

Ahoj Anajko, takze ve chvilce, kdy prinesu potvrzeni, zacnou mi posilat 12 500, jako pred tim? A co tech 3 500, ty se pozastavi? A kdo to udela???

Diky, ju, to bude prijemne, najednou 12 500 :D a ne 3 500 :D

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
5.12.05 13:23

No přesně takhle jsem to pochopila, 3500 tisíce ti zase budou chodit po ukončení 28 týdnů mateřské,ale jestli to ohlásí zaměstnavatel na městském úřadu,že už nám těch 3500 nemají posílat, hmm to je dobrá otázka,vidíš na to mě nenapadlo se zeptat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.12.05 13:23

Simonko,
jakmile dostaneš od doktora papír o nástupu na mateřskou, zaneseš ho do práce a oni Ti začnou posílat nádhernou částku. :wink:
Na sociálce je však potřeba nahlásit (tuším, že se vyplňoval i nějaký papír) a 3500 se odsune do pozadí (tedy přestanou Ti je posílat) - ale čekájí na Tebe… :D
 Pavla

• Citovat
  • Upravit
2480
5.12.05 14:13

Zdravím!

Stačí zanést kopii mateřské (vystavuje gynekolog) na sociálku. Musela jsem tam dopsat prohlášení, že toho a toho nastupuji mateřskou dovolenou a budu pobírat pěněžitou pomoc v mateřství od svého zaměstnavatele. (nebo tak něco)
Manžel to poslal dokonce faxem z práce a stačilo jim to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
5.12.05 14:26

Bohuzel te musim zklamat - nebudes dostavat 12500, ale castku zhruba o 3000 nizsi - ver mi, mam to cerstve vyzkousene. Je to protoze se ti prijem pocita za posledni odpracovany rok a tam mas prave jen tu nizsi castku prvni materske, bohuzel :(:(:(:(:(
Ale jinak te potesim, tak nejak mi prijde, ze se dvema detma je to vetsi pohoda nez s jednim :) Jo, jsou chvile kdyz rvou obe najednou a kdyz je to na masli, ale je jich nejak min a zvladam je nejak lip nez kdyz mi rvala jen jedna - ta prvni. Na druhe dite nejak neni tolik casu a tak ho neresis tolik jako to prvni a tak je to druhe vetsinou klidnejsi - rikam vetsinou, ne vzdy to tak je. Kdyz nahodou spi obe najednou, tak se skoro nudim, je to takove zvlastni :)
Ale neboj, i kdyz bude druhe urvane tak to urcite zvladnes, protoze jsi urcite holka sikovna :D
Jo a rodicak na prvni dite se ti pozastavuje po dobu pobirani matereske, coz nejak nechapu :(:( Zvlast ted, kdyz je mozne si k materske privydelat :( Prijde mi, ze jsou na tom tratni hlavne ti, co pracuji a poridi si dve deti, vem si, ze my jeste stale dostavame pridavky podle prijmu, ketere jsem mela v zamestnani (respektive podle materske za prvni dite). Ty nejvyssi budeme dostavat az v dobe, kdy uz zase budu v zamestnani a nebudu je tolik potrebovat - na hlavu, co? Prijde mi, ze kdybych byla na socialce a nestarala se a nechala se zivit statem, tak mam po dobu rodicovske dovolene vic penez nez ted. Ale to je na debatu jinam a jinde.
Preji pohodove tehu a chodici starsi ditko at nemusite porizovat dvojkocar :) Ta nase starsi je lenoska, musi se vozit :D
Lesina a dracice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ET
87
5.12.05 15:01

Lesina: tak to jsi mě opravdu zmátla - taky jsem měla zato, že když do těch 3let věku dítěte, kdy mi zaměstanavatel musí držet místo, nastoupím na druhou mateřskou, tak mi prvních 28t vyplácí to samé co předtím, při první mateřské. Po tu dobu samozřejmě nepobírám rodičák, ten odhlásím a zase ho dostanu až po 28t. Počítá se poslední odpracovaný rok, to ano - ale do toho se nezahrnuje těch 28t kdy byl člověk doma na MD. Není to tím, že ti po skončení těch 28t první mateřské propláceli dovču, tj. počítají tě jako bys po 28t nastoupila do práce, ale vlastně čerpala dovču, a tu ti zaplatili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
5.12.05 15:17

Ne ET, bohuzel to neni tim, dovcu po MD jsem sice cerpala, ale pouze 6 dni. Taky me to zaskocilo :(
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky