Recept: Losos s ananasem a feferonkou

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 30
Hodnotilo 0 lidí

Nemáte chuť na klasického kapra s bramborovým salátem? Vyměňte ho za lososa s ananasem. Místo přílohy můžete udělat salát a lehké vánoční jídlo je na světě .:)

Postup

Rýžíivaříme v osolené vodě asi 15 min. Česnek pose­káme a
feferonku nakrájíme na úzká kolečka. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Celer, cibulky a ananas nakrájíme na nudličky. Vše krátce opečeme na oleji
v pánvi, vyjmeme a přeložíme do zapékací formy, osolíme a opepříme.
Přidáme vývar, víno a koriandr. Lososa omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme
a ope­čeme na vypečené šťávě. Osolíme, opepříme a roz­prostřeme na
zeleninu. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 20 min.

Autor: Redakce

Ingredience

  • 200 g dlouhozrnné rýže
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červe­ná feferonka
  • 500 g celeru
  • 4 pórkové cibulky
  • 400 g duži­ny ananasu
  • 2 lžičky oleje
  • pepř
  • 100 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 100 ml bílého vína
  • 3 lžíce posekaného koriandru
  • 600 g filetů z lososa

Doporučená příloha

zeleninový salát

Chutnalo vám? Okomentujte recept Losos s ananasem a feferonkou

 Váš příspěvek