JAK ZMĚKČIT RUČNÍKY A VYBĚLIT BÍLÉ?

287
24.3.07 17:57

JAK ZMĚKČIT RUČNÍKY A VYBĚLIT BÍLÉ?

Holky PROSÍM poraďte!
nevím, asi tu máme nějakou tvrdou vodu nebo co. Používám aviváž, peru v prášku Persil power perls na barevné prádlo, teď přidávám aviváž Merkur. Mám strašně tvrdé ručníky, i když je nenechávám přeschnout a je mi to nepříjemné. Na jiném prádle to tak znát není, ale ty ručníky!!
Dál, nemůžu říct, že bych mohla třídit prádlo tak, že bych prala várku JEN bílého, tolik pouze bílého prostě nemám a dám tam i světloučké barvy třeba Terezčina oblečení. Přesto chci, aby bílé bylo bílé :-)). Jak toho docílit? Spodní prádlo mám už pěkně jetý až na nějaký kousky, co peru v ruce........ a ty tvrdý ručníky, PĚKNĚ MĚ TO TOČÍ!

Prosím prosím hoďte mi typ, moc děkuju za reakce!

Nenicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15326
24.3.07 18:07

Re: JAK ZMĚKČIT RUČNÍKY A VYBĚLIT BÍLÉ?

Nenicka píše:
Spodní prádlo mám už pěkně jetý až na nějaký kousky, co peru v ruce........ a ty tvrdý ručníky, PĚKNĚ MĚ TO TOČÍ!

Neničko, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posílám ti dva neeko tipy:
1. aviváž, který nejvíce mi nejvíce zjemnila prádlo, je fialová od Lenoru Fleur de Lune. Vyzkoušela jsem hodně druhů, ale na téhle jsem to opravdu poznala.
2. do každé bílé pračky přidávám jednu odměrku Vanishe v prášku. Jde to určitě poznat, hlavně na manželových bílých sportovních ponožkách. Jenže časem ti každý bílý kousek pošedne, s tím se prostě nedá nic dělat. Můžeš zkusit prát některé choulostivé kousky v ruce, ale to by mě ani nehlo, ničit si v těch agresivních přípravcích ruce.
A na spodní prádlo, takové to elastické, nepatrí aviváž. Právě proto pak žloutne.
pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
24.3.07 18:17

Ahoj.
Tak s rucnikama, ktere jsou jak prkno mam take zkusenost :-(. Jedine, co pomaha u nas: dat je uschnout do susicky… pak jsou pomerne mekke…
Avivaz mi nikdy nic nezmenila, na tu uz nespoleham…
Mamka jednou rucniky vyprala v nejakem sajrajtu na tvrdy kamen, zafungovalo to skvele, ale nebylo to urcene zrovna na pradlo, takze rucniky se po case zacaly sypat :-(.

Opravdu take nevim co s tim - a to nemame nijak moc tvrdou vodu!!!

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.3.07 18:45

:D Asi budu za cvoka - ale miluju tvrdé ručníky - když pořádně drápou při sušení zad- jůůůůů :D

Holky pardon, nedalo mi to ;)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
24.3.07 18:49

a jejda!
admin - masochista :! :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
24.3.07 19:31

Ahoj,
tak tohle taky řeším, takže bych zaručenou radu přivítala !!!
Další problém, který mě štve je, že některé ručníky se při používání namočili a pravděpodobně nedostatečně rychle proschli a tak jako zasmrádli. Po vyprání a třeba i prosušení venku jsou voňavé, ale jakmile se jich znovu dotkne voda, tak ten smrádek je zpět. Už jsem zkoušela kde co, ale nic nepomáhá. Pomalu se smiřuji s tím, že holt budu muset tyhle ručníky vyhodit a koupit nové, nebo mi něco poradíte???? Dajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
24.3.07 22:02

Taky máme děsnou vodu a ručníky a i jiné prádlo bylo donedávna hnusně tvrdé. Teď jsem trochu změnila taktiku, kvůli očekávanému mimču jsem koupila Obzor pro mimina, ale hlavně (a to i prášek na barevné prádlo) nejprve rozpustím v lavorku s vodou (ne úplně, na to trpělivost nemám…) a pak teprve naliju do pračky - přímo do bubnu s prádlem. A najednou jsem měla měkké ručníky. A nemyslím si, že by to bylo Aviváží a dokonce jsem přestala používat funkci „máchání navíc“. A prádlo je najednou měkké. Možná je to náhoda, možná je to fakt tím předrozpuštěním prášku. Asi by stačilo i začít používat ty tekuté prací prostředky.
Tolik můj postřeh, možná naprosto zcestný… :-)

D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.3.07 22:55
Dajka píše:
Ahoj,
tak tohle taky řeším, takže bych zaručenou radu přivítala !!!
Další problém, který mě štve je, že některé ručníky se při používání namočili a pravděpodobně nedostatečně rychle proschli a tak jako zasmrádli. Po vyprání a třeba i prosušení venku jsou voňavé, ale jakmile se jich znovu dotkne voda, tak ten smrádek je zpět. Už jsem zkoušela kde co, ale nic nepomáhá. Pomalu se smiřuji s tím, že holt budu muset tyhle ručníky vyhodit a koupit nové, nebo mi něco poradíte???? Dajka

Hm, dajko…
tohle taky řeším. Pomůže mi, když ty ručníky čas od času proženu vyvářkou :cry: jinak nic…

maky

• Citovat
  • Upravit
5546
25.3.07 11:41

Dajko, to jak popisuješ s těma zasmrádlejma ručníkama, jsem tady měla u dvou kusů, po vyprání voněli, ale stačilo se s nima jednou utřít a dát je usušit jako normální na věšák a stejnak začli páchnout…chvíli jsem to zkoušela prát a prát, ale nakonec jsem je rozstříhala na malý hadry na uklízení…a přestali páchnout, asi to bylo tím, že je namáčím jenom do prostředku na čištění. A nový osušky jsem koupila v Tescu v akci za 69 Kč. A ty voní a jsou super měkkoučký. Jinak tvrdý ručníky - ty ostatní mám taky - ale aspoň je to jako takovej peeling :lol: těla. Na zažloutnutí nefunguje nic. Spodní prádlo si radši kupuju barevný a bílou podprsenku a kalhotky tak cca po půl roce vyhazuju a kupuju nový, a to jsem zkoušela prát v ruce i v pračce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2704
25.3.07 11:46

Nevím, jestli to není nesmysl, ale mám pocit, že hodně záleží na kvalitě ručníků.

Mám pár obyčejných ručníků z Ikey a ty jsou po vyprání jak struhadlo. A pak několik lepších (mají podstatně víc smyček) a ty zůstávájí krásně měkký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.07 15:36

ahojík dámy, no já mám teda asi super typ, mamina si taky vždycky ztěžovala , že má tvrdý ručníky, když začala používat speciální aviváž s kondicionérem tak byl problém pryč a navíc výrobky co používáme jsou zdravotně nezávadné, neobsahují chemické přídavky jako chlor, fostáty, formaldehydy, takže děláme i něco pro své zdraví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2569
29.3.07 15:47

Ahoj Neničko, já mám ručníky i horší kvality i ty drahý. A mám je docela měkký - peru v Arielu, prášek dávám přímo do bubnu, nechám projet celej cyklus praní a máchání, pak dám aviváž a ještě jednou nechám vymáchat a vyždímat. Aviváž používám světle modrý Silan. A na bílý prádlo se mi osvědčil právě Ariel - přítelovo bílý ponožky jsou i na 60 krásně vypraný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.8.07 12:24

Peru v mýdlových ořeších a prádlo je měkké i bez aviváže. Někdo radil i mýdlový sliz, ale ten jsem nezkoušela, protože jsem s ořechy spokojená.
 S.

• Citovat
  • Upravit
JM
83
11.6.08 19:30

Toto téma už jsem dávala kdysi na living. Bylo mi porazeno, že na bélé prádlo se nesmí dát aviváž - pak to šedne. Je pravda, jak se narodil mylý, prala jsem bez aviváže a plenky byly krásně bílé. Po půl roce jsem začala prát v Missivě (včetně aviváže) a jsou šedé :(
Ručníky mám také tvrdé, také některé smrdí :cry:
Jen mi bylo porazeno, že na ručníky ne aviváž - pak špatně sají. Ještě jsem přemýšlela vyzkoušet, na základě informací, že ze sušičky jsou pěkně měkké, je poi vyprání vyčvachat v teplé vodě a dát vyždímat. Předpokládám, že sušička také suší teplým vzduchem a právě to teplo je změkčí. Ale namám to vyzkoušené! Jen hypoteticky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
13.6.08 12:11

Ahoj JM,
je to přesně, jak píšeš. Zrovna nedávno jsem zkoumala, jak hnusně zešedlý je všechno bílé prádlo. V obchodě mi potvrdili, že nikdy aviváž. K sušičce: před čtyřmi lety jsem si ji koupila za poslední vydělané peníze před mateřskou a od té doby na ni nedám dopustit. Ručníky jsou fakt jako peříčko, navíc po zvlhnutí vůbec nesmrdí. Dávám do ní sušit veškeré dětské oblečení, takže žehlím jen košile a kalhoty. Prostě mi hodně ušetřila práci. Jediné, co bych dnes už udělala jinak, je objem. Manžel mě ukecal na 2,5 l a já bych hned od začátku snesla víc. Když se dá do sušičky víc prádla, vyplivne to zmuchlaný.
Pa M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný