UJAK Speciální pedagogika vychovatelství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
UJAK Speciální pedagogika vychovatelství
Ahoj holky,
ráda bych se zeptala, jestli někdo nemá zkušenosti se studiem spec.pedagogiky na UJAK. Zvažuji ještě studium na VOŠ Evropská, ale přece jen tohle je VŠ a hlavně jsem našla,že zde můžu (nepovinně) studovat logopedii, která mě moc láká. Jinak jsem jí našla pouze na Pedag.fak., ale tam se nedostanu, protože neudělám příjímačky z hudebky
. Lákala by mě logopedie nebo práce s postiž. dětmi, tak proto se mi tohle studium líbí.
Mátě někdo zkušenosti, jak často probíhají přednášky při kombinovaném studiu, jestli je škola náročná apod?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Také mě tento obor zajímá, letos nejspíš začnu na této škole studovat. Vertigo, máš nějaké nové info? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petttulis píše:
Také mě tento obor zajímá, letos nejspíš začnu na této škole studovat. Vertigo, máš nějaké nové info?
Ahoj, dost jsem hledala na netu recenze od studentů, co tam studují, i jsem psala paní na studijní oddělení, takže nějaké info mám
- co by tě zajímalo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vertigo Tak konkrétně asi nic, jen tak ještě na poslední chvíli vyzvídám, jelikož jsem v březnu posílala přihlášku.. Mám z toho celkem strach, protože se zase budu muset naučit učit.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petttulis Tak strach mám taky - navíc já jsem ze školy už 18 let ![]()
Jdeš studovat dálkově nebo na denní studium ? A budeš jezdit do Prahy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vertigo Do Prahy… Mám 10 měsíců starého chlapečka, takže musím dálkově.. A ty? Odpověděli ti už? Já stále čekám na vyrozumění..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petttulis píše:
@vertigo Do Prahy… Mám 10 měsíců starého chlapečka, takže musím dálkově.. A ty? Odpověděli ti už? Já stále čekám na vyrozumění..
Taky dálkově, zvažovala jsem denní studium, jestli by se to nedalo stáhnout třeba do 3 dnů, ale spíš půjdu do dálkovýho. To dálkový je tak 3-4 víkendy za semestr - cca 1× za měsíc - je to dost o samostudiu, tak jsem si říkala, jestli by nebylo lepší to denní
Chci k tomu ještě chodit na jazyky, když budu mít přes týden volno
Paní říkala, že přihlášky teprve začínají přijímat, že je času dost. Tak si můžem držet místo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petttulis píše:
@vertigook. A odkud jsi a kolik ti je?
Jsem z Prahy, tak to budu mít kousek
.
Příspěvek upraven 11.04.12 v 15:09
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vertigo píše:
Ahoj holky,
ráda bych se zeptala, jestli někdo nemá zkušenosti se studiem spec.pedagogiky na UJAK. Zvažuji ještě studium na VOŠ Evropská, ale přece jen tohle je VŠ a hlavně jsem našla,že zde můžu (nepovinně) studovat logopedii, která mě moc láká. Jinak jsem jí našla pouze na Pedag.fak., ale tam se nedostanu, protože neudělám příjímačky z hudebky. Lákala by mě logopedie nebo práce s postiž. dětmi, tak proto se mi tohle studium líbí.
Mátě někdo zkušenosti, jak často probíhají přednášky při kombinovaném studiu, jestli je škola náročná apod?
No tak na PedFak na specku se přijímačky z hudebky nedělají, alespon před pár lety, když jsem je dělala, nebyly. Jestli myslíš do Prahy, tak byl všeobecný přehled (ZSV) nebo biologie, a pak oborový test, bylo potřeba mít něco ze specky načteno, nějaké základní pojmy a osobnosti alespoň. Přihlíželo se taky k praxi, za tu byly body, a bodovalo se i matur.vysvědčení. To je info 4roky stará. Jinak UJAK je soukromá škola, placená, takže je jasné, že projít ji bude snažší, než pedfak. Můj postřeh z praxe - na místní zš UJAK specku studují asi 2 nebo 3učitelky, ale ředitelka svorně prohlašuje, že škola neumí pracovat s dětmi se spec.potřebami, mluvím o dětech se spu apod. To dle mého mluví za vše.
- Citovat
- Upravit
Vertigo, tak koukám, že už ses rozhodla pro konkrétní školu
Jinak si tedy nemyslím, že automaticky platí soukromá škola=leháro.
A to dálkové studium to je skutečně jen o víkendu? Na kolik let? Kolik to stojí? Já už jsem tedy studium VŠ definitivně zavrhla, mám co dělat abych teď skloubila dítě, domácnost a práci s rekvalifikačním kurzem, ale zas pokud by šlo jen o víkendy, tak bych to asi zvládla… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Princess píše:
Vertigo, tak koukám, že už ses rozhodla pro konkrétní školuJinak si tedy nemyslím, že automaticky platí soukromá škola=leháro.
A to dálkové studium to je skutečně jen o víkendu? Na kolik let? Kolik to stojí? Já už jsem tedy studium VŠ definitivně zavrhla, mám co dělat abych teď skloubila dítě, domácnost a práci s rekvalifikačním kurzem, ale zas pokud by šlo jen o víkendy, tak bych to asi zvládla…
Princess, to jistě neplatí, to máš pravdu. Jsk si ale pak mám přebrat to, když řeknu na zš, že mám dítě s konkrétní poruchou (se kterou by na 1.stupni měli umět pracovat), a na 2 místních zš, kde jsme u zápisu do 1.tř byli, na nás koukali, cože to máme za divnou nemoc
Vše učitelky 1. stupně, některé z nich specku studují. Když ti ředitelka řekne, že s dětmi s nějakou poruchou učení neumějí pracovat, ale víš, že tam nejméně 2 učitelky specku studují, právě na ujaku, co si o tom máš pak myslet. Toto je bohužel celkem častý jev. Ta škola si to ale dle mého dělá sama, věřím, že jsou tam i kvalitní učitelé a i studenti, ale budou tam i studenti, kteří prostě projdou, protože si studium hradí.
- Citovat
- Upravit