Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Se svym nynejsim muzem sem chodila od svych 20, on byl muj prvni a ja v podstate taky, jelikoz nekolikamesicni predchozi znamost na dalsku neberu vazne. Sem dva roky vdana, cekame prvni mimco a vim, ze sem se rozhodla nejlip, jak sem mohla. A mam jedno jedine prani, usinat kazdej vecer vedle svyho manzela a zestarnout vedle nej. Mozna divny, nevim, ale ja to tak cejtim.
Ellie, ja myslim, ze to rozhodne nebezpecne neni
Taky jsem si vzala svoji prvni lasku (pokud nepocitam 2 platonicke pred ni
, poznali jsme se v 18ti a zvladli i vztah na dalku (4 roky za mnou muj drahy dojizdel z Nitry, kde studoval). Dnes je nam 30, mame temer 8 let po svatbe a loni se nam narodilo prvni ditko. I kdyz to sem tam skripne, coz je ale uplne normalni, chlapa bych v zadnem pripade nevymenila a verim, ze ani on me ne
Dulezite je, ze se o vsem dokazeme otevrene pobavit a samozrejme na vztahu porad pracujem, ono to bez toho totiz nejde. A na nedostatek romantiky si po tech letech rozhodne nemuzu stezovat - jaky si to udelas, takovy to mas - plati to beze zbytku.
Ja bych rekla, ze prave lide, kteri vstupuji do manzelstvi takhle, maji casto mnohem vetsi sanci na celozivotni stastny vztah… Jde o to, ze takova prisne monogamni zalezitost stoji vetsinou na hodne pevnem zaklade, ktery je pro manzelstvi to nejdulezitejsi az prijdou krize…
Ja jsem pravda z toho druheho brehu, chlapu jsem mela vicero, nemyslim pouze chozeni, mela jsem i hodne „vztahu“ na jednu noc a muzu jen potvrdit, ze vsichni chlapi jsou v podstate stejni. A taky, coby vdana zena zastavam nazor, ze zhavy playboy se hodi pro kratke eroticke dobrodruzstvi, ale na cely zivot je prave takovy „tatka“ k nezaplaceni. Cely zivot prece nebudete vymetat divoke parby a milovat se na zadnim sedadle v aute. A az budes mit jednou mimino a k tomu treba strevni chripku, uvidis, jak vdecna budes za tatuldu, ktery Ti toho drobka na jeden den odejme… Takovy vasnivy hrebec, do ktereho jsme byly v sestnacti zblaznene vsecky se proste sebere a pujde s kamosema ven… A to bys asi nechtela, ne?
Jana
Taky se přidávám. Chodili jsme spolu na gympl, láska na první okuk, ve druháku spolu začali chodit a pak se v 19 brali. Všichni nás měli za blázny, ale já bych neměnila. Po dalších x letech se nám narodil syn, teď čekáme druhé, v září slavíme osm let od svatby …hůůů telenovela jako blázen, ale já opravdu nemám pocit, že jsem potřebovala poznávat deset chlapů před ním. Mám spoustu kamarádů, to je fakt, a jak už psala Dido (tuším), tak nakonec každá dojde k tomu, že chlap je chlap
, tak proč ne ten první?
A zamilovanost je krásná, ale prostě jednou odejde a je jen na vás jestli do toho vztahu zainvestuje dost na to, aby mohl pokračovat dál. A introverti mají nádherný vnitřní svět a dokážou často velmi překvapit -
není si nač stěžovat. Držím palce, ať se rozhodneš jakkoliv.
Moje prababička říkávala, že někteří chlapi jsou všichni stejní ![]()
Ahojka Ellie
tak jsi mě pobavila. Já jsem vždycky chtěla zůstat s tím, s kým jsem právě chodila než se se mnou rozešel. Kromě toho předpředposledního - to jsem zjistila, že je to nadutý pitomec, krom toho předposledního, ten byl na mě závislej a krom toho posledního kterého jsem si nevzala - ten byl paranoidní schizofrenik.
Tyhle vztahy mi byly pouze k tomu, abych poznala, že můj muž je to nejlepší, co mě mohlo poznat....... i když někdy o tom pochybuju
![]()
Tak se teda taky přidám ![]()
Svého manžela znám od mých 10 let (od doby, kdy se s rodiči přistěhoval na dvorek, kde jsem trávívala prázdniny u mé babičky). Mě bylo 18 jemu 20, když jsme spolu začli chodit. Za tři roky jsme spolu začli bydlet, za 2 roky byla svatba a za další 2 se nám narodil krásný chlapeček Vojtíšek, kterému je dnes 15 měsíců. Máme krásný 8,5 letý vztah, z toho 3,5 roku manželství a jsem za něj ráda a neměnila bych. Mnohé mé kamarádky si ťukají na hlavu, že jsem tak dlouho s jedním mužem, ale já jsem šťastná!!!
Před manželem jsem měla ještě dva půlroční vztahy, ale to co prožívám s Radkem, jsem s nimi NIKDY nezažila! Máme i horké chvilky, ale kdo je nemá ![]()
ELLIE: Buď ráda za taťuldu, to je ten správný chlap do nepohody!!!!
A nazávěr, naši jsou do sebe zaláskovaní od školky, znají se od narození (moje babičky je vozily společně v kočárku) a od 15ti mají vztah, v 18ti se brali, za rok jsem se jim narodila a v únoru slavili 26 let manželství.
Lois
Ahoj,
právě dnes jsme byli na večeři se známými a padlo to tam také. Jsem letos polovinu svého života téměř denně se svým mužem. Bylo mi šestnáct, když jsem se do něj zamilovala, po 8 letech jsme se vzali a za pár dní tomu bude 8 let co jsme manželé. Opakovala bych co napsaly holky přede mnou - takže jen krátce - jsem šťastná, že jsme spolu a doufám, že spolu i zestárneme. Máme spolu krásnou zdravou dcerku a nic nám nechybí.
Takže se rozhodně neboj a jdi do toho.
Ahoj,
tak ja vas asi vsechny trumfnu ![]()
My s manzelem „chodime“ od 15-16 let )uz si nepamatuji presne;), v 26 letech jsme se brali, ve 30 jsme meli syna a jsme spolu stale radi
uz 18 LET!!!!!
Samozrejme , ze byly vetsi a mensi krize, ale myslim, ze ty se stavaji v kazdem vztahu.
Holt to beru tak, ze jsem potakala „toho praveho“ hned napoprve ![]()
Jana
Ahoj! Já jsem si téměř před 2 lety vzala partnera se kterym jsem od svých 16 let.Moc se milujeme,prožili jsme spolu během 7 let chození spoustu dobrého i zlého.Máme spoustu společných zážitků a jsem moc ráda,že mám tak skvělého muže.Před 13 měsíci se nám narodila naše Michalka.Moc si s tatínkem rozumí,dělají spolu spoustu lumpáren.Spousta lidí mi říkala ,že vzít si prvního chlapa je hloupost,že se omrzíme a kdovíco ještě.Ale i když si občas pěkně lezem na nervy a hadáme se ,tak bych neměnila.Myslím si,že můžeš poznat spoustu chlapů,ale nemusíš najit toho pravého.Kdo vybírá ,přebere.Přeji hodně štěstí,lasky a splněných snů. ![]()
Ahoj Ellie,
mne to teda s mou prvni laskou nevyslo, a ani s druhou…
. Po nejake dobe jsem vzdy zjistila, ze mi neco chybi… manzel byl cim dal tim lenosnejsi, ja jsem takovy dobrodruh, porad bych neco delala, sportovala atd… ale on se cim dal tim vic valel na gauci a dival se na televizi… a ja se najednou zamilovala, ale tak moooooooc, samozrejme do nekoho jineho
ze jsem nemohla ani spat ani jist… no proste hruza, ale krasna… a tim zamilovanim se mi otevrely oci… rozvedla jsem se......... a za dalsi dva roky jsem poznala meho prince. Oslavili jsme pred par dny pet let KRASNEHO vztahu..... a myslim si, ze by tak krasny ani byt nemohl, kdyby nebylo tech „skol“ z vztahu predeslych … zjistila jsem, co je dulezite, aby vztah fungoval, jak si lasku opatrovat… aby neuvadla… Ellie, moc Ti preji, aby Ti to vyslo uz napoprve. Ja si myslim, ze nejdulezitejsi je MILOVAT. Mela by si tu lasku citit, mela by si citit, ze je to ON. Hlavne nebyt s nekym jen kvuli tomu, aby si nebyla sama… to by urcite nefungovalo…
U mne to neklaplo, vubec toho nelituji. Ale uklidnim Te tim, ze moji rodice se seznamili ve 14, ja jsem se jim narodila v 17 a jsou spolu dodnes.
Mej se krasne a poslouchej Tve srdce. Helca
Ahoj
ja som so svojim manzelom od 18tich, a nemenila by som , ani nelutujem ze som nemala niekolko vztahov predtym, cakala som na praveho a ten prisiel ![]()
Nie je dolezite s kolkmi si uzijes, ale ako, co a kto stoji za to.
Buduj si to pekne co mas, rozvijajte si lasku a budete stastni do konca zivota.
Nic si nestratila tym ze mas, jedineho chlapa, ale iba ziskala.
Ti co mali vela vztahov, vobec nie su stastnejsi, tiez cakju a hladaju toho jedineho, bud rada ze si ho nasla ![]()
Já jsem se svým manželem už od patnácti a známe se už od mala.Ted čekáme své první miminko. A problémi jsou a budou ale myslím si že nezáleží na tom jestli je to první kluk nebo třeba sedmý.Žádný vztah není ideální 365 dnů v roce ale důležité je jestli společně dokážete čelit problémům a řešit je společně.My jsme po deseti letech známosti pořád krásně zamilovaní i když sem tam nějaká ta muška přeletí
Nikdy jsem ale toho nelitovala že jsem nepotkala někoho jiného, tak at se rozhodneš správně ![]()
Ahoj, mi je 23 a příteli je 21 let. Jsme spolu od jeho 16 let po půl roce jsme spolu začli bydlet. Neměli jsme to žádnej med.Žili jsme v jendom pokoji u rodičů na hotelu, kde jsme platili nájem, takže já protože jsem vydělávala a přítel ještě studoval. Po roce a půl sme se rozešli. Přítel si nějak uvědomil, že asi není na vážný vztah a potřebuje si asi trochu víc užít. Nojo obrečela jsme to, ale pak jsme našla jiného přítele a on ten můj bývalej měl jinou přítelkyni. No měl tři nojo zkoušel asi najít něco lepšího:-). Já před přítelem měla pět partnerů.
Byli jsme od sebe 5 měsíců. Osud nás spojil zpátky dohromady. NIKDY jsem tomu nevěřila .že by on zamnou přišel. Já ikdyž potom rozchodu jsme trpěla měla jsem svou blbou hrdoszt a říkala sme si ukončil to a tak kdyžtak atˇpřileze on. Nepsali jsme si nic. Dovídala jsem se pouze od přátel jak on pořád omě básní jak jsme skvělá že udělal hcybu že si neuvědomil co měl až když omě přišel. Jsem zatyhle slova moc vděčná. Je to už skoro čtyři roky od našeho rozchodu a návratu:-) . Oba jsme si tím uvědomili co vlatsně chceme a já se strašně ráda probouzím vedle něho a jen při pomyšlení, žeby vedle mě zase nebyl je mi skoro až do pláče. Miluji ho strašně moc z celého srdíčka. Čekáme tedˇprvní mimčo . Které přímo řekl přítel žeby si moc přál. Snažili jsme se oněj devět měsíc".-) . Příští rok s ebudeme ais brát to záleží na penězích.
Víš já měla před ním pět partnerů. Tkaže 6 stím jendím co jsem měla vtom rozchodu. On měl i ve svém tehdy nízkem věku předemnou taky 3 partnerky. a potom tři partnerky během rozchodu.
Nevím jetslis eto dá nazvat jako zkušenost. No nevím, podle mě je nejkrásnější zkušenost mít jednoho partnera kterého miluješ, před kterým s enestydíš nemusíš si nanic hrát a nejhezčí je právě získávat s takovým človíčkem zkušenosti. Zkušenosti nejsou všehcno. Nebojse neprobereš se a neřekneš si že jsi o něco přišla.
Právě že tím žebys tohle ukončila bys možná právě omoc přišla!!!
Takového přítele co máš si strašně moc važ vážně.Je to moc nádherné.
Mi staršně dlouho trvalo překousnout to že sme se rozešli a měli jsme partnerky. Dodneška to trošku vemě je a někdy kdžy se pohádáme taky mu ty partnerky během rozchodu vpálím. Nojo sme taky ke všemu děsná žárlivka takže sme ráda, že semnou vážně je:-).
Ano stáli omě i jiní chlapi, ale žádnej znich nebude ten mlůj. Toho já mám doma. Vživotě byhc mu nezahla a říkám si, žeikdyž sme spolu prožili tenhle rozchod byl upřímněj řekl mi to upřímně a nezahl mi tím pádem nás osud mohl zase dát dohromady. Kdyby mě podvedl už bych nebyla tady kde jsem nevěru byhc neodpustila.
Já ti radím drž s etoho co máš. nesmíš přemýšlet nadtím coby kdyby. vždycky je něco lepšího, jasně to je, ale taky je vždycky něco horšího.
Ty musíš vědět jetsli ho miluješ ne,?