Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj! Na emiminu jsem četla spoustu příběhů, jak někdo našel lásku přes internet..já sice taky, ale všechno je trochu jinak, než bych si představovala:(tak od začátku..asi před dvěma lety jsem na chatu potkala jednoho kluka..moc pěkně jsme si popovídali, vyměnili si čísla na mobil a asi čtvrt roku si psali sms, občas pokecali na chatu a..zamilovali jsme se do sebe..všechno bylo jako z pohádky, plánovali jsme si svatbu, mimís atd. Jednoho dne jsme se sešli, skvěle jsme si rozuměli, ale bohužel se z něj vyklubal tak trochu žabák, který však nezkrásněl ani po polibku..od té doby se s ním scházím víceméně potajnu, protože bydlí hodně daleko, tak občas jezdím k němu domů..vím že to zní divně, ale já ho na jedné straně hrozně miliuju a na druhou stranu se za něho stydím..vím že to tak dál nejde a hrozně mě to trápí!!!Je skvělý..hodný, milý, inteligentní, asi ideální muž..ale ten vzhled:(((už nevím co mám dělat..prosím, napište mi svůj názor, za každé slovo budu moc vděčná..občas si tu čtu nějaké diskuze a jste mi moc sympatické, proto tu píšu tuhle slátatinu..vaše simiiis
Simi,
je prima, že si rozumíte po všech stránkách a vzhled? No tak ho nenásilně předělej k obrazu svému ![]()
Upravit účes, změnit styl oblékání… Povětšinou je muž tvárný… Obzvlášť když se mu pak „tleská“, jak je krásný ![]()
Hodně štěstí a nenech si lásku snadno upláchnout.
M.
ahoj simiiis,
by me zajimalo, jestli tobe osobne se nelibi nebo si spis myslis, ze je i pro okoli nepritazlivy? (vis jak to myslim)
Pokud ho ale milujes, neni prece, co resit. Preci ti, kteri te maji radi, ti nebudou rikat nic oskliveho, co se tyce vzhledu mileho a na ostatni bych se vyprdla.
Ja mam doma taky internetovou lasku, na prvni pohled taky nic moc
(ten by me zabil), ale postupne jsem se do nej silene zamilovala, libi se mi jak vzhledove, tak povahove a nevymenila bych ho za nic na svete.
tak hodne stesti!!!
R.
simiiis, myslim ,ze zalezi hlavne na tom, jak se citis ty s nim…
jestli mas pocit, ze se na nej nemuzes podivat, tak s nim ani nikdy nevylezes na verejnost a jestli se tobe osobne tak strasnej nezda, tak ver tomu, ze to chce jen trochu se otrkat…
ja mam zase tloustika a taky jsem se za nej obcas stydela /ted uz ne - zhubnul
/, a i jsem si rikala, jestli jsem normalni, ze s nim dokazu bejt, ale zvykla jsem si a ver , ze ostatnim lidem je to jedno !
Bude to znít ohraně, ale myslím, že na vzhledu nezáleží. Já teda takovou zkušenost nemám. My jsme se potkali na diskošce (jaká klasika), on na vojně, já „poberťačka“ a rozhodně jsem se do něj na první pohled nepobláznila. Ani omylem. Za to on prý jo (hm, nechápu, ale prej to tak je - spíš ho asi brala prsa:)))
Taky myslím, že to může být, jak psala Radulka, obavy a předsudky, co řekne okolí. Ale na tom přeci nezáleží. Pokud si rozumíte, vyhovujete si a máte se rádi, nezáleží na tom.
A další věc je i věk. Časem se lidi mění. Můj dnes již manža byl hrozný ucho, fakt že jo, dodneška se směju fotkám z tý doby (i svým). Jsme spolu 8rok a musím říct, že se mi po pár letech začal líbit i vzhledově. Zmužněl. Nakonec se dal přemluvit a lehce změnit účes, nijak zá:,–(ně a to mu dodalo taky. Změnil trošku styl oblékání a je zcela jinej, až se někdy bojím:)))
Mnoha lidem by se nelíbil, ale co mi do toho. Máme se rádi, i když občas bouří, jsme spolu šťastní (může být lépe, ale i hůř) a máme krásnou holčičku. Řiď se svým srdcem. Snad to nejsou podvědomé obavy a výmluvy, jestli je ten pravý. Přeci jen, už se neznáte jen přes net, ale i osobně, ne? ![]()
GaB
Simiiis ![]()
Ja ti to poviem stručne ale naozaj úprimne a zo srdca - k čomu by ti bol krásny ale debil ???
„Když ho miluješ, není co řešit“ ![]()
Podstatné je, aby ste boli šťastní, tak buďte !
jen jeste doplnim, ze ze zacatku se mi nelibil vubec, pak jsem ho brala jako kamose a neresila jsem to /on uz teda ale ne
/ a ted se mi libi se na nej koukat, nasla jsem si pritazlivy rysy ![]()
Mám doma taky jednoho ošklivýho - aspoň tak mi připadal, když se o mne začal zajímat. Nakonec mne přesvědčil vlastnostmi a to ostatní jsem postupně trochu změnila - účes, oblečení. Trochu zestárl a jde to. Když vidím některý, co byli dřív hezký a teď už plešatí a tlostnou, tak si říkám, že to nakonec byla i výhra.
Jitka
Holky tak to jsem se fakt pobavila!
Simiiis, zajímalo by mě kolik je ti let? Já totiž asi od pětadvaceti vzhled neřeším vůbec. Navíc jsem si zrovna nedávno říkala, že z těch „žabáků“ ze základky se většinou stali přijatelní chlapácí. No a většina krasomilů je plešatá a obézní. Fakt na tom nesejde. Hlavní je, že jsi zamilovaná. Prostě si to užívej a vzhled neřeš.
Přeju ti hodně štěstí k tvojí lásce!
věra
ahojky, prosím Tě, jak je škaredý:
Přece je láska slepá, ne?
Tak co se děje? Mě se taky můj manžel zdal nicmoc a do 10měs od seznámení byla svatba… Tak přece končí pohádky, ale u nás to je fajn, ikdyž ne vždycky, ale kde je to pořád skvělé, ne?
Tak prosím Tě, neřeš vzhled, ale asi není tak hrozný, když tam dojiždíš
. Měj se hezky ahojky I.
Ahojky…
To neřeš
Důležité je uvědomit si Tvoje priority? Jaké máš? Aby byl krásný, přitažlivý, společenský? Nebo snad aby byl spolehlivý, fajn, skvělý tatínek a sympaťák?
Jak tady již bylo zmíněno, od určité doby vzhled neřeším… A když vidím nějakého modela, tak mi naskakuje husí kůže. No ne, že bych se ráda nepodívala
, ale chodila jsem se dvěma a to co jim vzhledově nadbývalo jim bohužel chybělo jinde…
Takže si vem třeba papír a tužku, napiš si, co je pro Tebe u chlapa podstatné a pak to porovnej s Tvým protějškem a možná se až budeš divit, co se všechno o sobě (vás) dozvíš ![]()
Každopádně přeji hodně štěstí !
Peťula
Simi
co s krásnou mísou když je prázdná???? = K čemu krásnej kluk když je totálně blbej?
Hledáš-li partnera pro život, nekoukej na krásu…pokud se chceš povyrazit, tak to je jiná.
Můj muž má velice krásnou duši a vzhled jsme vypilovali ![]()
Tak koukám, že jsem asi divná - ale pro mě vzhled důležitý je!
Kdysi jsme měli jednoho profesora na sociální psychologii - starý nerudný chlap, ale v hlavě to měl celkem srovnáno. A ten se nás, děvčat, ptal, jaké vlastnosti by měl mít náš budoucí partner. Všechny jsme se shodly, že by měl být hodný, chytrý, vtipný, tolerantní, měl by mít rád děti,…
Pan profesor nás chvilku poslouchal, pak nás zarazil a zeptal se: Takže vám by opravdu nevadilo, kdyby byl sice hodný a inteligentní, ale měl hrb a holý zadek????!!!!
Nejsem nějak extra materialisticky zaměřená - ale kromě zmiňovaných duchovních kvalit jsme prostě hledala i partnera, který by mi vyhovoval vzhledově a který by byl materiálně zajištěný. A nemyslím křížence Dalai Lamy, Kena od Barbie a Rockefellera
Myslím normálního chlapíka, se kterým si budu rozumět, který se mi bude líbit a který mě bude moci pozvat na večeři, aniž by předtím přepočítával, jestli si to může dovolit.
Můj postoj, který nikomu nevnucuji ![]()
Pa,
Baghira
Simiiis - vykašli se na okolí a představy jak budeš s ním po boku vypadat! At si klidně všichni myslí co chtějí! Jde o tebe - přiznat si jak to je. Jestli ho opravdu miluješ a dokážeš si s ním představit budoucnost, není co řešit. Oblečením, účesem atd. se dá postupně hodně vylepšit, ale ten človíček uvnitř zůstane stejný! Ty s ním budeš žít, mít dětičky… vnější krása není opravdu to nejdůležitější, ale líbit by se ti měl a taky ti musí vonět jeho kůže ![]()
Jen ty sama musíš zkusit jestli s ním dokážeš denně žít (né virtuálně, kdy je člověk dost naivní a podléhá iluzím…vždyt ty krásná slůvka se tak hezky čtou, člověk si udělá určité představy a ten druhý taky a pak je to v realitě o štěstí na jakého človíčka opravdu narazíš.)
Můj názor - zkus to s ním! Zkus se uvolnit a užívat si lásku společně s ním (být co nejvíc spolu, né přes net) a pak poznáš jestli je to ono nebo radši odejdeš a budeš hledat kluka, který ti bude vyhovovat víc i vzhledově. Ale bacha - je tolik hezkých chlapů - idiotů.
Hodně štěstíčka a ať je to ten pravý ![]()
Dej vědět jak to dopadlo ![]()
sunn
ja kdyz videla poprve sveho manzela tak jsem si rekla: "pro pana co s timdle budu delat????Obtloustly, priplesately, kalhoty malem na pul zerdi, ohleceni nemoderni… a tak jsme si ho prvni rok trosku zkraslovala, obmenila mu satnik a ted je to ten nejkrasnejsi a nejuzasnejsi muzskej, kteryho jsem mohla dostat