Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Marjanko ![]()
mas pravdu,nema cenu se tocit porad na jednom petniku,nic to neprinese,ale myslim,ze to chcecas.
Samozrejme,ze moje krev byla negativni,uz jsem odmenstruovala a CAR zasila 10.12 nnovou zadost na pojistovnu.
Muj problem je ale ten,ze mi bylo pred 2 tydny 39 a tak jedina pojistovna,ktera mi muze jeste nejak podporit,je vseobecna…jsem na ni momentalne zavisla,nebod nemame financni prostredky na to,financovat si vse sami.
Budu tam tedy volat koncem roku a doufat,ze mi zadost schvali,jestli ne,nevim jak to dal pujde.
Podivam se na ten portalek,co jsi mi zaslala a pokusim se divat na vec jaksi pozitivneji ![]()
pa pa
Nikolko - ono to není vždy jen o věku, je škoda, že nestihneš možná čerpat hrazené pokusy. al ejsou i jiní alternativy, třeba cyklus s nativem a ten je podstatně levnější než IVF.. já na něm nebyla, ale holky od nás z diskuse ano..
no já také nejsem nejmladší, ale bohužel už máme dávno cykly vyčerpané..a rozhodně se chce od toho odpoutávat, pak ten život stojí za prd, je fajn, že si to uvědomuješ. samo, že se to musí prožívat a myslet na to,ale s mírou;-)
budu ti moc držet palečky a klido někdy k nám do IVF diskuse zaskoč ![]()
pááá ať tě neodnese dnes čertisko ![]()
ahojky holky,nasla jsem tuhle stranku a koukam ze stim uz mate neake zkusenosti..ja jsem tet bila na 1 ivf..a po 10 dnu transferu jsem dostala ms..
chci se zeptat vas jestli mi neaka poradi.jestli uz je po vsem nebo jestli mam jeste doufat dekuji za odpoved ![]()
baruska55 píše:
ahojky holky,nasla jsem tuhle stranku a koukam ze stim uz mate neake zkusenosti..ja jsem tet bila na 1 ivf..a po 10 dnu transferu jsem dostala ms..chci se zeptat vas jestli mi neaka poradi.jestli uz je po vsem nebo jestli mam jeste doufat dekuji za odpoved
Pokud dorazila klasická ms a né špinění tak je asi konečná..než vysadíš léky tak si ještě pro jistotu udělaj testík nebo zajdi na krev ![]()
týýý jo koukám, že když jsem psala poslední příspěvek, tak jsem byla ještě před IVF.. ted mi přišlo upozornění na příspěvek v diskusi ![]()
no uběhlo pár let a mám za sebou 5. IVF, několik potratů a konečný výsledek je jedna 2 letá holčička a 8 měsíční pučmeloun, který si přišel neočekávaně a sám bez jakékoliv pomoci lékařů ![]()
a pak, že jsem beznadějnej případ ![]()
tak holky hlavu vzhůru ![]()
Ahoj holky jsem taky po prvnim nevydařenem IVF.Barusko taky ja jsem 10 den začla špinit a 11 den jsem to dostala test negativní a krev taky
Ted mčekám na KET tak nezoufej. Máš taky nějaká embryjka v mrazáčku?
Ahojky,
mám za sebou také první, bohužel neúspěšné ivf, vše jsem snášela celkem dobře, bohužel měli jsme jen jedno vajíčko po odběru a to se oplodnit nepodařilo, zdegenerovalo. Když nám druhý den volali, tak mě to skolilo. Jen jsem brečela a teď třetí den, mám hlavu jen plnou beznaděje a bezmoci. Paní doktorka nám řekla podobné:" Berte to jako zkoušku a teď jedeme na ostro, je úžasná, snaží se podržet i manžel, a le asi i tělo plné těch hormonů dělá s psychikou své. Jdeme dál a čekáme jaká se pro nás ukáže cesta, také nám řekli, že skoro 50% prvních IVF je neúspěšných a že, jak píšete, je to i dobré k tomu, že se ukáže jak to naše tělo na co reaguje, jak je schopné, či neschopné tvořit vajíčka. Ale všechny tady víte, jaké to je nskutečně těžké, když to vytoužené, vymodlené mimuško ne a ne přijít. je fajn, že je místo, kde se podělit a přesně… jen ten kdo to prožívá, ví jaké to je!!! Přeji všem moc a moc štěstí!!! A krásné dny ![]()
@Mariee píše:
týýý jo koukám, že když jsem psala poslední příspěvek, tak jsem byla ještě před IVF.. ted mi přišlo upozornění na příspěvek v diskusi![]()
no uběhlo pár let a mám za sebou 5. IVF, několik potratů a konečný výsledek je jedna 2 letá holčička a 8 měsíční pučmeloun, který si přišel neočekávaně a sám bez jakékoliv pomoci lékařů
a pak, že jsem beznadějnej případ
tak holky hlavu vzhůru
no krása..tohle mě vždycky dodá sílu ![]()
@Motýlinka píše:
Ahojky,
mám za sebou také první, bohužel neúspěšné ivf, vše jsem snášela celkem dobře, bohužel měli jsme jen jedno vajíčko po odběru a to se oplodnit nepodařilo, zdegenerovalo. Když nám druhý den volali, tak mě to skolilo. Jen jsem brečela a teď třetí den, mám hlavu jen plnou beznaděje a bezmoci. Paní doktorka nám řekla podobné:" Berte to jako zkoušku a teď jedeme na ostro, je úžasná, snaží se podržet i manžel, a le asi i tělo plné těch hormonů dělá s psychikou své. Jdeme dál a čekáme jaká se pro nás ukáže cesta, také nám řekli, že skoro 50% prvních IVF je neúspěšných a že, jak píšete, je to i dobré k tomu, že se ukáže jak to naše tělo na co reaguje, jak je schopné, či neschopné tvořit vajíčka. Ale všechny tady víte, jaké to je nskutečně těžké, když to vytoužené, vymodlené mimuško ne a ne přijít. je fajn, že je místo, kde se podělit a přesně… jen ten kdo to prožívá, ví jaké to je!!! Přeji všem moc a moc štěstí!!! A krásné dny[/ci
Ahoj i tobě.
Koukám, že nás tu asi moc není. No nevadí, třeba se někdo přidá.
Můj první pokus také nevyšel a minulý týden v pátek jsem to dostala…Dnes už jsem na to psychicky lépe a už na to tolik nemyslim ale vím že čas to zahojí a jdem do druhého pokusu. Konzultace nás čeká 3.9. V mrazáčku nic nemám takže vše nanovo, ale to mi nevadí. udělám pro to cokoliv.
Holky ahoj, taky se k vám přidám. V červnu jsem začala stimulovat na své první IVF. Bohužel mi po stimulce vyrostl pouze jeden folík tak jsme se po dohodě s Dr rozhodli změnit IVF na IUI. No a teď, koncem srpna, jdeme znovu do IVF. Budu stimulovat větší dávkou tak snad bude víc folíků a tentokrát se zadaří.
I ja mam za sebou sve prvni ivf jsem dneska 10 den po et .ale 8 den od et jsem zacala spinit a spinim porad test negativni mozna je to na test jeste brzo ale urcite to nevyslo.
@Anonymní píše:
I ja mam za sebou sve prvni ivf jsem dneska 10 den po et .ale 8 den od et jsem zacala spinit a spinim porad test negativni mozna je to na test jeste brzo ale urcite to nevyslo.
Třeba to ještě není na 100%, že to nevyšlo. Naděje umírá poslední. Držím palce
Ahojte holky.
Nakonec jsem volala Dr. Mokré a byla u ní včéra na konzultaci. Naplánovala mi laparoskopii, kterou jsem ještě neměla a během toho si příští týden zajedu na imunologiceké vyšetření páru do Prahy… Stále beru jednu tabletu Medrolu.
@Mončina píše:
Ahojte holky.
Nakonec jsem volala Dr. Mokré a byla u ní včéra na konzultaci. Naplánovala mi laparoskopii, kterou jsem ještě neměla a během toho si příští týden zajedu na imunologiceké vyšetření páru do Prahy… Stále beru jednu tabletu Medrolu.
Ahojky Monči, člověk asi udělá cokoli s vidinou a nadějí, že ho to přiblíží k vytouženému, úspěšnému cíli. Jen nenávidím ty rady „nesmíš na to myslet“ to prostě nejde, alespoň mě ne. Moc ráda kreslím, pouštím s znovu do prácea připravuji se na druhý cyklus. Čekáme ještě na výsledky AMH a potom se rozhodne jak dál. To čekání je nekonečné, ale řeknu vám, nikdyy jsem se tak netěšila na menses jako poslední dva měsíce
. A když si tak pročítám příspěvky, je utěšující, že v tom člověk není sám, pomáhá to. Máte někdo zkušenosti s Utrogestanem, příšerně se mi po něm točí hlava, 3× denně mám Matějskou zadarmo a nic příjemného to není, trvá to tak půl druhé hodiny a je to jako by někdo roztočil místnost kolem mě. Moc moc přeji vše aby to vyšlo, protože kdo má takto tolik vytoužené mimuško, bude úžasnou maminkou!!! Opatrujte se ![]()