Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci se jen zeptat na Vaše zkušenosti.
Jsem poprvé těhotná, na 1. ultrazvuk jdu příští týden, to bych měla být 7+1. Jde vůbec o první kontrolu v těhu, do téhle doby mám jen těhotenské testy.
Přítel by rád šel se mnou…jen nevím, jestli je to vhodné. Vyšetření bude vaginální…
Jak jste to měly vy?
Díky a pěkný den z.
ja ho brala na všechny. prvnímu doktorovi se to nelibilo, tak sem ho změnila ![]()
Přítel se mnou šel na UTZ později, takže už to bylo přes bříško, doktorka mi taky nejdřív dělala vaginální vyšetření, to přítel čekal v čekárně, sestřička ho pak jen zavolala, když už jsem něla nohy u sebe
Myslím, že jeho přítomnost ti nikdo zakázat nemůže, jsou chlapi, co chodí na každé vyšetření s partnerkou
To záleží na tobě i na něm, jak se tam bude cítit ![]()
lepší bude když ho vemeš až na screening který se dělá kolem 12-13týdne to by měl být větší ultrazvuk.já jsem manžela vzala až na tento a pak na 3D v 22.týdnu. ![]()
Se mnou na první ultrazvuk šel při screeningu v 1. trimestru, to byl u mě první, který mně dělali jen přes bříško.
ja by som sa hanbila pri vaginalnom utz pred manzelom, myslim, ze ani jemu by to nebolo prijemne. a okrem toho v tom 8tt nic moc na utz nie je vidno, radsej by som pockala do 12tt ![]()
Ahoj, já jsem šla na 1. ultrazvuk s přítelem, taky mi ho dělali vaginálně. Přítel i já jsme sice byli z toho trochu v rozpacích a měl strach aby mi doktor nějak neublížil, ale jak uviděl na monitoru malého, tak to rázem vše přešlo. Držel mě za ruku a hladil. Byl rád že tam se mnou byl, na vše se ptal, takže pokud vám to oboum nevadí, tak at klidně jde, pokud s tebou půjde i k porodu, tak tohle je proti tomu úplná prkotina.
přítel semnou šel až na ten velký ultrazvuk a stejně stoho nic neměl . pak ten 3 D a tam už konečně něco viděl ![]()
zaara píše:
Přítel by rád šel se mnou…jen nevím, jestli je to vhodné. Vyšetření bude vaginální…
Jak jste to měly vy?
Když Ti to nevadí, proč ne…
Mně by to vadilo, ale to je individuální.
Ale popravdě, nevím, co si představuje, že v sedmém týdnu uvidí - jako laik pravděpodobně jenom chaotickou změť a zrnění na obrazovce… ![]()
Můj muž byl poprvé v tom dvanáctém týdnu a stejně pak přiznal, že z toho nic neměl - až ten druhý a třetí si už „užil“…
Podle mě to vhodné není, když pominu intimní stránku věci, tak stejně uvidí jen černý flek.
hodně taky záleží jaký má doktor ultrazvuk.já byla ve 13.týdnu u doktora a bylo vše krásně vidět.(teda až na pohlaví)ale fakt super,občas to i přepl na chvíli do 3D takže manželovi se to líbilo.pokud má doktor horší ultrazvuk tak i v tom 13.týdnu může vidět ho..o ![]()
Manžel byl se mnou na všech vyšetřeních v obou těhotenstvích. Nevím, proč by mi mělo před ním vadit vag. vyšetření nebo ultrazvuk, protože inkriminované partie nejednou viděl (minimálně 1× při početí toho dítěte) ![]()
ivuska.h píše:
Manžel byl se mnou na všech vyšetřeních v obou těhotenstvích. Nevím, proč by mi mělo před ním vadit vag. vyšetření nebo ultrazvuk, protože inkriminované partie nejednou viděl (minimálně 1× při početí toho dítěte)
někdo se prostě cítí blbě.a manžel ani nechtěl jít na začátku těhotenství.
BohunkaP píše:zaara píše:
Jak jste to měly vy?Když Ti to nevadí, proč ne…
Mně by to vadilo, ale to je individuální.
Ale popravdě, nevím, co si představuje, že v sedmém týdnu uvidí - jako laik pravděpodobně jenom chaotickou změť a zrnění na obrazovce…
Můj muž byl poprvé v tom dvanáctém týdnu a stejně pak přiznal, že z toho nic neměl - až ten druhý a třetí si už „užil“…
No jo, to je další okolnost, že bych takto brzo k doktorovi vůbec nešla, neb to podle mě nemá smysl (až tak v 10. týdnu). Ale pokud už tam má zakladatelka potřebu jít, tak z toho manžel bude mít totéž, co ona, myslím, že mu udělá radost i „černý flek“ ![]()