1. ultrazvuk s přítelem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15074
30.3.11 13:01

Taky si říkám, pak je partner u porodu a vidí věcí … to v rozpacích není? Teda samo musí chtít jít:-)

ivuska.h píše:
neli23 píše:
ivuska.h píše:
Manžel byl se mnou na všech vyšetřeních v obou těhotenstvích. Nevím, proč by mi mělo před ním vadit vag. vyšetření nebo ultrazvuk, protože inkriminované partie nejednou viděl (minimálně 1× při početí toho dítěte) :mrgreen:
někdo se prostě cítí blbě.a manžel ani nechtěl jít na začátku těhotenství.
Tož to nechápu proč, no :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
30.3.11 13:03
hofka píše:
Taky si říkám, pak je partner u porodu a vidí věcí … to v rozpacích není? Teda samo musí chtít jít:-)
ivuska.h píše:
neli23 píše:
ivuska.h píše:
Manžel byl se mnou na všech vyšetřeních v obou těhotenstvích. Nevím, proč by mi mělo před ním vadit vag. vyšetření nebo ultrazvuk, protože inkriminované partie nejednou viděl (minimálně 1× při početí toho dítěte) :mrgreen:

No manžel toho třeba u druhého porodu moc neviděl, protože jsem rodila ve stoje o něj opřená, takže na inkriminované místo jaksi nedohlédl :lol: Ale poprvé viděl všechno a byl rád, že měl díky tomu přehled o situaci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.11 13:04
Weru píše:
doriang píše:
Ja bych teda manzela nebrala, prvni UTZ dela doktor vaginalne a 7+1 jeste nemusi byt ani srdicko :think: pockala bych do toho 12tt kdy uz se dela klasicky pres bricho a i doktori jsou tomu vic nakloneni.
Me navic je neprijemny, kdyz se ve me hrabe cizi chlap a kouka na to manzel.
Srdicko je uz od ca 6 tt v 7+1 tt bude videt stoprocentne
Weru píše:
doriang píše:
Ja bych teda manzela nebrala, prvni UTZ dela doktor vaginalne a 7+1 jeste nemusi byt ani srdicko :think: pockala bych do toho 12tt kdy uz se dela klasicky pres bricho a i doktori jsou tomu vic nakloneni.

STOPROCENTNĚ docela určitě ne… Já si v nemocnici musela počkat až na konec 8. týdne… Postarší milá sestřička mi tam tehdy říkala - kam maminy tak spěcháte, když mimi chcete..? Spolehlivě stačí v 9. týdnu… :-)

Jinak přítele sebou … proč ne..? Když má zájem, je to přeci fajn… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
30.3.11 13:09
ivuska.h píše:
hofka píše:
ivuska.h píše:
neli23 píše:
ivuska.h píše:
No manžel toho třeba u druhého porodu moc neviděl, protože jsem rodila ve stoje o něj opřená, takže na inkriminované místo jaksi nedohlédl :lol: Ale poprvé viděl všechno a byl rád, že měl díky tomu přehled o situaci :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
30.3.11 13:09

Však taky u toho vag. ultrazvuku taky nic vidět nemusí, to je stejný. Nesedí u roztažených nohou:-)

ivuska.h píše:
hofka píše:
ivuska.h píše:
neli23 píše:
ivuska.h píše:
No manžel toho třeba u druhého porodu moc neviděl, protože jsem rodila ve stoje o něj opřená, takže na inkriminované místo jaksi nedohlédl :lol: Ale poprvé viděl všechno a byl rád, že měl díky tomu přehled o situaci :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
30.3.11 13:10
Štěpánka.Š píše:
Weru píše:
doriang píše:
Weru píše:
doriang píše:

STOPROCENTNĚ docela určitě ne… Já si v nemocnici musela počkat až na konec 8. týdne… Postarší milá sestřička mi tam tehdy říkala - kam maminy tak spěcháte, když mimi chcete..? Spolehlivě stačí v 9. týdnu… :-)

Jinak přítele sebou … proč ne..? Když má zájem, je to přeci fajn… :-)

To je potom uz o sikovnosti doktora. Ja mela srdicko vzdy v 6tt. A kdyz si prectes nejakou knihu tak to tam najdes :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
30.3.11 13:10
hofka píše:
Však taky u toho vag. ultrazvuku taky nic vidět nemusí, to je stejný. Nesedí u roztažených nohou:-)
ivuska.h píše:
hofka píše:
ivuska.h píše:
neli23 píše:
ivuska.h píše:

Pokud pan neni gurman, jako ten muj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
30.3.11 13:12

taky se přikláním k názoru - když chce (a ty si nebudeš připadat při tom utz nepatřičně), ať tam jde. Sice tam toho ještě moc neuvidíte, je to spíš pro dobrej pocit. V tom 13tt je to mnohem lepší pro oba.

Se mnou manžel chodí na všechny těhu vyšetření už od začátku, ale je lékař, takže k tomu má jiný přístup… Dokonce se mnou byl i na gastroskopii - to byl na mě pohled :mrgreen: :mrgreen: jen pro otrlé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
hofka píše:
Taky si říkám, pak je partner u porodu a vidí věcí … to v rozpacích není? Teda samo musí chtít jít:-)

Ale to je přece úplně jiná situace, jak tohle můžete srovnávat? 8-o 8-o

Přece nejde jen o partnera - jde hlavně o ženskou, ne? U porodu třeba mně bylo úplně fuk, co a kdo vidí, tyhle pocity byly úplně nedůležité - ale to byly extrémní situace… V normálních situacích si chci zachovat určitý pocit intimity a důstojnosti, nepřemýšlím o tom způsobem „vždyť to jednou stejně uvidí, tak to může vidět pokaždé“. Necítila bych se jako žena… (zní to teda dost knižně, když to tak po sobě čtu, ale líp to vyjádřit nedovedu :mrgreen: )

Neznamená to, že by můj muž se mnou těhotenství neprožíval - četl si knížky, informoval se, zajímal se, byl se mnou na kurzu i u obou porodů - jen prostě nemusel být u všeho. Resp. na požádání by šel, ale já nepožádala :wink:

Je to rozhodně individuální, mne jen zarazilo, jak to tu spojujete s tím porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Tak o šikovnosti gynekologa ten tlukot srdíčka docela určitě není..... :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
30.3.11 13:16

pritel semnou chodi az od screningu,kdy tam jde vse pekne videt-sam to tak rikal,samozrejme to uz delaji pres pupik…a je to pro oba zazitek a jsem rada,ze ho tam sebou mam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
30.3.11 13:17
Štěpánka.Š píše:
Tak o šikovnosti gynekologa ten tlukot srdíčka docela určitě není..... :lol: :lol: :lol:

Urcite je ;). Kdyz jsem zila v CR, tak sem nevedela ani, ze tam nejakej tlukot muze byt, natoz slyset. Tady v Holandsku uz od 7meho tydne jsem poslouchala srdicko. No hadat se s tebou nebudu . Jenom jsem tim chtela rict, ze neznamena, ze kdyz nektery z doktoru srdicko nenajde neznamena , ze netluce. Vseobecne by melo bit cca od 6tt. Nebo mam genialni deti :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.11 13:18

ale… to bude ono..... :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
30.3.11 13:21

četla jsem jen pár příspěvků a je vidět,že je to opravdu velmi individuální :roll:
takže za mě-včera jsem byla v 5-6 na prvním UTZ mimochodem vaginálním!ani na vteřinu mě nenapadlo tam příťu nebrat :roll: co jako je na tom?
a příti vyjádření??-holky pro mě jako chlapa si nedovete představit co po tom všem čím jsme si prošli
to pro mě včera znamenalo,že nám někdo potvrdil to,že jsme těhotný a dokonce se nám to povedlo přirozeně!!a jak bylo krásný vidět sice rozmazanou šmouhu ale v tom tlukoucí :srdce: bylo nádherný to prožívat spolu a nedovedu si představit sedět v čekárně a tohle všechno slyšet až po a nebejt u těch prvotních emocí!!!!!takže za mě jako chlapa určitě jít!!!! :wink:
zakladatelko stačí????
a jinak moc gratuluju k těhotenství :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
30.3.11 13:29
rohlice píše:
a příti vyjádření??-holky pro mě jako chlapa si nedovete představit co po tom všem čím jsme si prošli
to pro mě včera znamenalo,že nám někdo potvrdil to,že jsme těhotný a dokonce se nám to povedlo přirozeně!!a jak bylo krásný vidět sice rozmazanou šmouhu ale v tom tlukoucí :srdce: bylo nádherný to prožívat spolu a nedovedu si představit sedět v čekárně a tohle všechno slyšet až po a nebejt u těch prvotních emocí!!!!!takže za mě jako chlapa určitě jít!!!! :wink:
zakladatelko stačí????

Krásné chlapské vyjádření… ovlivněné tím, jak moc jste museli společně podnikat a snažit se, aby se mimi zadařilo…

Vyjádření chlapa, který nemusel podnikat nic a zadařilo se mimochodem (nebo dokonce omylem), by pravděpodobně znělo úplně jinak. :wink:

Krásný příklad toho, na čem jsme se všechny tady shodly - jak je to individuální a jak to každý prožíváme jinak. Nejen ženské, ale i chlapi.

Gratuluji k těhu! :kytka:

Příspěvek upraven 30.03.11 v 13:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí