Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U nás to tedy určitě není o studu
akorát jsme tak neprožívali samotný ultrazvuk a nepřišlo nám důležité, abysme tam byli oba. Manžel čekal na chodbě. V mísnosti, kde byl UTZ, by pro něj nebylo ani místo jinde, než téměř mezi nohama
Jak tu někdo psal - manžel byl rád, že čekáme dítě, nadšený, ale rozhodně nám nezáleželo na tom, aby to vše viděl i na ultrazvuku, nijak extra netoužil po tom, být u toho. A mně na tom nepřijde nic špatného - naopak jsem ráda, že zůstal racionální a během mého těhotenství zbytečně nejuchá
Upřímně řečeno, taky jsem manžela viděla nahého x-krát, ale také bych s ním nešla například na vyšetření k urologovi. A to, že mám uvnitř dítě, které je nás obou (zatímco on ne), s tím až tak dle mého názoru nesouvisí.
Manžel šel pak na screening, na velký utz a na 3D. A byl naprosto spokojený.
Na druhou stranu, přítomnost otce u těch prvních ultrazvuků absolutně neodsuzuji a chápu ![]()
rozumbrada píše:
To vůbec není o studu před manželem. Těžko se to vysvětluje. Kdo někdy nahlédl do života muslimek, tak možná snáz pochopí. Rozhodně nejsem fanda, ale některé principy jsou mi sympatické. Moje tělo patří jen manželovi, jen on se ho smí dotýkat.
I když všichni víme, že u nás to tak v reálu není. Je to jakési živení iluze, klidně se to dá nazvat i pózou.Ale u porodu jsem ho měla, to zase ano, protože potřeba podpory v ten moment byla silnější než potřeba držet si nějakou image.
No jasně, že patří jen manželovi (a hlavně teda mě:)), ale doktor je něco úplně jiného, navíc pokud má ženská gynekoložku-ženu, tak už je toto úplně mimo… Prostě doktor na tebe nesahá jakožto chlap, ale jakožto doktor ![]()
Já se přikláním k názoru že by si chlap měl vybrat sám, jestli chce nebo ne. Já jsem se teď ujistila že ten můj chce. U prvního těhu byl se mnou uvnitř hned od začátku, popravdě teda se tam nijak nehrnul, nevěděl jestli smí, ale dr si ho zavolal, říkal jen pojďte pojďte, ať to taky vidíte co jste si nadrobil
Mám skvělého dr. Taky mi samozřejmě dělal vaginální, ale nikdo jsme s tím problém neměl. Teď jsem podruhé těhotná a na prvním utz se mnou manžel být nemohl a bylo mu to upřímně líto. Je rád když se může radovat se mnou a hledat klidně jen ten flek. Krom toho, můj dr. je fakt skvělej tak se těší i na jeho hlášky ![]()
Každopádně každá to máme jinak a pokud by se ta žena s partnerem necítila dobře tak nevidím problém v tom že tam jde sama a pak partnerovi ukáže a popíše jen obrázek. Každý podle svého uvážení. Pokud to chlapa tzv. „nebere“ tak tam opravdu nemusí být. To je asi podobné jako to že někdo k porodu chce a někdo ne.