10 měsíců a spánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
858
7.1.21 11:41
@Anonymní píše:
Dobrý večeř maminky. Jdu si k vám pro radu..
mám 10mesicni dceru. Od narození máme problém se spánkem. Jak pres den tak i v noci.
Přes den spi klidně 3×-4× po 20min, nevím proč se budí. Hned po vyndání z kočáru pláče, tře si očíčka, je vidět, ze je ještě unavená.
Dříve mi usinala mezi 9-10 večer.. teď asi poslední týden, ale usne kolem 9h a za hodinu je vzhůru, protivná, pláče, vzteká se. Vydrží být vzhůru klidně do 1..
nevíte čím by to mohlo být? Nebo co by mohlo pomoct?
Už jsme zkoušeli dávat více spát nebo naopak nenechat dovyspat a unavit.. je to furt to samé :(
Děkuji všem.

Zuby, spurt, vjemy.. Toho může být. Nám pomáhají krizové kapky. Od té doby, co je používám, spí syn mnohem lépe. (trápí ho zuby, když se k tomu přidaly prdy, bylo v noci o zábavu postaráno)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
7.1.21 11:42

A nedá mi to, ale proč anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.21 11:46

@blumen no ráno vstane mezi 9-10.. dneska v půl 11. Po chvíli je unavená a jde spát znovu.. od těch 11-13.. nějak kolem 15.. někdy 17..
Přesně čas nevím, chodi pokaždé jinak.. ale cca 1,5-2,5h je vzhůru a jde spát..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.21 12:43

Bohužel zažíváme to samé. Už ale skoro 4 měsíce. Dcera bude mit zítra 10 měsíců. Večer po usnutí se vzbudí s křikem většinou za 30-60 minut. Prvně to vypadalo, ze to způsobilo očkování. V době Vánoc to přestalo na týden, tak jsme se radovali… uz je to zpět. K žádné změně u nás nedošlo, abychom mohli zjistit čím to bylo. Moc ráda bych zjistila čím to je způsobeno :-(

• Citovat
  • Upravit
18177
7.1.21 12:46
@Anonymní píše:
@Ba-stet tak doufám, ze to období brzy přejde.. dcera právě unavená je, hraje si, knourá, přes den v kočáru usne normálně.. ale večer, to vydrží klidně 6 hodin bez spánku, ale chce teoreticky nosit, nebo knoura, staví se mi o nohy.. a pak samozřejmě vše dospává dopoledne..

Hele, u nás hraje dcera spánkové maso od šesti měsíců (do té doby spala luxusně, tak jsem na to fakt nebyla připravená :) ) a prošly jsme si různými děsnými fázemi - a každá naštěstí skončila. Většinou to trvalo měsíc nebo dva, takže vlastně chvilku, ale v tu chvíli se mi vžycky zdálo, že to trvá věčnost a nepřejde to nikdy.

U nás teda byla dorůžova a pak se to víceméně bez varování překlopilo do přetaženosti, kterou popisuješ Ty. Nevím, jestli jsem ten pravý čas na uspání vždycky prošvihla, ale přišlo mi, že to šlo bez přechodu ze smíchu do pláče. A pak už nepomáhalo ani mlíko. Jediný, co je u nás na 100%, je vzít nosítko a jít ven. Takže jsem chodila většinou kolem jedenáctý nebo půlnoci, ale taky třeba ve tři :roll: (A dneska ve dvě, musela jsem se probudit a převlíct z pyžama a málem jsem ji zabila, ale pachatelem byly zuby). Tenhle typ uspávání není zrovna můj sen, ale jediný fakt funguje. A radši půjdu na tři čtvrtě hoďky ven než tři hodiny marně uspávat doma za šílenýho ryku. Takže jestli Tvé dítě usne v nosítku nebo v kočáru, tak to můžeš zkusit.

Ještě můžeš zkusit večer dávat nějaký čaj na spaní. To u nás ale pomáhalo dřív - v půl roce dcera udělala hrozný vývojový skok, začala lézt po celém bytě, stavět se na nohy, popocházet. Pak se budila co hodinu, ale přitom byla hrozně ospalá… Ten čaj ji zklidnil, zastavil hlavu. Teď už to moc nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
7.1.21 12:51
@Anonymní píše:
@blumen no ráno vstane mezi 9-10.. dneska v půl 11. Po chvíli je unavená a jde spát znovu.. od těch 11-13.. nějak kolem 15.. někdy 17..
Přesně čas nevím, chodi pokaždé jinak.. ale cca 1,5-2,5h je vzhůru a jde spát..

Jo a ještě: u nás vůbec nepomohlo zasahovat do denního spánku. Zkusila jsem dvakrát - v období, kdy spala jednou denně, 30 minut a jen dopoledne, snažila jsem se posunout spaní na odpoledne, protože od dvou byla protivná až do večera, ale spát ani za nic. A podruhé, když začala odpoledne usínat kolem páté a pak bylo jasné, že pak usne v deset. Já navíc večer pracuju. Ale došla jsem k tomu, že si můžu vybrat, jestli prožijeme odpoledne a večer v relativní pohodě a holt půjde spát v deset, nebo bude protivná celé odpoledne a celý večer a přetáhne se tak, že stejně usne nejdřív v devět, půl desáté… No, já jsem líná matka, jdu cestou nejmenšího odporu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
7.1.21 12:52
@Anonymní píše:
Bohužel zažíváme to samé. Už ale skoro 4 měsíce. Dcera bude mit zítra 10 měsíců. Večer po usnutí se vzbudí s křikem většinou za 30-60 minut. Prvně to vypadalo, ze to způsobilo očkování. V době Vánoc to přestalo na týden, tak jsme se radovali… uz je to zpět. K žádné změně u nás nedošlo, abychom mohli zjistit čím to bylo. Moc ráda bych zjistila čím to je způsobeno :-(
:hug: :hug: :hug: Prostě přežij :hug: Nebude to navěky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85288
7.1.21 12:54
@Secado píše:
Taky chodíme spát mezi 6-7 (synovi je rok), ale vstavame ve 4 (+- pulhodky) :mrgreen: Nikdy mě nenapadlo, že bych to měla řešit, prostě ranní ptáče :zed:

No ja bych to resila, prox vstavat tak brzo :nevim: u nas rocni spi v noci cca 10 hodin, kdyz spi pres den, kdyz pres den spi jen 30 minut, tak spi v noci tech 12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.21 12:54

@Ba-stet děkuji. V nositku usne, ale nemůžu ji nosit moc dlouho, hlavně ji nejde odložit bez toho, aby se vzbudila. Nakonec jsem ji uspala v ruce, ale na to nechci, aby si zvykla.. čaj dávám nějaký na spaní, žádný účinek 😁 já furt ale nevím, když mi dcera spi kolem 5 v kočáru, tak ji nedonutím v 7 usnout v posteli. Hlavně když jsem s dcerou sama doma, je to uřvané dítě na zabiti, ale přijde manžel a dítě má plno energie, usměvavé..

• Citovat
  • Upravit
18177
7.1.21 13:02
@Anonymní píše:
@Ba-stet děkuji. V nositku usne, ale nemůžu ji nosit moc dlouho, hlavně ji nejde odložit bez toho, aby se vzbudila. Nakonec jsem ji uspala v ruce, ale na to nechci, aby si zvykla.. čaj dávám nějaký na spaní, žádný účinek 😁 já furt ale nevím, když mi dcera spi kolem 5 v kočáru, tak ji nedonutím v 7 usnout v posteli. Hlavně když jsem s dcerou sama doma, je to uřvané dítě na zabiti, ale přijde manžel a dítě má plno energie, usměvavé..

Aha, já ji z nosítka odložím, ale musí být úplně tuhá. Proto většinou chodím těch 45 minut, i když spí dřív. Teď v zimě je to blbý, že ji nechávám v pyžamu a balím do vrstev nás dvě, takže jsem jak sněhulák. A naštěstí teda můžu nosit, bez nosítka už bych si to hodila :oops:

Co se týče toho navyknutí na spaní v ruce/při kojení/ nošení… Ona si zase odvykne. S trochou nadsázky, neznám žádný školkový nebo školní dítě, které by neusnulo bez houpání nebo kojení. Naopak mi přijde, že čím víc dítěti odpíráš, co potřebuje, tím víc prudí :nevim: Je to teda samozřejmě jen můj názor a myslím tím mimina, ne uječené pětileté, co chtějí třetí zmrzlinu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85288
7.1.21 13:03
@Anonymní píše:
Přesně čas nevím, chodi pokaždé jinak.. ale cca 1,5-2,5h je vzhůru a jde spát..

Nevim no, ja to delam jinak. Co z toho to dite ma, kdyz prospi pul dopoledne. Radeji probudim plus minus ve stejny cas, ted kolem 8, kdyz jame vstavali do skolky ae starsi, kolem 7. Prvni spanek davam spat po cca 2-3 hodinach, jak mi to vyjde a podle casu probuzeni pak davam spat zase treba po tech 2 hodinach. No a pak uz zalezi na Tobe, jak to chces udelat vecer, ja davam az ve 21, aby spal rano dyl. Ale nenechavam tomu uplne volny rezim, pak v tom ma i to dite chaoz. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85288
7.1.21 13:07

@Ba-stet kazde dite jine. Ja denni spanek koriguju podle toho, zda chci mit vecer klid v 8 nebo az pozdeji. Ale mam pohodare. Prvni dite bylo taky rozmrzele z nevyspani nebo pretazeni, to jsem se musela ridit hlavne ji, s druhym je to u nas jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85288
7.1.21 13:11
@Anonymní píše:

Tak kdyz usne v 5, das do postele vecer pozdeji a ne v tech 7, ne.
A kdyz vynecha spanek v 5, pujde spat ten den v 7. ja to koriguju takto.
U nas se posouva vecer odchod do postele dle dennich spanku, budicek rano zustava stejny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
7.1.21 13:29
@blumen píše:
No ja bych to resila, prox vstavat tak brzo :nevim: u nas rocni spi v noci cca 10 hodin, kdyz spi pres den, kdyz pres den spi jen 30 minut, tak spi v noci tech 12.

A co na tom chceš řešit? 8o Ty děti maj v tomhle obdobi tolik problémů a novych vjemů, že prostě nespí. Stejně se to za měsíc zase změní. :nevim: U nás se to zatím měsíc od měsíce zlepšuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
7.1.21 13:39
@blumen píše:
Tak kdyz usne v 5, das do postele vecer pozdeji a ne v tech 7, ne.
A kdyz vynecha spanek v 5, pujde spat ten den v 7. ja to koriguju takto.
U nas se posouva vecer odchod do postele dle dennich spanku, budicek rano zustava stejny

Delam to taky tak. Radši na pohodu a vydržet, než to přejde. Byla bych radši za nejaky pevnější řád, ale nevím, jak bych ho od měkkohlavce vynutila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí