Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ba-stet souhlas. Zajímalo by mě, kde se tohke vzalo, že si dítě zvykne na uspavani v náručí. Děsivý je, když to sem píšou matky nekolikatydennich miminek.. ![]()
@Secado
To bych se asi zastřelila
mě to jinak celkem vyhovuje, večer mám čas pro sebe a manžela.
@NinaU. Já mám doma zlatíčko, který na začátku vstavalo ve 2:30 (chodil spát ve 22:30 - měl brutální prdy), takže mě na to od narození připravoval. Takže si to teď skoro užívám ![]()
@Secado píše:
@Ba-stet souhlas. Zajímalo by mě, kde se tohke vzalo, že si dítě zvykne na uspavani v náručí. Děsivý je, když to sem píšou matky nekolikatydennich miminek..
No, ja to mam kolem sebe hodně
I pediatricka me upozornila, ze moje tehdy šestiměsíční dite je rozmazlene a siju si na sebe bič
Teď me uklidnila vedlejší diskuse, kde se seslo fakt hodně holek, co uspavaji kojením i roční děti… To by doktorce implodoval mozek, kdyby se to dozvěděla ![]()
@Secado já to třeba poslouchala od své tchyně. Dceru nosím, čas od času ji tedy v ruce uspím. Ale přeci jen už se pronese, mám problém se zády, takže je pro mě občas fakt problém ji nosit.
@Secado píše:
@NinaU. Já mám doma zlatíčko, který na začátku vstavalo ve 2:30 (chodil spát ve 22:30 - měl brutální prdy), takže mě na to od narození připravoval. Takže si to teď skoro užívám
Tyjo, to je asi jediný, čeho me dítě (zatím) ušetřilo, asi cítí, že ve čtyři rano se u nas nachází jen mama z hororu ![]()
@Anonymní píše:
@Secado já to třeba poslouchala od své tchyně. Dceru nosím, čas od času ji tedy v ruce uspím. Ale přeci jen už se pronese, mám problém se zády, takže je pro mě občas fakt problém ji nosit.
A neco pro Tebe snesitelnějsiho by nefungovalo? Treba houpání na balonu?
S blbýma zadama je to na pytel…
@Ba-stet houpani na míči jsem zkoušela v tehotenstvi. Nevím proč, děla se mi z toho pohybu špatně 😁
@Ba-stet píše:
No, ja to mam kolem sebe hodněI pediatricka me upozornila, ze moje tehdy šestiměsíční dite je rozmazlene a siju si na sebe bič
Teď me uklidnila vedlejší diskuse, kde se seslo fakt hodně holek, co uspavaji kojením i roční děti… To by doktorce implodoval mozek, kdyby se to dozvěděla
Patřím mezi ně ![]()
Ale dlouhý měsíce jsme uspavali chováním. U nás je dobrý, že chová i manžel. Jednu dobu uspaval jenom on. Přitom masakru ze začátku se musel rychle zapojit ![]()
Mimochodem mě řekla doktorka hned na první prohlídce, že moje dítě bude mamanek. Musela jsem manželovi dost dlouho vysvětlovat, že miminko mamanek bejt musí ![]()
@Anonymní píše:
@Ba-stet houpani na míči jsem zkoušela v tehotenstvi. Nevím proč, děla se mi z toho pohybu špatně 😁
Jee, mně taky ![]()
Jak to tak čtu, přijde mi, že je unavená, nedospaná, večer přetažená. Dceři je rok a po druhém denním spánku jde spát nejpozději za 3 hodiny a usne hned, jak je už za celý den unavená.
@Anonymní píše:
@blumen no tak jak ji tím pádem mám dávat spát v 7, když chce spát v 5.. proto logicky uspavame tak pozdě. Dcera si vstavala pravidelně kolem 9. Teď byl manžel 14 dni doma a tak se rozhodila.
Hele a není to jen tím? Muj manžel byl teď doma 3 týdny a malýmu se rozhodil denní režim úplně. Dnes jsme spolu doma poprvé sami a najel na režim jako před měsícem ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večeř maminky. Jdu si k vám pro radu..
mám 10mesicni dceru. Od narození máme problém se spánkem. Jak pres den tak i v noci.
Přes den spi klidně 3×-4× po 20min, nevím proč se budí. Hned po vyndání z kočáru pláče, tře si očíčka, je vidět, ze je ještě unavená.
Dříve mi usinala mezi 9-10 večer.. teď asi poslední týden, ale usne kolem 9h a za hodinu je vzhůru, protivná, pláče, vzteká se. Vydrží být vzhůru klidně do 1..
nevíte čím by to mohlo být? Nebo co by mohlo pomoct?
Už jsme zkoušeli dávat více spát nebo naopak nenechat dovyspat a unavit.. je to furt to samé
Děkuji všem.
Jo a nenechat dovyspat nebude u takto malého dítěte fungovat. Dobrý spánek přes den je základem dobrého spánku v noci. Když bude nevyspaná, bude přetažená a neschopná usnout - když se něčím zaujme, tak sice vydrží (např. když přijde táta), ale to neznamená, že není ospalá, naopak bude pak ještě víc ospalá a přetažená ![]()
@Secado píše:
Patřím mezi ně
Ale dlouhý měsíce jsme uspavali chováním. U nás je dobrý, že chová i manžel. Jednu dobu uspaval jenom on. Přitom masakru ze začátku se musel rychle zapojitMimochodem mě řekla doktorka hned na první prohlídce, že moje dítě bude mamanek. Musela jsem manželovi dost dlouho vysvětlovat, že miminko mamanek bejt musí
Pro me je úleva to slyšet. Mam první dítě, nejsem moc miminovy typ a i když si docela jedu svuj měkký styl, casto me v hloubi duse napadne, jestli uz to neni moc a jestli neprosvihnu ten moment, kdy by mela prijit vychova a důslednost ![]()
Jenže pak je druha věc: mam trochu problémového psa z útulku a co s ním opravdu dobře funguje a (a mně je to vlastní) je pozitivní motivace a system Kathy Sdao, ktery je protivahou Nic v životě není zadarmo. Takže kdybych se k dítěti chovala jinak, chovám se k němu vlastně hůř než k psovi
![]()
@blumen no tak jak ji tím pádem mám dávat spát v 7, když chce spát v 5.. proto logicky uspavame tak pozdě. Dcera si vstavala pravidelně kolem 9. Teď byl manžel 14 dni doma a tak se rozhodila.