Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj..nám bude 9.3 11 měsíců. a chci se zeptat kdo má taky nějak tak starou holcicku a co papa a jeji rezim. A co uz umi a takk ![]()
Kojila se a jedla kaše a ovoce.. Normální jídlo nechtěla, režim žádný, už chodila, takže to jí zabralo celé dny.
J už ubec nekojím a ani UM nedávám.
Večer dávám jen kaši do flašky, ze lžičky přestalo jíst, tak jsem zkusila flašku a jde to…
Od 8.měsíce leze, takže to jí bohatě stačí, doleze kam potřebuje a postaví se…
Malá má teda už 12 měsíců. Ale už před 10.měsícem začala chodit. Jí všechno co my. Když lezou zuby tak chce jen mléko. Dávám UM, většinou před spaním, v noci a ráno k snídani, aby mi jedla oběd. Režim má.. Chodí spát odpoledne před obědem, v půl 8 se koupe a v půl 9 už spí.
Od ty doby co nekojím tak spi celou noc a vstavame vetsinou po 8 hod..
Jinak ji davam spat bud tak od 12..ale zalezi v kolik stava..
a nebo jeste pred obedem a pak po O
Já mám 9měsíční a režim máme. Dopoledne spí cca tak půl hodky, odpoledne 2hodinky. Umí pápá, jak je veliká, paci paci, tany tady, říká máma, baba, buuu- kráva… ještě nedchodí, leze a začíná se lehce stavět. vstává kolem 6-7hodiny a chodí spát kolem půl 8. co umí ta tvoje?
@sabkaj Metík v 10m jedl ‚všechno‘ jídlo určené jeho věku, začínal s UM, do té doby byl kojený, chodil kolem nábytku, spal celou noc (občasně se v noci napil čaje), dostal klasickou autosedačku, aby netrpěl ve vajíčku a bylo to pohodové dítě, jako je teď o měsíc a půl později ![]()
Přes den ráno vstává kolm 9, převléknu ho, dá si mlíčko, pak blbnem, pak si dá ovoce nebo přesnídávku, pak jde spát, spí tak 2h, dá si oběd, blbnem, dá si jogurt, jdeme ven, přijdem, hrajem si, koupe se a jde spát (obměna je, když jdem na návštěvu, nejsme celý den doma, dopoledne chodíme v ůterý cvičit a taaak)
@Kies řeším ted ostavování a učím malou na UM a vůbec to nechce, neporadíš mi nějakou tvoji zkušenost? malé to vůbec nechutná, už jsem zkoušela 3 značky a pořád to nechce. ![]()
@Tália malá se mi odstavila sama.. 1.12 jsme se stehovali a cely den byla u babi..
a pak uz mlicko nechtela…ale teda davali jsme mlicko jen rano a vecer..a spala celou noc…druhy vecer jsem zkusila sunad a nic..a tak nedavame ani Um..
@Tália hele, neporadim, já vyzkoušela snad ‚všechny‘ značky, nic nechtěl, navíc nikdy nepil z dudlo láhve a je to absolutně bezdudlíkový dítě a tak jsem ho učila nejdříve pít vodu z učícího se hrnku, to se naučil pít, takže jsem sem tam dávala mléko a nechtěl, až mi byl doporučený banánový sunar… A ejhle, ten vyžahnul jako nic… Pak jsem postupně zkoušela dát i bez příchuti a jednoho dne vypil i to
Ale každé ráno do něj dostanu max.150ml lahvičku a přes den ho nepije vůbec…
@Tália jinak mame 9,5kg a 72cm… dela paci paci, berany duc, mala, papa jen nekdy..
ted jsem zacla davat na nocnik…dneska se i vykakala…a s tim chozenim jo…ono se rika ze kdz deti zacnou brzo lizt tak chodit nepotrebujou, ale mala ted zacla uz i ruckovat kolem nabytku…máme 10zoubku..
papa vsechno nemame s nicim problem…
@Kies taky ted chci dat vetsi sedacku ![]()
uz mame koupenou, ale bohuzel koupila babicka aniz by se zeptala a je to ta 9-36kg a jelikoz jezdime spis dalky tak jeste musim koupit tu 9-18.. to bude pohodlnejsi..
my vstavame vetsinou kolem pul9,dame si jogurt a delame kravinky
a pak hodku co je vzhuru ji dam rohlicek nebo chleba namazany..obcas se sunkou..kolem pul 12obed a jde spat..nekdy do dvou nekdy min nekdy vic…svaca je ovoce… a jelikoz nepije mliko tak kolem 5 ji dam jeste chlebik, jako k veceri..o pul 7 koupacka a do flasky kase…ale etsinou vypije tak 100ml..a o pul 8 po ulici jde spinkat ![]()
@sabkaj no my měli zas problém, źe měl něco málo přes 8kg a už za žádnou cenu nechtěl být ve vajíčku… Po doporučení a ozkoušení jsme ale sedačku přece jen koupili, že ta váha tam není zas tak důležitá… Ale máme tedy také tu 9-18… Je to opravdu lepší a pohodlnější pro tak malé dítko zatím ![]()
@Kies ja ji prave jeste nemam
ja jsem ji chtela koupit ale tchyne ji koupila aniz by se zeptali nebo tak..a kdyz ted rijedu s jinou tak se nevyhnu otazkam typu jak to ze nemate tu sedacku od NAS? atd…
@sabkaj haha… jeste, ze mam tchyni, ktera svemu ‚vnouceti‘ nedala ani tuk… jo teda, pametni minci za 200,– to bych ji krivdila
sedacku by si melo ditko prece i ozkouset, ne?! No ale vis jak… Darovanemu koni… Aspon budes mit co prodavat ![]()