Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám chlapečka 3 a půl měsíce, váží cca 6 a půl kila, je na UM, v současnosti mi baští 190 až 210 ml mlíka za jedno krmeni, myslíte, že to je moc? Začal mi totiž dost posledních asi 10 dní blinkat, ublinkával od narození, ale teď je to více, jako by se přejídal a žaludek vždycky ublinkal, to co nechce, začali nám růst zuby, takže mi blinká v průběhu dne i sliny a do toho se začal více hýbat, takže jedno k druhému…jenže když vypije třeba 160 ml a chci mu vzít flašku, tak má hystrák, ani odkrkávání mezi jídlem a po jídle nepomáhá, postýlku máme zvedlou…myslíte, že mu mlíko nestačí, tak se přepijí…mám tedy po 4 měsíci začít s příkrmama? Díky za odpovědi..
Máme stejný problém, jen s tím rozdílem, že kojím. Jakmile mu prso vezmu, tak má hysterák, odříhávání taky nepomáhá a pozvrací se klidně 1,5 hodiny po jídle…
Takže s dovolením budu sledovat diskuzi…
Ahoj, taky já malé ubrala mlíko a je v pohodě
Jedla okolo 230ml, teď jí tak 190ml a je klid ![]()
@Petája u nas se to bohuzel take jen a jen zhorsuje, ubiram mliko a nic. v patek jdem na gastroenterologii abych uz mela konecne klid a mala snad take
Hlavně mladší mi hodně blindila, teď už to naštěstí ustává. A právě okolo toho 3. měsíce se jí to začalo hodně zhoršovat. Řekla bych, že to souviselo právě s tím, že se začala víc hýbat, přetáčet. Nejhorší to bylo okolo půl roku, pak to se zvyšujícím množstvím příkrmů začalo odeznívat. Na jedno krmení mi pila v tomhle věku tak 180 ml a běžně mi zvracela i těsně před dalším krmením. Nepíšeš kolik vypije celkem za den, možná bych zkusila snížit dávku a zahustit nutritonem nebo vyzkoušela AR mlíko. Já začla po 3. měsíci přidávat nutriton, protože jsme měli bebu a jejich AR mlíko se mi špatně rozpouštělo. Hodně to pomohlo.
Mám stejně starého chapečka. Taky kolem toho 3 měsíce začal blindit, najedl se (určitě se nepřejídal), při brknutí si ublinkl (někdy ještě dřív než jsem ho stihla vzít
) a blinkal klidně i hodinu, dvě hodiny po jídle. Nevyblinkal toho teda moc, jen trošku, ale často
Do té doby žádný problém. Dáváme Nutrasense a AR nemají. Mlíko jsem měnit nechtěla, tak jsem začala zahušťovat Nutritonem a je to fakt zázrak. Nám strašně pomohl, od té doby nic
Odblikne si max jednou za den při brknutím, ale to jen tak trošičku
Teď občas víc, protože je zahleněný, tak ho to dráždí, ale to blinká hleny
Takže za mě Nutriton ![]()
Jinak my krmíme tak 5 - 6× denně a dávám 150 - 180. Záleží jak často krmíš. Pokud řve, když mu dáš míň, tak mu to asi nestačí
Zkus se poptat mudry ![]()
@doumi Myslíš s tím Nutritonem?
Ne, to můžeš dávat i když kojíš
Dává se to myslím před kojením nebo během kojení. Rozmícháš to v kojenecké vodě, dáš mu to na lžičku a normálně nakojíš
Nevím jestli to popisuju dobře, ale na krabičce to je psaný jak se to dává při kojení
Já krabičku vyhodila, takže nevím přesně
![]()
Příspěvek upraven 23.02.14 v 20:12
Dcera blinkala od narozeni. Ublinkavala zadne velke zvraceni. Jen co se zacala hybat tak se to zhorsovalo. Dostala nejaky lek co mel pomoct http://m.lekarna.cz/…sirup-200ml/ . Efekt dle meho nazoru zadny. Kdyz zacala lezt vypadala jak slimak porad za sebou cesticku
. Prevlekala jsem xkrat denne. pomohlo az kdyz se postavila a zacala obchazet nabytek a prikrmy v tuzsi konzistenci (stouchane veci ne mix). Po roce po bliti ani pamatky. Takze jedina rada na ublinkavani byl u nas cas.
@džanka1 děkuji
Naše doktorka to neřeší, prý když prospívá, tak není důvod to řešit… Malýmu je 2,5 měsíce a má 6,5 kila. Ale to zvracení je úmorný..
Ahojky, tak já taky doporučuju Nutriton, hodně nám pomohl
.Ublinkávala skoro pořád, taky klíďo 2 hodiny po jídle a s Nutritonem se to hodně zlepšilo
.Já mám 4 měsíční holčičku a vypije tak 140 ml, akorát před spaním jí dávám 170 ml, přes den mi tolik nevypije ![]()
@doumi Nám doktorka říkala ať si zjistím jestli to mlíčko co mu dáváme má AR (nemá), tak AR doporučila buď Nutrilon nebo myslím Bebu (teď si nejsem jistá
). Mates taky prospívá, je velkej jedlík, ale já nedělala nic jiného než převlíkala, prala a žehlila
Jinak říkala, že když často blinká, že si dráždí sliznici, tak ať UM vyměním. Já ale měnit nechtěla, tak jsem zkusila ten Nutriton a paráda
Snad pomůže i vám, ale věřím, že ano ![]()
Holky a ten Nutriton má jaký obal? Koukala jsem na fotky na netu a je jich tam víc…a nezabetonuje mi to malýho? My měli dost problémy na zaćátku s UM, teď jsme na Hipp BIO Cimbiotic, můžu to dávat k tomu? Předpokládám, že dávkování je rozepsaný na obalu, díky…