Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím vás, roční syn mi před chvílí spolkl kryt na sluchátko k počítači-byl to takový jakoby obal z měkkého plastu. Nevíte, co mám dělat? Jsem z toho docela na nervy. Díky!
Být tebou, tak zavolám dětské doktorce, abys měla klid. Já osobně si ale myslím, že kousek plastu, když není ostrý v pohodě vykaká. Drž se. Vím jak ti je, mě dítě snědlo kus staniolu, nechali jsme to a bylo to ok.
Urcite na pohotovost..a dat mu treba chleba proste pecivo at trochu zaplni travici system
Když se nám stalo něco podobného, taky jsem se hrozně lekla. Zavolala jsem na dětskou pohotovost a poradila se s Dr. Kousek bez problému prošel ![]()
@Lucista píše:…tak to projde, ne?.. zavolala bych mudře, možná pro sichr. Kostička lega prý projde, tohle je navíc ohebný
Myslím, že velikost je tak 0,5 cm x 0,5 cm.
Když právě dr. už tam není a na pohotovosti jsou až od 17:00.
@Lucista Myslím, že se nic nestane. Podle popisu je to velké jak zrnko kukuřice, kterou syn běžně pojídá vcelku a bez problému to z něj vcelku vychází. Pokud to není nijak ostré, nic se nestane.
Pokud to nebylo nic většího než je zhruba koruna a nebylo to nijak ostrý, tak bych sledovala a vyčkávala, až to vyjde samo. Ještě můžeš podávat nějakou tužší stravu, aby se to hezky posouvalo spolu s tím jídlem.. panikařila bych až v případě, že to nevyleze ven do dvou až tří dnů nebo pokud by začal nějak zvracet, plakat, kroutit se bolestí apod., pak bych volila tu pohotovost… popř. zavolej dětskýmu a poraď se s ním, měl by tě uklidnit ![]()
Jestli je to to co si myslim, tak se s tim zitra rano zase sejdes ![]()
Holky, díky! Volala jsem na ambulanci do nemocnice a říkali, že by to mělo vyjít samo! Tak budu doufat.