Zapařenina na krku

SasankaB
21.2.14 09:06

zapařenina na krčku

Ahoj mám dotaz ohledně zapařeniny na krčku. :,( Malé se udělal takovej ošklivej flek pod krčkem mokvá to a loupe se jí kůžička. Vysušuji jí to, a mažu občas bepanthenem a občas Holtovou mastí. Jen nevím jak často, abych spíš neuškodila než pomohla. Zdá se mi že to vůbec nezabírá. Máte nějaký zkušenosti? Děkuji za každou radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7065
21.2.14 09:10

@SasankaB ahoj na takovéhle zapařeninky nebo mokvající jsem používala jedině IMAZOL opravdu stačí trošku krému nanést. Navíc vysušuje může se natírat na zadeček a já, kdykoliv něco takového objevila hned jsem mazal.
Je běžně dostupný v lékárnách.
Betapanthen je dobrá volba, ale příjde i na tohle moc mastný, takže to mokvá ještě více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
21.2.14 09:11

Dcerka to mela take. Vzdycky jsem ji to ve vanicce dukladne umyla a namazala olejickem. Rano kdyz jsem ji pak prevlikala z pyzamka do domacich veci, tak jsem ji krcek utrela vlhcenym ubrouskem - muze byt i navlhcena zinka, a namazala sudocremem, par dnu a bylo to pryc 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
21.2.14 09:13
@Jannys píše:
@SasankaB ahoj na takovéhle zapařeninky nebo mokvající jsem používala jedině IMAZOL opravdu stačí trošku krému nanést. Navíc vysušuje může se natírat na zadeček a já, kdykoliv něco takového objevila hned jsem mazal.
Je běžně dostupný v lékárnách.
Betapanthen je dobrá volba, ale příjde i na tohle moc mastný, takže to mokvá ještě více

Jojo i ten Imazol je super, na opruzeniny a tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
21.2.14 09:17

@Andeliiicek Jj přesně tak Imazol je pro mě zaručená volba.Syn měl tenkrát hodně zapařený zadeček (nejspíš s nově koupené značky plínek) a měl to opravdu škaredé, nebo, když měl hodně stoličku, jelikož rostly zoubky tak měl zadeček podrážděný. Dostali jsme od Mudr. doporučení na Imazol a už jsme neměnily.
Sudocrem jsem taky jednu dobu používala, ale u něj mi vadilo opravdu zapatlané ruce, když se muselo natírat z kelímku. Ale jako značka taky super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Ja som slecnu pod krkom pudrovala. Bola jak prasiatko, tri brady, a odmietala past konicky. Ale ona teda mala maximalne taku cervenu, lesklu kozu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SasankaB

Já bych si nafackovala, že jsem jí pořádně pod tím krčkem nesušila vůbec mě nenapadlo, že se jí to může zapařit. Je jí měsíc a hodně špatně se mi tam dostává. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7065
21.2.14 09:19

@SasankaB Nemusí to být jen tím stačí hodně slin a je to hned.
Nám se to jednu dobu dělalo, ale syn tedy extrémě slintal a šudlal se. Určitě použíj bud ten Imazol nebo sudocrem doporučuji obě značky. Ten imazol funguje opravdu už po druhém natření a je skvělý. Teď asi nevím kolik stojí myslím do 100Kč a je opravdu na Dlouho!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
21.2.14 09:21

@Jannys me se jednu dobu mala oprudila tak, ze mi ani Imazol bohuzel nepomohl, spis se ji to jeste rozlezalo, takze mi doktorka napsala Imacort - coz je masticka na podobne bazi, akorat obsahuje kortikoidy, do tri-ctyr dnu to zmizlo, pak jsme to dolecili prave Imazolem a od te doby je klid - musim zaklepat. No nam nesedly ubrousky Pampers zelene. My jsme od toho Sudocremu zapatlane obe, protoze mi do toho kelimku saha i Natalka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
21.2.14 09:22

@SasankaB buď v klidu, myslím že jak tu jsme tak se to stalo jestli né všem tak aspoň většině, já používám sudocreem, mám ho i na zadeček takže jedna mast na vše a čistím jí ten krček vlhčeným ubrouskem ze začátku strašně brečela, ale už si na tuto očistu zvykla :mrgreen: :mrgreen:
Jinak i podpaždí kontroluj, mě to sice v porodce ukazovali, ale byla to taková rychlovka a je pravda že zezačátku toho je hodně tak člověk občas něco zapomene :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2068
21.2.14 09:24

@SasankaB to znam, u nas bylo byl horor se pod krcek dostat - mala mela dve brady a koupani nesnasela, cele ho prokricela a byla jako by v kreci - obcas ji tan pri kojeni steklo mliko a bylo - pak to mela bobek zaparene :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SasankaB
21.2.14 09:26

@myšák1187 Díky,já už kontroluju snad všechno, to podpáždí mě napadlo hned taky :lol:.

• Citovat
  • Upravit
7065
21.2.14 09:31

@Andeliiicek Tyto ubrousky které zminuješ nám taky nesedli možná voní v první chvíly krásně ale pak mě to příjde dost protivné a za druhé jsou až moc mokré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
21.2.14 09:43
@Jannys píše:
@Andeliiicek Tyto ubrousky které zminuješ nám taky nesedli možná voní v první chvíly krásně ale pak mě to příjde dost protivné a za druhé jsou až moc mokré

lepší jsou ty bílé Pampersky ubrousky

• Citovat
  • Upravit
2068
21.2.14 09:45

@Jannys ony mi prijdou dost agresivni, pouzivam radeji ty bile Pampers ubrousky, po tech se mi neoprudi, jinak reknu ti, ze jakekoliv ubrousky jsem pouzila - tak bez opruzenin, az ty zelene nam udelaly takove neprijemnosti :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí