10měsíční hodně hubne

2238
13.11.12 15:11

10m a hodně hubne

Zdravim a zaroven prosim o radu. Muj syn 10m uz nejakou dobu hodne hubne- ja vim- zacina se vice hybat a tak ztraci mischelinky:) nicmene rada bych ho trosicku „obalila“ na zimu :))) (ted to zlehcuju) zkratka bych chtela at ma nejake zasoby, kdyby byl nemocny…taky jeste ani nechodi, coz si myslim, ze ubytek pak bude jeste vetsi a to uz mu fakt polezou kosticky.. Ji dobre- resp. s chuti, ale nesni toho moc a nebo kdyz uz sni vice nez obvykle, tak pak napriklad nechce dalsi jidlo a vynecha ho uplne. Ma otazka zni: jak do prikrmu (jak ovocnych, tak zeleninovych-masovych) pridat neco „tucnejsiho“ aby se zasadne nezvysila davka (protoze tu stejne celou nesni)? snad rozumite jak je to mysleno :oops: diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
13.11.12 15:17

A to hubne myslíš jako fakticky, že mu ubývá váha nebo jen vizuelně - ztrácí se faldíky? Pokud opravdu hubne, poradila bych se s doktorkou.

• Citovat
  • Upravit
47759
13.11.12 15:17

Nic tucnejsiho bych mu tam necpala, pro tak malé dítě to není vhodné, já mám obě děti vysoké a hubené, neresim to, mají to geneticky danne, jsme taková rodina somalcu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.11.12 15:23

Já přidávám do oběda kousíček biomasla nebo lžičku olivového oleje:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
13.11.12 15:24

Fakt ztráí na váze nebo jen ubývají faldíky? Jestli jen ty faldíky, nic bych neměnila. Pokud opravdu hubne, tak bych zahušťvala sice něčím vydatným, ale ne jen prázdné kalorie. Napadají mi obilniny - udělat na svačinu domácí mléčnou rýži, s ovocem na sladko jdou dobře jáhly. Jogurt zahustit ovesnými vločkami, jemnými. Do polévky opět vločky, kroupy, luštěniny, rýže, těstoviny. Masozeleninu děláš jen se zeleninou nebo už zařazuješ pravideně různé přílohy ( luštěniny, rýže, brambor, těstoviny, jáhy, pohanka…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
13.11.12 15:36

Jinak jak píše Lama Lama, pokud se jen ztrácí faldíky, tak to neřeš, je to mormální. Já mám bezfaldíkaté mimčo (už batole) a to ať dělám cokoliv, žebra mu lezou a proti ostatním dětem je drobnější.

• Citovat
  • Upravit
2238
13.11.12 15:45

No je fakt ze vaha dolu nejde..spis jen stagnuje a faldiky uz nema zadne- je takovy „vyrysovany“ :mrgreen: a to mi prijde u tak maleho prcka divne…

@Lama Lama lusteniny, ryzi, brambory, testoviny, kuskus, to vsechno basti…
a jak pripravit tu mlecnou ryzi nebo jahly? nejak nechapu jak to uvarit v mlece, kdyz kravske jeste nemuze a UM ztrati zas vsechny ziviny??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
13.11.12 15:46

Btw. na fotce je jeste malinky- to byl pekne buclatoucky…ted uz ma buclate tvaricky- to mame zase v genech v rodine my :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
13.11.12 15:49

Faldíky neřeš, je to normální.
Uvařit ve vodě, vmíchat prášek až pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
13.11.12 15:52
@ivana-domca píše:
Nic tucnejsiho bych mu tam necpala, pro tak malé dítě to není vhodné, já mám obě děti vysoké a hubené, neresim to, mají to geneticky danne, jsme taková rodina somalcu :mrgreen: :mrgreen:

Tuky že nejsou vhodné? Některé jsou velmi vhodné. Asi bych se nebála třeba smetanového jogurtu s ovocem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.11.12 15:53
@Cuarentena píše:
Tuky že nejsou vhodné? Některé jsou velmi vhodné. Asi bych se nebála třeba smetanového jogurtu s ovocem.

no hlavně mléčné by měly být plno nebo alespon polo tučné, vápník se bez déčka rozpustného v tucích neuloží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.11.12 15:55

Já třeba tu rýži rozvařím ve vodě s cukrem, vymačkám vodu a přidám na 60 SupNu ohráte um, nechám trosku ještě nasát, pridám treba ovoce. Jáhlové a jiné kaše na dobrou noc jsou taky výborné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
@MarieOVMUC píše:
no hlavně mléčné by měly být plno nebo alespon polo tučné, vápník se bez déčka rozpustného v tucích neuloží :)

No a to právě hodně lidí neví a cpou do dětí třeba nízkotučný tvaroh, což je blbost, lepší už je potom třeba pribiňáček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376

Nebo puding, uvařím ve vodě, v hodně malo vody, a rozředím um. nebo ho dělám jen v ovocné šťávě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.11.12 15:56
@Cuarentena píše:
No a to právě hodně lidí neví a cpou do dětí třeba nízkotučný tvaroh, což je blbost, lepší už je potom třeba pribiňáček.

pribinák je plný chemikálii a doplnovadel. Pravda že tvaroh je do roka věku ne moc vhodný, ale jednou týdně máme i lipánka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí