10měsíční dráždivý kašel a hleny

507
3.5.14 08:26

10měsíční dráždivý kašel a hleny

Ahoj holky malej má dráždivěj kašel takovej ten hlenitej. Po ránu vůbec nemluvil. Jak mu můžu pomoci nebo co koupit v lékárně? Mám jet k lékaři? Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
3.5.14 08:30

Má horečky? Pokud ano, jela bych ho nechat poslechnout, může jim to rychle sednout na průdušky. Jinak do lékárny a oni určitě poradí. Existují přírodní preparáty - v lékárně jitrocel, břečťan, doma cibulový sirup, homeo sirupy a pak klasika na vykašlávání - léčiva. Záleží na tom co preferuješ. Nicméně moje zkušenost praví, že v tomto věku to i přes všechny sirupy za pár dní bylo na antibiotika. Dost na to trpěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
3.5.14 08:32

Teplota jen 37,1. poslechnout na pohotovost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.5.14 08:52

Spíš ne. To je málo.. Zatím je to jen kašel a lehounce zvýšená teplota. To se u batolete ani za teplotu považovat nedá. Uvidíš, buď to bude jen kašel nebo se to do pondělí zhorší. Ono se může klidně stát, že teď nic neuslyší a v pondělí už ano. Takže zatím je to fakt zbytečný výjezd. Horečkou myslím horečku - tedy nad 38,5. To už může znamenat, že je tam opravdu zánět a tělo proti němu bojuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
3.5.14 09:54

Ahoj!

Pokud to je kašel vlhký, tzn. produktivní, tak je to lepší než suchý - dráždivý.

Hlavně ho hodně napájej vodou, čajem… To je nejdůležitější!

Pak můžeš přidat něco na podporu vykašlávání. Buď z lékárny typu Mucosolvan apod. nebo vyrobit domácí tymiánový ( http://www.mimibazar.cz/recept.php?… ) nebo cibulový (Nakrájenou cibuli zasypat cukrem a počkat, až se uvolní štáva. Uchovávat v lednici a spotřebovat nejlépe do druhého dne.)

Na pohotovost to určitě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
3.5.14 10:42

Holky tak jsme dojeli z pohtovosti…mamka mě tam s ním poslala. Pokud se v noci po čípku nezlepší tak mám volat 155 a jet na JIP :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.5.14 10:46

@Vuninka po čípku? Po jakém? Takže laryngitida? To se volá sanitka, dítě „štěká“ a vlastně se dusí.. Ale to je teda divný postup, ne? To jako čekají, že ho to vezme v noci? Nějak tomu nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
3.5.14 10:52

Já taky ne dělám co my říkají doktoři :nevim: léky jsme dostali Rectodelt a Prothazin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.5.14 10:56

@Vuninka jo, takže laryngitida.. No poznáš to podle štěkavého kašle. Jinak zabalit do deky a vylézt ven nebo otevřít mrazák. Ten ledový vzduch jim na to pomůže. Ale čípek máte, ten by měl pomoci. Tak ať to zvládnete :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
3.5.14 10:59

Jé ty si dobrá přesně tohle my radila doktorka :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
3.5.14 10:59
@Sibyla0 píše:
@Vuninka jo, takže laryngitida.. No poznáš to podle štěkavého kašle. Jinak zabalit do deky a vylézt ven nebo otevřít mrazák. Ten ledový vzduch jim na to pomůže. Ale čípek máte, ten by měl pomoci. Tak ať to zvládnete :hug:

myslíš že ten čípek pomůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.5.14 11:29

@Vuninka měl by.. Někdy je to zvládnutelné doma, stačí čípek, chladno a dítěti se uleví. Někdy je to horší a to je pak asi fakt na nemocnici, bohužel. Uvidíš, ono to vypadá šíleně, takže se nemusíš stydět a raději tu sanitku zavolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí