Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky malej má dráždivěj kašel takovej ten hlenitej. Po ránu vůbec nemluvil. Jak mu můžu pomoci nebo co koupit v lékárně? Mám jet k lékaři? Děkuji za rady
Má horečky? Pokud ano, jela bych ho nechat poslechnout, může jim to rychle sednout na průdušky. Jinak do lékárny a oni určitě poradí. Existují přírodní preparáty - v lékárně jitrocel, břečťan, doma cibulový sirup, homeo sirupy a pak klasika na vykašlávání - léčiva. Záleží na tom co preferuješ. Nicméně moje zkušenost praví, že v tomto věku to i přes všechny sirupy za pár dní bylo na antibiotika. Dost na to trpěla.
Spíš ne. To je málo.. Zatím je to jen kašel a lehounce zvýšená teplota. To se u batolete ani za teplotu považovat nedá. Uvidíš, buď to bude jen kašel nebo se to do pondělí zhorší. Ono se může klidně stát, že teď nic neuslyší a v pondělí už ano. Takže zatím je to fakt zbytečný výjezd. Horečkou myslím horečku - tedy nad 38,5. To už může znamenat, že je tam opravdu zánět a tělo proti němu bojuje.
Ahoj!
Pokud to je kašel vlhký, tzn. produktivní, tak je to lepší než suchý - dráždivý.
Hlavně ho hodně napájej vodou, čajem… To je nejdůležitější!
Pak můžeš přidat něco na podporu vykašlávání. Buď z lékárny typu Mucosolvan apod. nebo vyrobit domácí tymiánový ( http://www.mimibazar.cz/recept.php?… ) nebo cibulový (Nakrájenou cibuli zasypat cukrem a počkat, až se uvolní štáva. Uchovávat v lednici a spotřebovat nejlépe do druhého dne.)
Na pohotovost to určitě není.
Holky tak jsme dojeli z pohtovosti…mamka mě tam s ním poslala. Pokud se v noci po čípku nezlepší tak mám volat 155 a jet na JIP ![]()
@Vuninka po čípku? Po jakém? Takže laryngitida? To se volá sanitka, dítě „štěká“ a vlastně se dusí.. Ale to je teda divný postup, ne? To jako čekají, že ho to vezme v noci? Nějak tomu nerozumím.
Já taky ne dělám co my říkají doktoři
léky jsme dostali Rectodelt a Prothazin
@Vuninka jo, takže laryngitida.. No poznáš to podle štěkavého kašle. Jinak zabalit do deky a vylézt ven nebo otevřít mrazák. Ten ledový vzduch jim na to pomůže. Ale čípek máte, ten by měl pomoci. Tak ať to zvládnete ![]()
@Sibyla0 píše:
@Vuninka jo, takže laryngitida.. No poznáš to podle štěkavého kašle. Jinak zabalit do deky a vylézt ven nebo otevřít mrazák. Ten ledový vzduch jim na to pomůže. Ale čípek máte, ten by měl pomoci. Tak ať to zvládnete
myslíš že ten čípek pomůže?
@Vuninka měl by.. Někdy je to zvládnutelné doma, stačí čípek, chladno a dítěti se uleví. Někdy je to horší a to je pak asi fakt na nemocnici, bohužel. Uvidíš, ono to vypadá šíleně, takže se nemusíš stydět a raději tu sanitku zavolej.