Byt 1+1 a mimi

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.2.12 12:37

1+1 a mimi

Ahoj ženy, zakládám tuto diskuzi protože si občas připadám zoufale. Máme byt 1+1 necelých 40m2 a čekáme neplánovaně prcka. Cítím se jako nezodpovědná matka, že nemohu teď když nemám žádné finance a manžel vydělá teď tak akorát pořídit větší byt. Hledáme ve stejné ceně jako máme tu jedničku ale zatím bezúspěšně. Prcek se narodí za dva měsíce. Před otěhotněním jsem skončila na pracáku kvůli snižování stavů. Dá se v takovém bytě zatím žít?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1165
19.2.12 12:43

myslím, že zezačátku ano, později třeba za rok bych pořídila větší… myslím, že jsou rodiny, kde žijí 4 v 2+1 a taky to jde. Jen není třeba mít tolik nábytku, věcí atd. Vše se zdá být dost potřebné, ale když člověk chce lze nějak uvolnit místo. Například konferenční stůl, třeba by stačil místo 120×60 jen na kolečkám 60×60, nebo jídelní stůl místo 150×80 by třeba stačil kulatý o průměru 80 cm, pak nějaké komody protřídit a dát pryč, aby jste měli možnost mít v kuchyni třeba i malý gauč pokud je větší a druhou místnost mít takovou spací, hrací dohromady… Mrkni na Ikea, tak mají skvělé nápady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
19.2.12 12:43

Ahoj, řešila jsem před 3/4 rokem úplně stejnou situaci. Taky jsem neplánovaně otěhotněla, bydleli jsme s přítelem v bytě 1+1, kde jsme sice byli spokojení, ale vzhledem k tomu, že přítel dělá na směny a tudíž o noční, tak pro nás nebylo možné v bytě 1+1 zůstat, protože jsem si nedokázala představit, že přítel bude po noční spát a v tom samém pokoji budu já s malou, která prostě občas zabrečí. Takže jsme si našli byt 2+kk, je samozřejmě o něco dražší, ale taky bydlíme v novém bytě v centru města. Takže v našem případě by se v takovém bytě s mimčem žít nedalo, ale pokud byste neměli jinou možnost, tak nějakou dobu by se to snad dalo zvládnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
19.2.12 12:45

Máme stejný byt jako vy a k tomu kočku a fretku. Prcek se narodí za necelé 2 měsíce a máme v plánu tu pak ještě tak 3 roky vydržet, tak doufám, že to půjde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.12 12:45

Kuchyni máme právě malou, ale děkuji za typ. Mrknu na to, a nějak to poskládáme a zprostorníme :)

• Citovat
  • Upravit
7711
19.2.12 12:46

neházej hlavu do žita, miminko stejně chce být u maminky a ty ho budeš chtít mít pod dohledem. Já jsem za náš malí byt ráda nemusím běhat vystrašeně ze sprchy nebo wc protože na ní vidím a slyším jí. :hug: A pak až vyroste a budete chtít s manželem soukromí situace bude jiná a držím pěsti aby byla lepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.12 12:47
Annnet píše:
Máme stejný byt jako vy a k tomu kočku a fretku. Prcek se narodí za necelé 2 měsíce a máme v plánu tu pak ještě tak 3 roky vydržet, tak doufám, že to půjde :nevim:

Právě i my musíme vydržet. Bydlíme v malinkém městečku a bytů je tu málo, takže si myslím že i rok dva tu zůstat můžeme než něco seženeme, ale manžel tu má práci tak odtud nechceme odcházet.

• Citovat
  • Upravit
8086
19.2.12 12:51

My tedy máme kuchyň docela prostornou, ale tam jsme přestěhovali zvířata, takže nic moc dalšího se tam nevejde. No a v pokoji zůstane naše postel, velká skříň a pak postýlka a komoda pro prcka a myslím, že i dost místa na zemi na hraní. Mimi je plánované a od začátku počítáme s tím, že tu ještě nějakou dobu budeme, tak 2-3roky bychom tu rádi zvládli. Mám i kamarádky, co bydleli několik let v 1+kk, což mi přijde o dost horší, tady je alepoň ta kuchyň zvlášť a pořád jsou to jakoby 2 místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58830
19.2.12 12:53

My jsme bydlely s dcerou do téměř jejích 3 let v byže 1kk, který měl celý 28m. Takže ano zvládnout se to dá. A hlavně nechápu proč nezodpovědná matka, bydlet máte kde a to je přece důležité :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
19.2.12 12:55

My bydlíme v podnájmu ve 2+kk (o kuchyni se nedá v podstatě mluvit, je to jen díra do zdi). Máme dvouleté batole a německého ovčáka a každou chvíli se má narodit další dítě. A je to celkem v pohodě. A je to takový provizorní byt, ve kterém nejsou žádné rozumné skladovací prostory na věci, všechno máme v krabicích. Pokud se smíříš s tím, že doma bude pořád tak trochu binec, tak je to v pohodě. V létě bychom se ale měli již stěhovat do svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
19.2.12 13:03

Ja jsem otehotela po ctrnacti dnech od prestehovani do 1+1, nastesti s velkou kuchyni. A vzhledem k tomu, ze jsme jeste neporidili kulturni jidelni stul a zidle do kuchyne, tak je uplne prazdna. Prijde tam nas maly gauc, stolek s televizi a v pokoji bude dost mista pro postylku a nejakou skrinki na veci pro mimi. Neprijdu si jako nezodpovedna matka, proc? Myslim, ze i ty se o sve mimi postaras, jak nejlip dovedes. To uz je pak jedno, jestli ma vlastni pokoj v mramoru o velikosti panelakovyho bytu nebo ne..

• Citovat
  • Upravit
9164
19.2.12 13:04

Dá, všechno sedá…Jak žili naše praprababky, v chalupě o jedné místnosti s pecí, a kupa dětí…O víc Vás to bude startovat na pořízení většího…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.2.12 13:10

My máme v 1+1 děti 2 :mrgreen: A to už je horší, ale zatím se to taky nějak dá. Dlouhodobě bych tak žít nechtěla, ani s tím jedním - potřebuje taky nějaký vlastní prostor. A my taky, protože hračky jsou všude :cert: S miminkem to není vůbec problém, stejně ho máš furt u sebe, i kdybys měla místností 20.

Kdyby to mělo být třeba na 10 let, dovedu si představit, že to tu zařídíme ještě trochu jinak a účelněji, aby to bylo snesitelnější, takže dalo by se, ale museli bychom být velmi velmi tolerantní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
19.2.12 13:13
Anonymní píše:
Ahoj ženy, zakládám tuto diskuzi protože si občas připadám zoufale. Máme byt 1+1 necelých 40m2 a čekáme neplánovaně prcka. Cítím se jako nezodpovědná matka, že nemohu teď když nemám žádné finance a manžel vydělá teď tak akorát pořídit větší byt. Hledáme ve stejné ceně jako máme tu jedničku ale zatím bezúspěšně. Prcek se narodí za dva měsíce. Před otěhotněním jsem skončila na pracáku kvůli snižování stavů. Dá se v takovém bytě zatím žít?

prosimtě :lol: v pohodě, měla jsem stejný metry a bydleli jsme tam 4 + pes+ želvy+ rybičky :mrgreen: my to teda přestvěli, kuchyň byla šoupnutá v chodbě,zmenšený jádro, takže z toho bylo 2+kk, bydlela jsem tak 13 let a v pohodě, jo a manžel jeden čas jezdil jako taxikář, takže přes den chrápal, děti mu nevadili, jde o zvyk ;) dobrý je třeba vyhodit dveře a dát zašupky, to taky ušetříš místo ;)

• Citovat
  • Upravit
2851
19.2.12 13:14

ahoj.my mame tedy byt 2+kk asi 43m2 a zije se tu v pohode.ale je pravda,ze se musi dobre rozmyslet kde a jaky nabytek bude.male je ted 8 mesicu a my chcem poridit vetsi bydleni jeste tento rok.ale vyhodou takoveho bytu jsou nizke naklady :palec: to se lepe setri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová