Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj ahoj ![]()
Chci se zeptat, jestli mezi vámi není někdo z Brna, kdo by si zrovna sháněl nové brýle? Já jsem totiž jedny, které se mi doopravdy líbí, našla ve Fokus optik, jenomže má to svoje ALE.. Mají tam teď takovou úžasnou akci 1+1 kompletní brýle zdarma. To ale znamená, že jedny brýle tam stojí dvakrát tolik, co by stály normálně.. Ve výsledku je to tedy tak, že za brýle zaplatíte úplně stejnou cenu jako v kterékoliv jiné optice.. Proto se touto cestou snažím sehnat někoho, kdo by se mnou do Fokusu zašel „ve dvojici“ a koupil si brýle pro sebe.. Co na to říkáte? ![]()
(ano ano, chápu, že přesně o to těm obchodníkům jde, aby tam místo jednoho zákazníka přišli dva, jenomže mně se tamty brýle tak líbí..:-))
@Blekota Nevím, proč reklama na optiku? Oni tyhle akce mají stále, je to o nich vcelku známé a popravdě já dnes se synkem také byla na očním, potřebuje nové brýle a uvažovala jsem o podobném řešení. Problém vidím spíš v tom, jestli ty brýle nemusí být stejné - jako stejné dioptrie, jestli by tedy akce platila i přes to, že by každé brýle měly jiné dioptrie? @Bonnuška Víš o tom něco víc?
@zuzkasim stačí podívat se na jejich stránky
http://www.fokusoptik.cz/akce/11-zdarma/
stejné být nemusí
@Moise Bezva, takže jde opravdu o to, přitáhnout další zákazníky:-)
@Bonnuška Dnes chci vyrazit do města vyzkoušet synkovi brýle, kdybychom vybrali u Fokusu, ozvu se, jsme z Brna a nikdo z rodiny žádné nové brýle nepotřebuje.
Blekota: Nejsem reklama na optiku, ale tyhle stránky znám, občas na ně narazím, když něco hledám na internetu, jen jsme zatím neměla důvod se registrovat, když jsem sama žádný dotaz nepodávala..;)
zuzkasim: Nene, brýle být stejné nemusí.. Je to bráno jakože rodinná/přátelská akce, kdy si dva koupí brýle a „náramně“ na tom ušetří
Jen jsem se na ně tedy dívala na Masarykově třídě a nejsem si jistá, jestli tam mají i dětské brýle (ale nevím, koukala jsem jen po těch pro mě..).. Na druhou stranu by se s nimi třeba dalo domluvit, aby ty brýle kdyžtak poslali na jinou prodejnu, kde by třeba dětské měly..
@zuzkasim Dobře, budu to tu kontrolovat a kdyžtak se pak domluvíme..:-)
A není lepší počkat, až v akci nebudou a koupit je za normální cenu?
Příspěvek upraven 26.03.15 v 12:53
@Vorvaň obrovský takové plastové modré s bílými ručkami za uši.. Ale teď už by tam neměly být.. Nechala jsem si je odložit, tak teď jen někoho ještě potřebuju sehnat..:D
@Vorvaň obrovský píše:
A není lepší počkat, až v akci nebudou a koupit je za normální cenu?Příspěvek upraven 26.03.15 v 12:53
Nebo se podívat na výrobce a najít si je jinde ![]()
@Vorvaň obrovský Ale oni nezlevňují svoje zboží mimo tuto akci, ceny mají nastavené stále stejně.
@Moise Tohle nebývá tak jedoduché, sháněla jsem loni brýle pro sebe, vybrala si jedny, opsala si výrobce a chodila po dalších optikách s tím, jestli berou od tohoto výrobce. Ale oni brýle nenakupují od výrobců, kupují je od dalších dodavatelů a vybírají si pár vzorů, co se jim líbí. Ani konkrétní vzor mi nepomohl, dělal se ve více variantách a v každé optice ho měli s jiným tvarem skla (byly to vrtané brýle - jen sklo a v něm vyvrtané dírky na nožičky a nosník). Nepochodila jsem a nakonec jsem musela koupit „drahé“ v té první optice. Zakladatelku naprosto chápu.
@zuzkasim aha
No my právě máme ve městě podnikovou prodejnu jednoho českého výrobce, tam už léta brýle kupuju. Jednou tam šla se mnou i moje máma a před prodavačkou si postěžovala, jak jí stály brýle přes 12 tis (má nějaká speciální skla, brýle kupované v podobné prodejně, myslím axis) a prodavačka jí říká, že je zná, že jsou jejich
A jen tak ze zvědavosti ji spočítala jejich cenu a dělalo o rozdíl skoro tři tisíce
![]()
@Moise To věřím, ono i ty obroučky mají výrobní hodnotu možná tak okolo stovky, dobře, musí zaplatit designéra, tak dvě, maximálně tři, prodávají se za několik tisíc. Bohužel v Brně o žádné „levnější“ optice nevím, hlavně aby udělali brýle dobře, na jedny jsem si dlouho nemohla zvyknout a až jsem si kupovala další, zjistilo se, že mám špatně udělaná ohniska na sklech:-(
@Bonnuška Ve Fokusu bohužel nic moc dětského/juniorského neměli. Brýle už máme objednané jinde.
Ahoj, já mam vyzkoušeny brýle od Optik do domu. Akci 1+1 mají už dlouho a dvoje brýle mě vždycky stojí něco přes 3,000,–Kč. Ve Fokusu se mi to takhle nikdy koupit nepodařilo, protože když už se mi líbili obruby, tak stály něco kolem 3-4 tisíc. Optik do domu přijede k vám domu a všechny obruby stojí do 1499 - i ty plastový v retro stylu, ty jsem si ted pořídila. Takže doporučuju zkusit tak trochu jinou optiku.