Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak jelikoz se neobnoviko tema, zalozim nove.
Holky, kdo mate zkusenosti s aliexpressem, chtela jsem koupit prckovi boty na leto, ale moje karta neni na nakupovani na internetu a cena je jen 10 dolaru, takze nejde bank transfer. Je jeste nejaka moznost? Nebo nenasel by se nekdo, kdo tam nakupuje a byl by ochotny mi ty botky objednat? Ja vim, ze je to trochu divny, ale ty boty jsou fakt bezvadny a tady jsem na takovy nenarazila. Diky
Pokud máš internetové bankovnictví, tak by mělo jít si to kartu na placení zaktivovat… teda alespoň u spořitelny to myslím jde… jiná platba není možná
@Xhnip
Ja mam unicredit, tak se podivam, jestli to nepujde. Diky
Stačí skočit do banky a oni ti kartu aktivují..mám KB a taky jsem tam kvůli tomu byla ![]()
@Didlinka33
Aha, diky. Ja myslela, ze bych musela zadat o novou. A je to vubec bezpecne takhle platit?
@bobr123 píše:
@Didlinka33
Aha, diky. Ja myslela, ze bych musela zadat o novou. A je to vubec bezpecne takhle platit?
ten paypal je hodně chráněný, takže by tam problém neměl být…teď jsem si z alli zrovna objednávala plavky ![]()
@bobr123 Já mám netbanking, takže si povolím platbu, zaplatím a pak zas zablokuji. Pro jistotu. Jelikož je to jedna karta, kterou běžně používám i při nákupu v Kauflandu, tak kdybych ji stratila, tak ji nikdo nezneužije.
A ještě si jde nastavit ověřování plateb smskou, takže teď, když platím na netu, chodí mi na mobil kód.
Takže dvojité jištění pro případ stráty.
Hoď mi odkaz na Ali, mrknu na ty boty. Budu tam brát teď šaty Frozen pro kámošku.
Tak diky, ja to zkusim. Ale ted jsem se koukala a ja mam obyc jartu maestro, takze tou to nepujde. Zvidime co reknou v bance.
@Jazz27
Jsou to ty kostkovany na patem obrazku.
http://m.aliexpress.com/…4648275.html
@Jazz27
Tak pak to nechapu, ja mam asi nejakou divnou kartu nebo nevim. Ja s ni nemuzu ani platit v cizine, ted jsme byli v Nemecku a tam to neslo.
@bobr123 píše:
@Jazz27
Tak pak to nechapu, ja mam asi nejakou divnou kartu nebo nevim. Ja s ni nemuzu ani platit v cizine, ted jsme byli v Nemecku a tam to neslo.
protože, když dostaneš kartu, tak je vše zablokovaný, musíš do banky a přesně si tam říct, co s ní chceš dělat..já měla to samý, jen v obchodě jsem s ní mohla platit jinak nic, oni mi vše odblokovali…
@Jazz27 píše:
@Didlinka33 na Ali to ale není PayPal.
je pardon, já ještě kupuju na ebay ![]()
@Didlinka33 píše:
protože, když dostaneš kartu, tak je vše zablokovaný, musíš do banky a přesně si tam říct, co s ní chceš dělat..já měla to samý, jen v obchodě jsem s ní mohla platit jinak nic, oni mi vše odblokovali…
tak tak, nastavit v online bankovnictví nebo požádat v bance o povolení plateb.