Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Chtěla bych se zeptat těch, co mají účet u ČSOB, jak vám chodí potvrzení o zadání transakce? Včera jsem se domluvila s paní, že jí pošlu letní šatky, cena 50Kč, poštovné mi vyšlo v kalkulačce ČP na 44Kč, čili celková částka byla dohodnuta na 94Kč. Paní napsala, že částku mám na účtu a připojila mi „stvrzenku“ z internetového bankovnictví-jenže tam byla částka uvedená 195Kč (myslela jsem, že je v tom započítána expresní platba-cca těch 100Kč, aby platba došla ještě týž den (včera), navíc to bylo v obyčejném textovém editoru, co je normálně k dispozici v systému…Tak teď nevím, jestli je možné, že by platbu neprovedla? Kdyby peníze posílala expresem (posílala údajně v 10:17), tak už by včera došly na účet, ne (mám u České spořitelny)? Jaké máte zkušenosti s převodem z ČSOB do ČS? Za jak dlouho byly peníze na účtu s expres platbou? Díky ![]()
@AdelaHores poplatky za expresní platbu by nebyly v té částce, ale ty si strhne banka zvlášť… takže paní nejspíš nic neposlala…
No a co se zeptat paní, jestli to je jak si myslíš? Proč je tam jiná částka?
Nevěřila bych, že něco poslala. Nekoupila bych osobně něco za 50 Kč, kde bych měla dalších 150 kč náklady
@jahuhudka píše:
Nevěřila bych, že něco poslala. Nekoupila bych osobně něco za 50 Kč, kde bych měla dalších 150 kč náklady
No já právě taky ne, teď jsem si toho všimla…
@Regina Hero píše:
@AdelaHores poplatky za expresní platbu by nebyly v té částce, ale ty si strhne banka zvlášť… takže paní nejspíš nic neposlala…
Já si právě také myslím, vzhledem k faktu, že i mně to Spořitelna strhává (poplatky za expres, myslím 125Kč) až ve vyúčtování…
Jestli peníze měla poslat včera dopoledne, tak dneska bys je měla na účtě, ať to poslala expres, nebo ne.
To je v prrdeli, to dneska lidi musí krást i pro blbou stovku?
![]()
Počkala bych, až ti dorazí peníze na účet. Paní bych poděkvala za potvrzení a napsala bych jí, že jakmile se peníze objeví na tvém účtě, balíček odešleš.
Teď jsem jí napsala, tak jsem zvědavá..nerada někoho podezřívám, ale i ta částka je divná (že by mi chtěla přilepšit?
), pak to, že je to psané tak divně, jednoduše v textovém editoru-já když požádám o stvrzenku, tak mi jí pošlou na email a je to teda úplně o něčem jiném…je tam hlavně jméno majitele účtu (moje) a to ona tam ani neměla…a má podle příkazu devítimístné číslo účtu (já mám 10), ale to asi může být..ale jinak teda nevím, jsem zvědavá, co mi napíše.. ![]()
@BlueFairy píše:
To je v prrdeli, to dneska lidi musí krást i pro blbou stovku?![]()
Očividně bohužel ano…Chce se mi z toho
Jako nebudu soudit předčasně, ale zdá se mi to nějaký divný…
Schválně sem překopíruji to, co mi poslala jako stvrzenku, akorát vymažu čísla účtů:
Jednorázový příkaz k úhradě
Zaplatit z účtu: napsala její číslo účtu
Příjemce: napsala moje číslo účtu
VS: nevyplněn
KS: nevyplněn
SS: nevyplněn Částka: 195,00 Kč
Provést dne: 24.03.2015
Přidat zprávu: šaty
Kromě těch vymazaných čísel účtu jsem nic nezměnila, takhle mi to poslala…
@BlueFairy hele, taky né vždy. Já teď nevím u který banky, a nechce se mi to hledat, ale pracuji s ČS, KB a GE, takže jedna z nich) tam je jen možnost vytisknout, ale uložit v PDF ne. Takže když chce někdo potvrzení, tak můžu udělat jen printscreen, což už vlastně nemá žádnou vypovídací hodnotu.
Anebo jsem na to prostě nepřišla, kde tam to pdf vzít.
@AdelaHores píše:
Očividně bohužel ano…Chce se mi z tohoJako nebudu soudit předčasně, ale zdá se mi to nějaký divný…
Schválně sem překopíruji to, co mi poslala jako stvrzenku, akorát vymažu čísla účtů:
Jednorázový příkaz k úhradě
Zaplatit z účtu: napsala její číslo účtu
Kromě těch vymazaných čísel účtu jsem nic nezměnila, takhle mi to poslala…
Příjemce: napsala moje číslo účtu
VS: nevyplněn
KS: nevyplněn
SS: nevyplněn Částka: 195,00 Kč
Provést dne: 24.03.2015
Přidat zprávu: šaty
A takhle jaako napsaný ve wordu, nebo to byl aspo%n nějaký formulář?