Potvrzení převodu na účet? Jedná se o podvod?

873
25.3.15 10:05

Poslala nebo neposlala? Podvod?

Chtěla bych se zeptat těch, co mají účet u ČSOB, jak vám chodí potvrzení o zadání transakce? Včera jsem se domluvila s paní, že jí pošlu letní šatky, cena 50Kč, poštovné mi vyšlo v kalkulačce ČP na 44Kč, čili celková částka byla dohodnuta na 94Kč. Paní napsala, že částku mám na účtu a připojila mi „stvrzenku“ z internetového bankovnictví-jenže tam byla částka uvedená 195Kč (myslela jsem, že je v tom započítána expresní platba-cca těch 100Kč, aby platba došla ještě týž den (včera), navíc to bylo v obyčejném textovém editoru, co je normálně k dispozici v systému…Tak teď nevím, jestli je možné, že by platbu neprovedla? Kdyby peníze posílala expresem (posílala údajně v 10:17), tak už by včera došly na účet, ne (mám u České spořitelny)? Jaké máte zkušenosti s převodem z ČSOB do ČS? Za jak dlouho byly peníze na účtu s expres platbou? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
25.3.15 10:07

@AdelaHores poplatky za expresní platbu by nebyly v té částce, ale ty si strhne banka zvlášť… takže paní nejspíš nic neposlala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65398
25.3.15 10:08

No a co se zeptat paní, jestli to je jak si myslíš? Proč je tam jiná částka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
25.3.15 10:10

Nevěřila bych, že něco poslala. Nekoupila bych osobně něco za 50 Kč, kde bych měla dalších 150 kč náklady

• Citovat
  • Upravit
873
25.3.15 10:10
@jahuhudka píše:
Nevěřila bych, že něco poslala. Nekoupila bych osobně něco za 50 Kč, kde bych měla dalších 150 kč náklady

No já právě taky ne, teď jsem si toho všimla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
25.3.15 10:11
@Regina Hero píše:
@AdelaHores poplatky za expresní platbu by nebyly v té částce, ale ty si strhne banka zvlášť… takže paní nejspíš nic neposlala…

Já si právě také myslím, vzhledem k faktu, že i mně to Spořitelna strhává (poplatky za expres, myslím 125Kč) až ve vyúčtování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.15 10:12

Jestli peníze měla poslat včera dopoledne, tak dneska bys je měla na účtě, ať to poslala expres, nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
4373

To je v prrdeli, to dneska lidi musí krást i pro blbou stovku? 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499

Počkala bych, až ti dorazí peníze na účet. Paní bych poděkvala za potvrzení a napsala bych jí, že jakmile se peníze objeví na tvém účtě, balíček odešleš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
25.3.15 10:13

Jinak výpis transakce bývá v PDFku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
25.3.15 10:14

Přesně tak, počkala bych, až budou peníze na účtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
25.3.15 10:14

Teď jsem jí napsala, tak jsem zvědavá..nerada někoho podezřívám, ale i ta částka je divná (že by mi chtěla přilepšit? :D ), pak to, že je to psané tak divně, jednoduše v textovém editoru-já když požádám o stvrzenku, tak mi jí pošlou na email a je to teda úplně o něčem jiném…je tam hlavně jméno majitele účtu (moje) a to ona tam ani neměla…a má podle příkazu devítimístné číslo účtu (já mám 10), ale to asi může být..ale jinak teda nevím, jsem zvědavá, co mi napíše.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
25.3.15 10:17
@BlueFairy píše:
To je v prrdeli, to dneska lidi musí krást i pro blbou stovku? 8o :zed:

Očividně bohužel ano…Chce se mi z toho :poblion: Jako nebudu soudit předčasně, ale zdá se mi to nějaký divný…

Schválně sem překopíruji to, co mi poslala jako stvrzenku, akorát vymažu čísla účtů:

Jednorázový příkaz k úhradě

Zaplatit z účtu: napsala její číslo účtu
Příjemce: napsala moje číslo účtu
VS: nevyplněn
KS: nevyplněn
SS: nevyplněn Částka: 195,00 Kč
Provést dne: 24.03.2015
Přidat zprávu: šaty

Kromě těch vymazaných čísel účtu jsem nic nezměnila, takhle mi to poslala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.15 10:17

@BlueFairy hele, taky né vždy. Já teď nevím u který banky, a nechce se mi to hledat, ale pracuji s ČS, KB a GE, takže jedna z nich) tam je jen možnost vytisknout, ale uložit v PDF ne. Takže když chce někdo potvrzení, tak můžu udělat jen printscreen, což už vlastně nemá žádnou vypovídací hodnotu.

Anebo jsem na to prostě nepřišla, kde tam to pdf vzít.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.15 10:19
@AdelaHores píše:
Očividně bohužel ano…Chce se mi z toho :poblion: Jako nebudu soudit předčasně, ale zdá se mi to nějaký divný…

Schválně sem překopíruji to, co mi poslala jako stvrzenku, akorát vymažu čísla účtů:

Jednorázový příkaz k úhradě

Zaplatit z účtu: napsala její číslo účtu
Příjemce: napsala moje číslo účtu
VS: nevyplněn
KS: nevyplněn
SS: nevyplněn Částka: 195,00 Kč
Provést dne: 24.03.2015
Přidat zprávu: šaty

Kromě těch vymazaných čísel účtu jsem nic nezměnila, takhle mi to poslala…

A takhle jaako napsaný ve wordu, nebo to byl aspo%n nějaký formulář?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák