Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem v 15tt a příznaky jsem neměla od začátku vůbec žádné
jo vlastně na začátku ta polest prsou, ale ta za chvilku zmizela. Kdyby mi nezačínalo růst břicho a nechodila jsem na kontroly, tak ani nevím, že jsem těhotná ![]()
No u mě právě v tomto týdnu nevolnosti přestávaly, prsa už taky nebolela. Teď by mělo následovat nejpříjemnější období v těhotenství bez nepříjemných příznaků. Ale samozřejmě pokud máš strach, kontaktuj doktora. Nebo pořiď Angel sounds (ale to nevím, od kterého týdne jde používat, aby srdíčko bylo slyšet), ať jsi v klidu ☺️
Já neměla žádné příznaky. Akorát jsem neměla MS, jinak prakticky žádná změna. Když něco není, klidně to může přijít a naopak ![]()
Milionkrát probrané a zde napsané…intenzita a četnost příznaků absolutně nevypovídá o prosperitě či neprosperuje těhotenství…jsou takové kterym.nic nebylo a vše bylo vporadku i takové které si nemohly obléct ani těsnější triko a blily jak aminy a přesto se jejich plod už nevyvíjel…
Já mám ze třech těhotenství jedno dítě. První dvě ZT. Takže jsem se taky bála, ale řeknu ti jedno. To poslední, jediné prosperující se zdárným koncem, bylo přesně takto. Už někdy v 9-10tt mě přešlo všechno. Zpočátku žaludek na vodě, najednou nic. Prsa přestala bolet.
A bylo to nakonec všechno v pořádku. Z toho plyne, z příznaků se nedá nic usuzovat. Naopak u těch dvou před tím, jsem byla těhotná snad od pohledu, únava, nevolnost, prsa, vše, co se píše a nedopadlo to. Držím pěsti.
Mám teď 11+5 a za celou dobu žádný příznaky. Nebejt po IVF, tak o tom ani nevím. ![]()
Já až cca do 20tt v podstatě vůbec nevěděla, že jsem těhotná. Nevolnosti, chutě, bolesti… - nic. A to jsem čekala dvojčata
Neboj mezi prosperujícím těhotenstvím a těhotenskými příznaky není rovnítko.
Ahoj,
uvažuji, jestli zajít na dřívější kontrolu. Nechci plašit, ale na druhou stranu jsem asi jako většina poprvé těhotných dost nervózní. Dnes bych měla být 11+0 a už od začátku těhotenství nemám nijak výrazné příznaky. Ano, cítila jsem se pod psa, občas byly dny, kdy jsem byla unavená, nebo jsem neměla na nic chuť, asi 2× jsem zvracela. Od poslední kontroly v 9+0 jsem si začala všímat mizení příznaků, zhruba od 9+5 mi v podstatě nic není. Párkrát denně mě na pár vteřin zabolí podbřišek jako při MS. Za 2 týdny mě čeká screening, ale je to ještě dlouhá doba a tak nějak bych ráda věděla, na čem jsem, jenže nechci být za hysterku. Ještě dodám, že beru progesteron, vaginálně, protože jsem v prvních týdnech jemně špinila. Jak jste se v tomto období cítily vy?
@oli.afg U prvniho ditete mi bylo mozna 2× trochu soufl a hodne unavena. Prvni 2-3 tydny jsem mela vecerni zimnice. U druheho mi bylo blbe az do konce 5m. Kocicka mi to dala teda pekne sezrat i po porodu
Obcasne zaboleni jak na ms je v pohode. Hlavne pri pohybu tak se to ruzne uvolnuje a natahuje. Pak okolo 17/18-22tt bude bolet bricho a hlavne upony jak se vyvaluje deloha a dite zacina rychleji rust. Musi se vyloupnout ven pupik a to proste taha a boli.
Počkej do toho screeningu, 2 dny jsou krátká doba, tohle se děje běžně. Akutně se chodí za gynekologem, když bys začala krvácet nebo měla nějaké problémy, ale žádné nemáš.
Ahoj holky, jsem v 11tt, zdá se mi, že příznaky těhotenství mizí. Jen únava zůstává. Jinak vůbec nic. Kontrolu jsem měla naposledy před 14dny a další mám až za 14 dnů… Je to moje druhé těhotenství… Ale první skončilo zamlklým potratem. Tak se bojím…