12+6 - genetika

20
29.6.11 14:20

12+6 - genetika

Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat :-) Dnes jsem byla na genetice v ČB, a naměřili mi tyto hodnoty. srdeční akce 150/min, NT 2,0mm, CRL 65mm, NB+, odpovídá amenorrhoe, patrná chorioamniální disociace, placenta PS. Prosím vás co znamení to NB+ a ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nemám to NT 2,0mm příliš vysoké, říkala mi teda, že je to v tomto týdnu naprosto normální, ale přeci jen jsem četla, že by to mělo být nižší… Děkuju a mějte se hezky :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20
29.6.11 14:21

Jo a PAPP negativní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
29.6.11 14:24

Ahojky, já byla na genetice včera, těm hodnotám sice vůbec nerozumim :-( Ale pro mě je důležitý, že mi řekli, že je vše v pořádku, a že u nás je velmi malé riziko, že by mimísek byl nemocnej. Pokud to tedy shrnuli, že je to O.K., tak bych se ničeho nebála, kdyby bylo něco špatně, řekli by Ti to, proto jsi tam byla :wink: Tak v klidu užívej těhulkování!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
29.6.11 14:25

NB+ bych tipla, že znamená, že je přítomna nosní kost (nose bone).

Příspěvek upraven 29.06.11 v 14:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
29.6.11 14:25

Ahoj,
oni ti nic nevysvetlili? Kdyz ti rekli, ze je vsechno ok, proc se stresujes? :roll: Bud rada, ze vsechno vyslo tak jak ma a uzivej tehotenstvi.
 j

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.6.11 14:26

NB+ znamená že plod má nosní kůstky - čímž se vylučuje Downův syndrom :palec:
NT 2,0mm je v normě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
29.6.11 14:29

Holky, děkuju moc, no možná se mi něco snažili vysvětlovat, ale já jen koukala na monitor a nic jiného jsem nevnímala :-) Tak děkuju za uklidněnou :-) a konečně začne to vychutnávání se volna a těhotenství :-) Dokonce mi už dnes naznačili kluka, tak bych byla šťastná, u nás je to jen samej babinec :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.6.11 14:31

na pohlaví nehleď, 100% je to až na porodní sále :lol: :lol: užívej si těhulkování :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
iviiila-ch píše:
Holky, děkuju moc, no možná se mi něco snažili vysvětlovat, ale já jen koukala na monitor a nic jiného jsem nevnímala :-) Tak děkuju za uklidněnou :-) a konečně začne to vychutnávání se volna a těhotenství :-) Dokonce mi už dnes naznačili kluka, tak bych byla šťastná, u nás je to jen samej babinec :potlesk:

Bylo to krásný, viď? Já jsem z toho byla úplně mimo, ještě víc o to, že tam se mnou byl přítel a taky to viděl. :potlesk:
Moc jsem doufala, že bude vidět, co by to mohlo být, ale bohužel ještě nic :-(
Tak si užívej, pa pa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
29.6.11 14:33
saiiimona píše:
iviiila-ch píše:
Holky, děkuju moc, no možná se mi něco snažili vysvětlovat, ale já jen koukala na monitor a nic jiného jsem nevnímala :-) Tak děkuju za uklidněnou :-) a konečně začne to vychutnávání se volna a těhotenství :-) Dokonce mi už dnes naznačili kluka, tak bych byla šťastná, u nás je to jen samej babinec :potlesk:
Bylo to krásný, viď? Já jsem z toho byla úplně mimo, ještě víc o to, že tam se mnou byl přítel a taky to viděl. :potlesk:
Moc jsem doufala, že bude vidět, co by to mohlo být, ale bohužel ještě nic :-(
Tak si užívej, pa pa :mavam:

To bylo :srdce: Mě to poslali hlavně kvúli tomu, že já sama mám vrozenou srdeční vadu, nic hrozného, ale přeci. Tak jsem byla jak na trní, ale srdíčko je ok, to jsem šťastná, že zrovna tohle po mámě nezdědí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
29.6.11 14:38

Hmm tak ja byla taky uplne mimo…podle testu i utz melo miminko Edwardsuv syndrom…bohuzel to odbery choriovych klku potvrdily…takze proto ten smajlik :roll: , proste bud rada, ze je vsechno vporadku, kdyby nebylo, tak ver, ze by ti to rekli.
Hodne stesti..
 j

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
29.6.11 14:41
jjanekk píše:
Hmm tak ja byla taky uplne mimo…podle testu i utz melo miminko Edwardsuv syndrom…bohuzel to odbery choriovych klku potvrdily…takze proto ten smajlik :roll: , proste bud rada, ze je vsechno vporadku, kdyby nebylo, tak ver, ze by ti to rekli.
Hodne stesti..
j

To mi je líto :-( Určitě jsem ráda, ale jsem poprvé těhule, tak proto ty otázky a tak, prostě něco pro mě úplně nového :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
29.6.11 21:01

ahoj, já taky byla V Budějovicích, mají to tam moc pěkné co? hele já si sice zprávu taky přečetla, ale hlavní pro mě bylo když mi doktor řekl že je to moc krásný kluk a že roste jak má a že není riziko VVV

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
29.6.11 23:39
iviiila-ch píše:
Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat :-) Dnes jsem byla na genetice v ČB, a naměřili mi tyto hodnoty. srdeční akce 150/min, NT 2,0mm, CRL 65mm, NB+, odpovídá amenorrhoe, patrná chorioamniální disociace, placenta PS. Prosím vás co znamení to NB+ a ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nemám to NT 2,0mm příliš vysoké, říkala mi teda, že je to v tomto týdnu naprosto normální, ale přeci jen jsem četla, že by to mělo být nižší… Děkuju a mějte se hezky :-P

Ahojky,
genetiku jsme taky podstoupili a dostali jsme i papir s vysledkama, kde bylo i primo napsano, ze je screening negativni, mela by jsi to tam mit taky a podle vysledku si myslim, ze je vse v nejlepsim poradku :palec: JInak jak holky psaly, NB je nosni kustka, kterou deti pry s Downovym syndromem nemaji..ale zase nektery laboratore na to ani nehledi a NT je sijove projasneni, to je za krckem a cetla jsem ze to rizikove az od 3,0,ale taky to jeste nemusi znamenat hned D. syndrom. My meli 2,3 :) V 16tt jsme pak jeste sli na triple testy, bohuzel vychazeji hodne casto falesne pozitivni, my jsme se s hodnotou uz nevesli do tabulek :roll: , tak jsem sla pro jistotu na plodovku a cekame naprosto zdraveho chlapecka… :hug: :srdce: takze se neboj, ze mate NT 2,0mm nejak vysoke…uzivej tehulkovani a preji hodne zdravi a stesti tobe i miminku… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí