Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat
Dnes jsem byla na genetice v ČB, a naměřili mi tyto hodnoty. srdeční akce 150/min, NT 2,0mm, CRL 65mm, NB+, odpovídá amenorrhoe, patrná chorioamniální disociace, placenta PS. Prosím vás co znamení to NB+ a ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nemám to NT 2,0mm příliš vysoké, říkala mi teda, že je to v tomto týdnu naprosto normální, ale přeci jen jsem četla, že by to mělo být nižší… Děkuju a mějte se hezky ![]()
Ahojky, já byla na genetice včera, těm hodnotám sice vůbec nerozumim
Ale pro mě je důležitý, že mi řekli, že je vše v pořádku, a že u nás je velmi malé riziko, že by mimísek byl nemocnej. Pokud to tedy shrnuli, že je to O.K., tak bych se ničeho nebála, kdyby bylo něco špatně, řekli by Ti to, proto jsi tam byla
Tak v klidu užívej těhulkování!!!
NB+ bych tipla, že znamená, že je přítomna nosní kost (nose bone).
Příspěvek upraven 29.06.11 v 14:26
Ahoj,
oni ti nic nevysvetlili? Kdyz ti rekli, ze je vsechno ok, proc se stresujes?
Bud rada, ze vsechno vyslo tak jak ma a uzivej tehotenstvi.
j
NB+ znamená že plod má nosní kůstky - čímž se vylučuje Downův syndrom ![]()
NT 2,0mm je v normě ![]()
Holky, děkuju moc, no možná se mi něco snažili vysvětlovat, ale já jen koukala na monitor a nic jiného jsem nevnímala
Tak děkuju za uklidněnou
a konečně začne to vychutnávání se volna a těhotenství
Dokonce mi už dnes naznačili kluka, tak bych byla šťastná, u nás je to jen samej babinec ![]()
na pohlaví nehleď, 100% je to až na porodní sále
užívej si těhulkování ![]()
iviiila-ch píše:
Holky, děkuju moc, no možná se mi něco snažili vysvětlovat, ale já jen koukala na monitor a nic jiného jsem nevnímalaTak děkuju za uklidněnou
Dokonce mi už dnes naznačili kluka, tak bych byla šťastná, u nás je to jen samej babinec
Bylo to krásný, viď? Já jsem z toho byla úplně mimo, ještě víc o to, že tam se mnou byl přítel a taky to viděl. ![]()
Moc jsem doufala, že bude vidět, co by to mohlo být, ale bohužel ještě nic ![]()
Tak si užívej, pa pa ![]()
saiiimona píše:iviiila-ch píše:Bylo to krásný, viď? Já jsem z toho byla úplně mimo, ještě víc o to, že tam se mnou byl přítel a taky to viděl.
Holky, děkuju moc, no možná se mi něco snažili vysvětlovat, ale já jen koukala na monitor a nic jiného jsem nevnímalaTak děkuju za uklidněnou
Dokonce mi už dnes naznačili kluka, tak bych byla šťastná, u nás je to jen samej babinec
Moc jsem doufala, že bude vidět, co by to mohlo být, ale bohužel ještě nic
Tak si užívej, pa pa
To bylo
Mě to poslali hlavně kvúli tomu, že já sama mám vrozenou srdeční vadu, nic hrozného, ale přeci. Tak jsem byla jak na trní, ale srdíčko je ok, to jsem šťastná, že zrovna tohle po mámě nezdědí ![]()
Hmm tak ja byla taky uplne mimo…podle testu i utz melo miminko Edwardsuv syndrom…bohuzel to odbery choriovych klku potvrdily…takze proto ten smajlik
, proste bud rada, ze je vsechno vporadku, kdyby nebylo, tak ver, ze by ti to rekli.
Hodne stesti..
j
jjanekk píše:
Hmm tak ja byla taky uplne mimo…podle testu i utz melo miminko Edwardsuv syndrom…bohuzel to odbery choriovych klku potvrdily…takze proto ten smajlik, proste bud rada, ze je vsechno vporadku, kdyby nebylo, tak ver, ze by ti to rekli.
Hodne stesti..
j
To mi je líto
Určitě jsem ráda, ale jsem poprvé těhule, tak proto ty otázky a tak, prostě něco pro mě úplně nového ![]()
ahoj, já taky byla V Budějovicích, mají to tam moc pěkné co? hele já si sice zprávu taky přečetla, ale hlavní pro mě bylo když mi doktor řekl že je to moc krásný kluk a že roste jak má a že není riziko VVV
iviiila-ch píše:
Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptatDnes jsem byla na genetice v ČB, a naměřili mi tyto hodnoty. srdeční akce 150/min, NT 2,0mm, CRL 65mm, NB+, odpovídá amenorrhoe, patrná chorioamniální disociace, placenta PS. Prosím vás co znamení to NB+ a ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nemám to NT 2,0mm příliš vysoké, říkala mi teda, že je to v tomto týdnu naprosto normální, ale přeci jen jsem četla, že by to mělo být nižší… Děkuju a mějte se hezky
Ahojky,
genetiku jsme taky podstoupili a dostali jsme i papir s vysledkama, kde bylo i primo napsano, ze je screening negativni, mela by jsi to tam mit taky a podle vysledku si myslim, ze je vse v nejlepsim poradku
JInak jak holky psaly, NB je nosni kustka, kterou deti pry s Downovym syndromem nemaji..ale zase nektery laboratore na to ani nehledi a NT je sijove projasneni, to je za krckem a cetla jsem ze to rizikove az od 3,0,ale taky to jeste nemusi znamenat hned D. syndrom. My meli 2,3
V 16tt jsme pak jeste sli na triple testy, bohuzel vychazeji hodne casto falesne pozitivni, my jsme se s hodnotou uz nevesli do tabulek
, tak jsem sla pro jistotu na plodovku a cekame naprosto zdraveho chlapecka…
takze se neboj, ze mate NT 2,0mm nejak vysoke…uzivej tehulkovani a preji hodne zdravi a stesti tobe i miminku… ![]()