Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj holky, malé je 14 dní, je vhodné ju mít stále v zavinovačce a ručičky svázané plinkou jako v porodnici? díky
Pokud to malé vyhovuje, tak klidně. Ale já mám zkušenost, že jak jsme dojeli z porodky, tak to malá nesnesla a chtěla být volně, jinak vřískala a byla vzteklá.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, malé je 14 dní, je vhodné ju mít stále v zavinovačce a ručičky svázané plinkou jako v porodnici? díky
Proč ne, pokud se jí to líbí a je klidnější. Nutnost to ale není, dej na svůj instinkt.
Zkus nezavinout a uvidíš. Některým miminům to neva, některá šermují ručičkama jak na středověkých slavnostech a budí je to a řvou.
My jsme takhle malýho vážeme i ted, jsou mu 4m.je sice pravda ze uz ne tolik a často, spis jen tak lehce plinkou prichytnem rucicky. když on tak macha ručičkama ze se tim budi a to svazani ho zklidni. I když byly ty sileny vedra tak jinak neusnul nez zavinutej.
Na spaní jsem takhle prcka vázala až do 4 měsíců. Když mel ručičky hezky u tela, tak spal o dost klidneji. Potom se už z toho začal sam dostávat a tak jsme přestali.
Přes den jsem nechávala občas volně ale na noc jsem vázala tak do 3 měsíců. Pak chtěla malá spát jen na břiše a to už v zavinovačce nešlo.
Já jsem na noc vázala skoro do půl roku, záleží to hlavně na miminku, co mu vyhovuje. Vybavuju si, že tu někdo zmiňoval, že mu to dítě vyžadovalo skoro do roka. ![]()
My jsme u syna ruce na spaní přestali vázat až v nějakých 7 měsících, u dcery v 6. Jinak neusli.
Já jsem to dělala asi prvních 14dní, pak jsem si všimla, že malá spí v kočárku vlastně totálně rozcabená a je spokojená, tak jsem to zkusila i doma a v pohodě - šlo to i bez vázání
Nikdy jsem to nedelala ani nebudu pokud to nebude fakt nutnost
Dcerku jsem nijak nevázala. Nelíbí s emi to a naštěstí to nevyžadovala. V zavinovačce byla, dokud se vlezla, pak peřinka, nebo deka
Ani spacáky se mi nelíbí - naštěstí spala klidně a byla vždy přikrytá ![]()
@Anonymní píše:
pokud jí to vyhovuje, tak určitě… znám holky, co zavinovaly hodně dlouho, jedna tuším skoro do roka a půl - tak už teta jen lehce stahovala ruce plenkou…