Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla jsem se zeptat zda se to taky někomu stalo. Malá 5 měsíců, krásně spinkala celou noc, někdy si v noci cucala prstíky ale jen chvilku a usnula. Hladem to nebylo, ráno kolikrát ani moc nechtěla jíst. Ale ted poslední dva dny, se budí že si povídá, ne že by brečela, to vůbec jen prostě kecá, a třeba i hodinu. Copak já se taky kolikrát vzbudím a hodku čučím do stropu ale u ní to prostě nechápu, když dřív spinkala do rána.
tak dneska to byla uplna katasttofa, co hodinu vzhuru, nekdy i po pul hodine. Ale to prisuzuju tomu ze ma nejspis rymicku.
Příspěvek upraven 05.10.15 v 08:03
No je mi jasný, že při zoubkách, při nemocech nebo před příkrmy, protože to se budila, ale takhle jentak… Pak si furt říkám, co dělám špatně, jestli jí něco není. Ale asi ne, když nebrečí, jen si povídá. ![]()
Jen dva dny?
těch změn ještě bude
Ti půjčim toho svýho osmiměsíčního
u něj je různorodá každá noc
Teď se poslední 3 dny budí přesně v 5:45 s úsměvem a ukecanou náladou
a vím že za dalších pár dní to bude zas jinak ![]()
No ono u ní to bylo krása, každá noc stejná. V osum usnula a v sedm vstávačka… Už nějakou dobu to je, že se občas vzbudí, ale hned usne, ale ted ´ty dva dny to je pro mě fakt nezvyk.
A to by člověk řek že když mají něco naučeného, že už se to nezmění, ale to je možná profrsionální deformace z práce, kde to takhle s dětmi funguje. ![]()
@Barunkaska hele opravdu se to mění.. může se to zas vrátit do stejných kolejí samozřejmě.. ale prostě může mít jen pár dní kdy se jí nechce spinkat.. zažila jsem to i u staršího dítka. Ta teda měla režim lepší než to mládě co mám teď
malá taky spinkala dobře a celou noc,..a pak měla pár dní kdy se budila třeba ve tři a chtěla si povídat..
Tak to je taky pěkný
Já vím, že kdyby uměla mluvit tak mi řekne: Mami proč ty se tak blbě divíš, když ty seš schopná se vzbudit ve tři ráno a jentak se převalovat do pěti, a mně budeš něco vyčítat. Spíš mě tak zajímalo čím to je. Vždyt někde píšou že už by v tenhle věk měli umět spinkat celou noc. ![]()
No jo, u více dětí se to asi líp odkouká, ja jako prvorodička, můžu zkušenosti číst jen z internetu. No ono jí asi ani nic moc nechybí, kdyby jo tak se ozve, to zase ona se umí ozvat když má nějaký problém
řekla bych, že na děti mít vysokou dívčí. ![]()
@Barunkaska ono se toho napíše
malej mi spal do teď celou noc 2× a beru to jako zázrak
u holky to bylo daleko lepší..ta celou noc spát dokázala od 6.měsíce.. Každé dítě je originál ![]()
Páni, mně spala hůř jen ty první dva měsíce, od sunaru to byla nádhera a ted šup a zasejc buzení a pak se stane den, kdy se ani nepohne za celou noc a ještě poslouchám jestli vůbec dýchá.
no jo no hold co jinýho, než si zvyknout ![]()
Hele mě se malej budi i 8 x za noc (chce jen dudlika) a když se vzbudí jen 2× tak jsem z toho vykulená ![]()
Jéé, to je mazec, to jsem ani hned po narození nezažila. Věřim, že si to druhý mimčo vybere i s urokama
Já ji na dudlika neučila, páč ho ani nechtěla a ted má dudlika přes den na spinkání protože mi zas nespala skoro vůbec přes den. A na noc jí ho nedávám. Prý je to spíš horší, co aspoň píšou chytrý knížky. ![]()
Ahojky, bohužel zažíváme přesně to samé jako zakladatelka. Do 4 měsíce spinkal krásně, budil se jen na jídlo (jsme na UM), pak se mu přesně na přelomu 3 a 4 měsíce začali klubat zoubky (prořezali se až po 25 dnech!!), no a to byl moment, kdy se to začalo horšit. Ted máme tak 3 týdny, kdy se v noci vzbudí (ve 2 hod., v 5 hod.,) a vejská, piští, povídá si, třeba hodinu, no mazec…nechala bych ho, ať se vykecá, ale to na mě přijdou sousedi, protože volume má opravdu dost doprava. No nevím, kam až to povede, zatím se to jen zhoršuje (dneska jsem spala asi 2 hodiny)…
@Hanula86 píše:
Ahojky, bohužel zažíváme přesně to samé jako zakladatelka. Do 4 měsíce spinkal krásně, budil se jen na jídlo (jsme na UM), pak se mu přesně na přelomu 3 a 4 měsíce začali klubat zoubky (prořezali se až po 25 dnech!!), no a to byl moment, kdy se to začalo horšit. Ted máme tak 3 týdny, kdy se v noci vzbudí (ve 2 hod., v 5 hod.,) a vejská, piští, povídá si, třeba hodinu, no mazec…nechala bych ho, ať se vykecá, ale to na mě přijdou sousedi, protože volume má opravdu dost doprava. No nevím, kam až to povede, zatím se to jen zhoršuje (dneska jsem spala asi 2 hodiny)…
Treba ho furt boli zoubky…
nam se to ted taky jen zhorsuje. Uz musim brat prasky na bolest hlavy z nevyspani. ![]()
No je to asi všechno se vším - 5 měsíců, zoubky, první očkování před 4.dny (odložené až na ted), a do toho se mu zalíbilo spaní na boku (na bříško se ještě úplně nepřevrátí), který mu ale ještě zcela nejde (neudrží nožičky), což ho rozčiluje, a způsobuje pláč…takže u nás je to na střídačku - pláč z převracení (a buhví z čeho ještě) a vřískot a kecání z radosti..nooo další „úžasný“ noci zdar :-/