Nevím, zda správně manipuluji s miminkem

292
4.10.15 11:19

Nevím zda správně manipuluji s miminkem.

Ahoj,
chtěla bych se zeptat zda se miminko může pokládat břichem na břicho matky? Hezky se tak dá s drobečkem pomazlit, ale nevím, zda ji to neubližuje. Jsou ji 3 měsíce. Ze začátku si tak na mě lehla a spala, ale teď se pořád snaží zvedat hlavu. A ještě u pasení koníků mi přijde, že zvedá hlavu dost vysoko a asymetricky se odráží na jedné ruce. Pokud někdo víte jak to je, a zda nevyhledat fyzioterapeuta, napište prosím :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8679
4.10.15 11:22

@Ester588 to je krásné když se takto mazlite :-) to je úplně v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.10.15 11:29

@Teeeri Ono je to opravdu nejkrásnější, v klubíčku se s ní moc nepomazlím :( tak si ji ňuňám aspoň takto :) Jen bych nerada něco pokazila…ta manipulace s miminkama je děsná věda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
4.10.15 11:31

V pohodě. pokud je tak spokojená tak je to správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
4.10.15 11:33

@Ester588 to je přece přirozené, cítí vás, vaše srdce, můžete ji i takto kojit. Pokud se sama nesape ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.10.15 11:35

@Lynette ano, je tak spokojená :)
@Teeeri no já mám dosti malé prsa a trochu do boku tak nevím, zda by to šlo… přemýšlela jsem už nad tím, tak to možná zkusím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
4.10.15 11:39

@Ester588 na velikosti prsou nezáleží :-) uzivejte si ji, rychle to uteče, a půjde do školky… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.10.15 11:41

@Ester588 To je naopak velmi vhodná poloha už od narození. Že ti zvedá hlavičku, je v tomhle věku asi přirozené, je zvědavá a chce vidět kolem sebe, tobě do obličeje… Docela ti závidím, že se takhle s miminkem můžeš ještě mazlit, mě ani jeden z kluků v téhle poloze nechtěl odpočívat, zvedali hlavičku už od narození, nebo se sápali po prsu, občas takto usnuli jen u tatínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.10.15 11:47

@Teeeri toho se bojím, ale doufám, že až půjde do školy, tak budu mít dalšího drobečka :D snad 8)
@Hoa Mai no ze začátku na mně takhle spala klidně hodinu :D teď už tak spát nechce jen se pomazlí a zase zvedne hlavu a kouká okolo nebo na mě :)… u tatínka nenajde prso, tak to vzdali a radši si lehli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.10.15 12:22
@Ester588 píše:
@Teeeri Ono je to opravdu nejkrásnější, v klubíčku se s ní moc nepomazlím :( tak si ji ňuňám aspoň takto :) Jen bych nerada něco pokazila…ta manipulace s miminkama je děsná věda :D

no právě, udělala se z toho věda. Já vždy vycházela z toho, aby se to líbilo miminku. Např. moje mimino si nikdy neodkrklo jinak než ve svislé poloze na mém rameni, tak jsem to neřešila. Takže dej vždy na své pocity, však jsi maminka a ta své dítko zná nejlépe. Děláš to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.10.15 12:33
@ynax píše:
no právě, udělala se z toho věda. Já vždy vycházela z toho, aby se to líbilo miminku. Např. moje mimino si nikdy neodkrklo jinak než ve svislé poloze na mém rameni, tak jsem to neřešila. Takže dej vždy na své pocity, však jsi maminka a ta své dítko zná nejlépe. Děláš to dobře.

Ta poloha, co popisuje zakladatelka, jestli jsem to správně pochopila, tak je to naležato, je myslím všeobecně uznávaná, doporučuje ji i krutopřísná Kiedroňová ve svých knížkách (poloha „na srdíčko“). Miminko by se nemělo nosit „na stojáka“, protože má těžkou hlavu a nemá posílené zádové svaly, tak aby si nekazilo páteř, ale tohle se dá celkem dobře vyřešit tím, že miminko sice držím ve svislé poloze, ale hlaivčku má položenou na mém rameni. Já tomu říkám poloha „pytel brambor“. Taky ji někdy používám, když se synovi nedaří odříhnout v tygříkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.10.15 12:44

@Hoa Mai pytel brambor, to slyším poprvé :-) ale je to přesný popis toho, jak moje mimčo odříhávalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.10.15 13:01

@ynax já ji právě nechávám odříhávat tak, že si ji položím na to břicho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí