14m dítě viróza - šli byste k Dr?

1402
30.1.20 19:56

14m dite viroza-sli byste k Dr?

Ahoj, máme doma nějakou potvoru virózu, nejdřív 3lety syn, vypadalo to jako normální rýma s kašlem, z rymy ale po 2 dnech doma se to zhoršilo a mel přes 38 horečku a byl unavený, pospával, nejedl, po 2 dnech už jen rýma která jde odsat a trošku kašel, už vypadá zdravě, manžel dostal rovnou horečku a k tomu má trošku rýmu a já mám teď silnou rýmu ale bez teploty, ale spíš se to stupňuje ta rýma a vůbec se necítím dobře. No a teď k věci ;) dcera 14 m měla nejprve rýmu asi 3 dny, z nosu ji teklo pěkně, do toho sem tam zakasle, vypadalo to že se z toho dostane nejlíp, ale dnes po odpolednim spaní byla bez nálady, pořád pospávala i na mé náručí až do večera, červené oči,, nechtěla jíst, jen kojení, teď už spí, je bez teploty, co myslíte, mám zítra radši k Dr když je před víkendem a kvůli té únavě z ničeho nic?? Do té doby fungovala s rýmou úplně normálně, hrála si, spala 1× denně..děkuju za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
267
30.1.20 20:05

Ahoj, ja bych tam asi nejdriv zatelefonovala a zeptala se doktorky :nevim: Fakt je, ze doktorka muze udelat CRP test kde zjisti jestli to nahodou neni na antibiotika a poslechne si, ale jestli to je opravdu jen viroza, tak s tim nic moc nezmuze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
30.1.20 20:05

@alialiali já chodím k lékaři až s hodně vysokou a trvající teplotou, většinou nám stejně napíše čípky a sirup na kašel, popřípadě kapky do nosu. Při horečkách nebo opravdu znatelných bolestech jdu. Únava je u nemoci normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
30.1.20 20:11

Nešla bych, mně dr říkala, že přijít až po 3 dnech horečky, pokud neustupuje, případně když se objeví další komplikace (výrazný průjem, zvracení, které neustává atd). Pokud ani o víkendu nebude zlepšení, v pondělí bych už zašla. Radši jí dopřát klid, při trápení sirup, klidový režim pokud to jde. Určitě to bude brzy v pořádku :hug: teď je to sama chřipka, zápal plic, radši neriskovat, že v čekárně chytne něco horšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
30.1.20 20:12

Já se bojím jestli ji to právě někam nesedlo…průdušky nebo tak, ale nevím jestli k tomu bývá teplota… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
30.1.20 20:15
@alialiali píše:
Já se bojím jestli ji to právě někam nesedlo…průdušky nebo tak, ale nevím jestli k tomu bývá teplota… :nevim:

Když má syn rýmu, fakt hodně mu teče z nosu třeba týden. Pokud se to bude postupně zlepšovat, tak to určitě nebude tak vážné. Kdyby se nedej bože něco výrazně zhoršilo přes víkend, zajedete na pohotovost, ale nemyslím si, že k tomu dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
30.1.20 20:17

Počkala bych 3 dny… Nasadila klasiku co dává dr. Dithiaden na noc, stoptusin, mořská voda do nosu, kapky.. Cibulovy domácí sirup, cibuli rozkrat napůl a dát na noc k posteli, větrat a přes noc do místnosti pověsit prádlo, zvednout hlavu… Pokud nebude mírne zlepšení, nebo nezačne vykaslavat do 3 dnů šla bych až pak… Ze je víc unavená to děti maji, moje holky musí první 2 dny co nejvíc ležet, i kdyby měly sedět na pohadkach

Příspěvek upraven 30.01.20 v 20:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
30.1.20 20:17

@alialiali při zánětu průdušek právě většinou teplota stoupá. Hlavně bych se bála, že toho u doktora chytí ještě víc, než co právě má. Republikou se žene chřipková epidemie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí