1,5roční - problém uspávání a kojení

573
19.8.14 13:38

1,5roční - problém uspávání a kojení

Jdu si za vámi pro radu protože nevím jak dál. Mám 1,5roční holčičku. Od malička má problémy s usínáním večer než se mi ji podařilo uspat tak uběhla i hodina i více. V noci pak spala hezky to nebyl problém, spala dlouho. Jenže pak začali růst zuby, ona v noci začala hrozně cestovat a budit se. Pro mě to bylo neúnosné protože jsem se vůbec nevyspala jak sebou furt mlátila a já ji co chvíli kojila. Tak v jejích necelých 7 měsících jsem si ji postupně navykla na spaní se mnou. Od té doby spí vedle mě na letišti (tatínek s námi nespí chrápe :| ) Jenže poslední dobou už je pro mě situace neúnosná. Když rostou zuby je co po hodině a půl na prsu a je dumlá jak ji chci oddělat tak hysterák - zkoušela jsem utišit, hladit chovat to mě odtahuje a nechce mě, napít také nechce. furt se na mě lepí a jak cestuje bouchne mě do hlavy či někam jinam ve spánku. Já pak ležím na krajíčku a nemůžu spát. V poslední době to dělá i když zuby nerostou. to se budí na kojení třeba jen 2×, ale budí mě tím cestováním a lepením na mě. Já jsem teď těhotná a kojení je pro mě utrpením, bolí mě bradavky při kojení. A také nevím jak dál všichni říkají jak ji musím navyknout na postýlku a musí usínat sama a jak to pak budu dělat s miminem a s ní. Dnes nechtěla po obědě usínat se mnou tak jsem se naštvala a vrzla ji do její postýlky, byla tam dvě hodiny chvilkama brečela většinou si vykládala a hrála s dudlíkem apod. ale zaboha neusla, už mlela z posledního tak jsem ji musela pak násilím držet a uspat vedlě mě protože byla fakt přetažená a bojovala se mnou. Píši asi hodně zmateně, ale nevím jak ji naučit usínat samotnou - neumí to nejde jí to, nevím jak odnaučit kojení a jak dál. Zase na druhou stranu usíná mezi 19-20hod a spí až do 8-9hod přes den už spí 1× 1- 1,5hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
19.8.14 13:43

Tak naučit na postýlku nutný určitě není, 2 děti se do postele vejdou v pohodě :mrgreen: a kojení, pokud jsi v začátku, tak je normální, že bradavky bolí, kojením je to holt ještě „výživnější“ bolest. kojila jsem celé těhotenství, a teď asi budu taky, malý se k odstavu nemá..holt tu bolest vydržím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
19.8.14 13:48

A co zkusit velkou postel? My teď u dcery (rok a půl) postýlku zrušili, nelíbila se jí klec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
19.8.14 13:52

Mě totiž každý říká /manžel a rodiče) že je to moje chyba že nespí ve své postýlce, proto ji musím uspávat a v noci se budí a já jsem nevyspaná. Už mě z toho hrabe, hormony pracují na plné obrátky. Je pravda, že já bych s tím kojením už ráda taky sekla chtěla jsem kojit do dvou let, ale když vidím jak mě má za dudlíka tak už mě to dost unavuje a jsem dost nervní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
19.8.14 13:52

@emma217 něco podobného jsem zažívala taky. Dcera spala s námi v posteli od 1 roku a kojila jsem ji do 18-ti měsíců. V té době jí rostly špičáky a stolička najednou. Ale už dřív jsem chtěla přestat kojit a nešlo to. Asi bych poradila - nechtěj toho tolik najednou, všechno postupně. Zkus odbourat to noční kojení. Ale chce to nervy a nepovolit. V tomto věku už se mi dařilo jí vysvětlit, jak to teď bude. Večer jsem ji nakojila už jen po koupání před spaním a ne v ložnici, ale v obýváku. Pak jsme si šly lehnout a sice vyváděla, ale nakonec usnula. V noci to bylo horší, ale ta nše neřvala tak dlouho. Nabízela jsem jí vždy jiné pití, i když ho nechtěla, tak jsem to zkoušela. Tady ale už nejde dělat krok zpět, jinak toho děcko zneužije. Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10571
19.8.14 14:02

Já bych ji naučila usínat samotnou a v postýlce. My jsme měli podobný případ. Od mala velice špatně usínal a spal a vše se ještě rapidně zhoršilo, když začaly růst zuby. To se budil každou noc co hodinu a často docházelo k takovým situacím, co píšeš, že řval a řval a nechtěl nic, ani pít, ani dudlíka, ani chovat, ani ke mně do postele, prostě nic. Pak první zuby vyrostly, ale budil se dál. :nevim: Nakonec jsme ho v 9 měsících přestěhovali do vedlejší místnosti a během 2 nocí naučili usínat a spát samostatně. Když se v noci vzbudí, najde si dudlíka, uloží se a spí dál. Spí tak už více než půl roku, usne tak bez problémů i v cizím prostředí (na dovolených) a spí krásně i teď, když mu rostou stoličky a špičáky. A budí se vyspalý, ne unavený jako dříve. Vím, že je ve své postýlce, nemusím se bát, že mi spadne z postele a můžu taky klidně spát. Postupovali jsme podle knížky Každé dítě může dobře spát, doporučuju k přečtení, není to jen o nějakém „vyřvání“. Je tam hodně informací o dětském spánku obecně. Jinak základ je, aby dítě chodilo spát v pravidelnou dobu, unavené, ale ne přetažené. Podle toho, co píšeš, ale režim už máte, takže by to neměl být problém. No a potom to cca 2 - 3 noci vydržet. Pokud pláče, přijít jen uložit, pohladit, podat dudlíka a zase jít. A vracet se v pravidelných intervalech, já chodila po 2 min., dýl jsem to nevydržela. U nás tedy nejdelší pláč takto trval celkově asi 10 min., ten první večer. Druhá možnost je vydržet a vstávat k dceři, nic jiného ti asi nikdo neporadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10571
19.8.14 14:07

Ohledně odnaučování nočního kojení jsou v té knížce taky nějaké rady. To jsem teda nečetla, protože v té době už jsem nekojila. Ale já bych to asi vzala jedním vrzem. Nebo taky záleží, co chceš, jestli jen odnaučit kojení (je možné, že ti pak začne lépe spát), nebo odnaučit kojení a zároveň naučit spát v postýlce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
19.8.14 14:18

Neporadim, radu nemam.
Len som rada, ze som maleho po prichode z porodnice vrzla do svojej postielky a do jeho izbicky.
Kludne a vyrovnane dieta, odpocata matka.
Drz sa. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
19.8.14 14:40

Já ti poradím knížku „Každé dítě může dobře spát“ od Annette Kast-Zahn a Hartmut Morgenroth. Tam Ti poradí co a jak, nám moc pomohla, je i ke stažení na netu. Je tam, jak odbourat noční kojení a jak naučit usínat dítě samo, a to v jakékoli posteli se ty rozhodneš. Chce to ale pevné nervy a vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
19.8.14 14:41

Co zkusit predat prcka na dve noci tatinkovi, ktery dite ulozi do postylky, nakrmi flaskou a proste maminka neni doma, da dudlicek, plysaka, takhle tomu dat dve noci, treba Vas prekvapi :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
19.8.14 15:05

Jak tu radi holky uz vyse – knizka „Kazde dite muze dobre spat“ – to je poklad!

nenechej se odradit, kdyz ji nekdo odsuzuje kvuli „vyrvavani“ - jednak sami autori metodu vyrvavani odmitaji a druhak je tam fakt spousta informaci okolo spanku. autori jsou odbornici a maji ordinaci… zadna rychlokvaska co sepise par postrehu ze zivota s jednim ditetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140233
19.8.14 15:08
:andel:

Příspěvek upraven 27.10.16 v 23:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
19.8.14 15:22

Kdybys nebyla tehotna, tak bych to nechala na pozdeji a vysvetleni, ale takhle to docela chapu. mozna budu taky brzo v podobne situaci :-) nejdriv bych ji zrusila nocni kojeni. nechala vecerni, nakojila ji jinde nez v posteli, ale uspavala u sebe s knizkou. proste vytvorit novy ritual, ale nebrat ji vse najednou, bude zmatena. no a vydrzet. :-) nevim, kolik mas casu do porodu, ale postupne by slo ucit na velkou postel prirazenou k letisti. znama si poridila dvoj postel - maly je nahore a ona spi na vysouvacim luzku pod a vedle nej - na zpusob ulozneho prostoru.

• Citovat
  • Upravit
252
19.8.14 22:13

@emma217 Pokud chceš ten problém zkusit vyřešit jemně, tak je ještě dobrá kniha „Klidné spaní a ukládání“ od Elisabeth Pantley. Dá se myslím sehnat na internetu i jako e-kniha za solidní cenu (přes platbu kartou bys ji měla tedy brzy).

Tam jsou dobré návody, jak odnaučit špatným návykům na usínání - jak odnaučit usínání u prsa, s dudlíkem, s lahvičkou, chováním v náručí. Taky je tam celkem jemný postupný postup, jak naučit nenásilně dítě na spaní ve vlastní postýlce.

A jinak samozřejmě různé řízené vyřvávací metody, jako je to například v knize, kterou tady v diskuzi také doporučovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
20.8.14 12:20

@emma217 A ještě posílám stručný text o spánku dětí, možná by se Ti mohl hodit pro druhé dítě: https://www.emimino.cz/…inek-199293/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí