Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
je to možná blbost, ale jako hysterická prvorodička se raději zeptám ![]()
Zkouším zavinování dle Karpa a zajímá mě, zda je vhodné (a hlavně bezpečné) používat při tom polohovací válečky? Jde mi hlavně o přilehnutí ručičky a to, že mimčo je vlastně „nepohyblivé“, tudíž jestli nehrozí např. proleženiny atd… máte s tím někdo zkušenost?
Díky za odpovědi ![]()
Zavinuté dítě mi leželo na zádech, nijak jsem polohu nefixovala. Poloze na boku bych se raději vyhnula, kdyby se dítě nějak nešťastně mrsklo a převrátilo na bříško, tak nevím, jak by si s tím poradilo vlastně ještě svázané.
Proleženiny nevzniknou, ty se odvíjejí od tělesné váhy, to je záležitost dlouhodobě ležících dospělých ![]()
Dle me je to k nicemu(o bezpecnosti nevim), dite beztak pri Karpovi lezi na zadech.
Ja malyho musela davat na bok - mel reflux (blindil), takze jsem ho zavinovala tak, ze jsem mu rucicky zkrizila na prsickach a zavinula - pak polohovala do valecku…
Určitě nehrozí proleženiny, protože ho maminka bude pravidelně, co pár hodin otáčet. Ale jinak si myslím, že za válečky to jsou vyhozené peníze, můžeš ho zafixovat i peřinou, nebo tak. ![]()
@geilens Já zavinula, nachystala koj. polštář, udělala járek a polohovala malýho na bok.