1,5roční - problém uspávání a kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
573
21.8.14 17:18

Holky moc dekuji za rady. Hned jsem si knihu stahla a precetla a zkusim to. Mam i knihu od E. pantley ale ta mi moc nepomohla spise me zaujala kniha, kterou doporučují holky výše. Malou jsem nikdy nenechala plakat neni plakaci jen spis je vztekací trošku. Myslím si že nebude plakat ale spíš si myslím že bude hoooodně dlouho odolávat než si v postýlce lehne a usne. Zkusim od zitra večera dámji do postýlky mantinel a nějakého plišáka a uvidíme, určitě dám vědět jak jsme dopadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.12.14 22:41

@emma217 - tak jak to u vás dopadlo s odnaučováním kojení a usínáním? Řeším prakticky to samé - jsem těhotná (na začátku), malé je rok a půl. Kojení jsem si vždy užívala, spím s malou na velké matraci v pokojíčku (tatínek chrápe v ložnici :-)), bez kojení usnout neumí, hlavně ne po obědě, to usínala jen kdysi jako malinká v kočárku, ale jinak jen u prsu a navíc se v průběhu odpoledního spánku tak 1-2× vzbudí a ještě musím dokojit, aby spala dál (jinak řve). V noci se budí 1-2× na kojení, ale vždy jsem u toho napůl spala. Za normálních okolností bych to neřešila a kojení bych ukončovala, až by na to byla malá připravená (někdy kolem 2,5 roku), ale teď to je fakt taková bolest, každé kojení mi jdou slzy do očí (a to kojím přes kloboučky!), skoro se mi zdá, že malá snad tahá silněji, než kdy dřív, ani u toho v noci nemůžu usnout, jen mě to štve, koukám na ní a doufám, že se odpojí a usne. Navíc mám docela dráždivou dělohu, tak se bojím, aby mi to později nevyvolávalo kontrakce. Nějaké rady/tipy - například něco z těch uváděných knih, co zabralo? Vyřvat nechci nechat, to jsem neudělala nikdy, pláč vždy utišuju. Napadla mě ta velká postel, ale to by muselo mít nějakou zábranu, malá hrozně cestuje po té matraci. Navíc se dost bojím nechat jí samotnou v pokoji, že jí nebudu mít pod kontrolou. Co třeba zavést dudlík? Ona ho nepoužívá, měla ho jen chvíli jako malá. Ale jaký? Není to hloupost v tomhle věku? Nebo lahev se sunarem? Já to nikdy nekupovala, ani flašku nevím, jakou koupit. Bojím se, že vyhodím spoustu peněz za dudlíky, flašky, mlíka, postele.. a nezabere to. Nebo bolest vydržet a doufat, že ani kontrakce nebudou? Uff, jsem se rozepsala, ale snad někdo poradí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.14 22:47

@Keirra Rozhodně bych nenahrazovala flaškou. Zkusila bych dudel. Zdá se mi to kojení zvláštní u 1,5 leté. Dokojit, aby odpoledne spala :think: Kojení jako takové ne, ale ta četnost…
Já teď odstavila 1,5 letou, taky víceméně kvůli dalšímu těhotenství a navíc si myslím, že to stačilo. V noci jsem dala dudel, pohladila, chvilku si poplakala - tak 2 minuty a po 3 nocích spí krásně. Tak jednou se vzbudí, ale dám dudlík a spí dál.
BEz pláče to asi nepůjde.

• Citovat
  • Upravit
66815
27.12.14 23:09

Když chce někdo dělat živý dudlík, jeho volba. My mámenu nunánka s měkkýma ušima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
28.12.14 08:05

Kup UM, na dudlík se vyprdni, malou nech v pokojíčku samotnou. Naše malá taky usínala pouze u kojení, naštěstí jí to v 15 m přešlo v pokojíku je sama od 7 měsíců), klidně přešla na UM - neučila bych pít z lahvičky ze savkou, to je krok zpět, ale třeba rovnou z hrnečku, nebo z lahve s brčkem. A že si chvilku pořve.. No booože, nebude to poprvé ani naposledy. Až se ti malé narodí, nebudeš vědět, co dřív, začla bych co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
28.12.14 12:39

@Keirra ahoj plně tě chápu a pamatuji si, že jsem si také myslela, že malá kouše, ale ty bradavky jsou tak hrozně citlivý a mě to hodně bolelo. nakonec jsem tomu nechala volný průběh a řekla si nějak to dopadne. rady typu nech ji vyřvat jsem zkoušela a jednou a nikdy více, či dát ji samotnou do pokojíku je ještě tak malá na to aby byla sama, až bude chtít spát ve svém pokojíčku tak pak ano. někdy koncem října začala z ničeho nic spát celou noc tak jsem se rozhodla že když sama začala už ji v noci nedám, pak jsem odbourala týden na to kojení před poledním spaním. vykládala jsem ji pohádku a snažila ji zabavit jinak. nakonec jsem utla i to večerní kojení. šlo to pozvolna a bez pláče, ale je pravda, že toho mléka už jsem moc neměla a asi ji to přestalo bavit( četla jsem že během 4.-5. se začne tvořit místo mléka mlezivo a hodně dětí se samo odstaví asi to byl náš případ). ona je teda dost závislák na dudlíku takže má na spaní dudlíka a když se v noci vzbudí tak ji dám dud nebo mám vedle postele pití, napije se a lehne si a spí dál. občas mě ukazuje na prsa a říká není tak ji řeknu že mlíčko už není. také jsem dala vedle postele kovovou postýlku (140×70 tato velikost je pro ni pohodlná) má sundavací bočnici takže je ve své postýlce ale stále vedle mě a nevadí jí to a když chce se přitulí. já mám konečně svůj prostor na spaní. až bude mimi dám si z druhé strany postýlku s miminem a z druhé strany bude malá a uvidíme jak se to dál vyvine. jinak s um malé jsem jej zkoušela dát někdy kolem roka a odmítla mě asi 3 druhy, kojený děti málo kdy přijmou um v takovém věku, nechutná jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.15 22:07

Dobrý večer, zaprvé dotázek měla by některá na prodej knihu Každé dítě může dobře spát?
a za druhé : synovi je rok usíná dobře v kočárku nebo u prsa - stejné časy máme ale často se budí - v kočárku vozím pro jistotu…a v noci spí se mnou v posteli někdy zabere dudlík ale většinou jen prso…jsem zlámaná…někdy v noci pláče - myslím si že zoubky…nemáme žádný…chtěla bych přestat kojit ale čekám na ty zuby..co myslíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí