17. listopad

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
21005
17.11.17 19:07
@Demi píše:
Dobrý… :palec: Za kterou fakultu?

Za žádnou, v tý době už jsem hákoval co inženýr v kolbence. Ale i z fabriky tam byla spousta lidí, nešlo jen o studenty.

• načítám...
Doe_Jane
17.11.17 19:09
@KalamityJohn píše:
Za žádnou, v tý době už jsem hákoval co inženýr v kolbence. Ale i z fabriky tam byla spousta lidí, nešlo jen o studenty.

to by mě zajímalo co tebe zavedlo na emimino, dědouši :mrgreen:

• Upravit
65311
17.11.17 19:09

@KalamityJohn ty jo…přímo v první lajně 8o
Já to zažívala v Litoměřicích, kde jsem byla na škole…
A naproti naší škole byla teologická fakulta…a i ti kluci z ní, kteří jinak moc nevylézali, jen na cesty do kostela na tom náměstí byli…to bylo takový hezký, oni v těch hábitech…

• načítám...
21005
17.11.17 19:12
@Doe_Jane píše:
to by mě zajímalo co tebe zavedlo na emimino, dědouši :mrgreen:

Dvacet let v USA, chodím si sem pokecat, chybí mi povídání s českejma holkama - domočeší to asi těžko pochopěj. :think:

• načítám...
4047
17.11.17 19:20
@KalamityJohn píše:

Jo tak, ale na fotce splýváš se studenty ;) Tak to já byla teda šestnáctileté pískle, ale trikoloru jsem nosila a roznášela jsem po našem městě letáky :-)) Místní komouši mi nadávali, i za tu trikoloru.

• načítám...
4149
17.11.17 19:24

Mne bylo 8 a lecos si pamatuju.Jak tata jel do Prahy zvonit klicema a mama vyvadela, ze uz ho neuvidime, ze uz jsem nemohla skladat pionyrsky slib, ze jsme si rikali, koho rodice voli OF a koho komouse, nasi byli furt u ty nasi maly televize a sledovali deni.

• načítám...
4885
17.11.17 19:28
@IvaB píše:
Taky jsem hledala, jestli tu je aktuální diskuse. Takže díky za ni, i když koukám, že moc příspěvků nemá :think:
Mně bylo 12, vzpomínky mám poměrně živé, i na dobu před Listopadem.A když teď ve zprávách přichází k památníku na Národní třídě Andrej, otvírá se mi kudla v kapse :cert:

To mně taky.

• načítám...
30628
17.11.17 19:29

Synovi bylo 17.11.1989 dvacet dní, měla jsem úplně jiné starosti 8)
Ale skoro všichni spolužáci byli na VŠ, tak mi chodili podávat hlášení, ať jsem v obraze. Vesměs ČVUT Brno.

• načítám...
872
17.11.17 19:30

Dobu nepamatuji, ale jsem hrdá na to, jak se lidé dokázali semknout a „vybojovat“ pro nás lepší podmínky. Moc svátků neslavím, ale zrovna tento je pro mě velmi důležitý. Velké děkuji všem, díky kterým můžeme žít tak, jak žijeme <3

• načítám...
Doe_Jane
17.11.17 19:31
@KalamityJohn píše:
Dvacet let v USA, chodím si sem pokecat, chybí mi povídání s českejma holkama - domočeší to asi těžko pochopěj. :think:

tak to jo to chápu :)

• Upravit
1309
17.11.17 19:36

Bylo mi 8.. vím, že doma byla taková nálada.. nikdo nevěděl co bude, jaká bude situace druhý den, za týden.. pamatuju si tu šílenou dobu.. na odpolední chleba se muselo čekat před obchodem, věci na příděl, soudružky učitelky byly druhý den paní učitelky.. chytali jsme orf 1-rakouskou televizi-s jen jsme cuceli s otevřenou hubou na reklamy na FA, Duplo, žrali knight ridera a ve škole si o tom vykládali.. sousedky z ulice, které si k nám přišly zatelefonovat, protože na telefon byl pořadník, podpultová kosmetika, banány kupované 1× za rok zelené na vánoce, stejně tak mandarinky, lži o výbuchu černobylu.. sorry, byla to strašná doba a naše děti ani neví, jak jsme žili my v jejich letech.. doufám, že se komunismus nikdy nevrátí.. člověk se bál otevřít hubu, aby si ho nezavolali na kádrové k podání vysvětlení.. jenom zařídit zájezd k moři do jugyny byla práce na rok, než člověk všechno oběhal a uplatil… a to ještě nevěděl, jestli vůbec pojede,.. stačilo udání domovní důvěrnice a člověk si mohl nas**at a podíval se tak leda k Baltu.. šílený.. nchápu, jak někdo na tu dobu může vzpomínat s láskou..

Příspěvek upraven 17.11.17 v 19:40

• načítám...
25897
17.11.17 19:40

Taky pamatuji, na náměstí jsem cinkala klíčema. Jen nevím, jestli je ten reálný kapitalismus o tolik lepší.

• načítám...
14600
17.11.17 19:42
@tini píše:
Mne bylo 8 a lecos si pamatuju.Jak tata jel do Prahy zvonit klicema a mama vyvadela, ze uz ho neuvidime, ze uz jsem nemohla skladat pionyrsky slib, ze jsme si rikali, koho rodice voli OF a koho komouse, nasi byli furt u ty nasi maly televize a sledovali deni.

Jo to vím taky z vyprávění, že mamka byla doma se třemi dětmi - 5 let, 4 roky, 1 měsíc a čekala, jestli se táta posledním vlakem před půlnocí vrátí nebo co bude…
A ještě jsem si vzpomněla, že jsem se krátce předtím naučila číst a táta mě z toho zkoušel na plakátech - pravda a láska a tak dále :D

• načítám...
1309
17.11.17 19:47
@divine woman píše:
Taky pamatuji, na náměstí jsem cinkala klíčema. Jen nevím, jestli je ten reálný kapitalismus o tolik lepší.

no hlavně máte možnost se odtud odstěhovat a bydlet třeba na Aljašce, když budete chtít.. tehdá nešlo nic… mně je 36.. svoje první nové auto jsem si koupil ve 30ti, bydlím v bytě, ve svém, jezdím na dovolené, moře, hory atd.. nemám žádný extra vysoký plat, cca 500 000 brutto za rok.. za komančú bych měl 2500 brutto měsíčně a bydlel u rodičů protože byt nešlo sehnat, pokud se člověk neupsal na 10 let k podniku a do práce jezdil mhd do kolbenky na šestou.. děkuji, nechci… stačí se podívat na manželské etudy, jak mladí žily v 80tých letech.. a člověk hned vidí rozdíl.. tehdy a dnes.. tehdy člověk musel uplatit v nábytku vedoucího, aby si mohl koupit stěnu, sedačku atd, našetřit a čekat, až bude zrovna na skladě.. peněz to stálo jak za krávu.. dneska sednete do auta a za hodinu máte nakoupeno a ještě vám to přivezou a vynesou až na místo… tehdá- nemyslitelné.. a tak to bylo se vším..

Příspěvek upraven 17.11.17 v 19:58

• načítám...
28294
17.11.17 19:57

Tenhle den je pro me ze statnich svatku asi nejdulezitejsi. Takze ho slavime, na okno lepime ceskou vlajku a s detma si o tom aspon trochu vypravime. Me bylo 12, nasi to dost prozivali, i kdyz si nepamatuju, ze bych s nima byla na demonstraci, nevim, jestli byli oni, uz si nepamatuju.

Jsem rada, ze nemusim zit v komunismu. Nechapu lidi, kteri maji tak kratkou pamet a komunisty voli. Tolik zmarenych zivotu vymenit za jakousi jistou praci a nemuset premyslet nad svym vlastnim zivotem. Ne, nevymenila bych za nic.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová