Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Demi píše:
Anebo jej obhajují ti, kteří jej nezažili. Ovšem ti, co zakusili pravou tvář totalitního režimu, vědí své.
Já to zažila, takže mám srovnání. A nic není jen černé nebo bílé. I totáč měl své plusy. Ale vrátit bych to tedy rozhodně nechtěla.
@morgana1 píše:
Nevelebím nikoho, jen mi hlava nebere, že tady někteří vzpomínají, jak strašně to smrdělo v tom sovětském zadku, zatímco tem modrej se žlutejma hvězdama v kruhu voní po fialkách.
A kde někdo píše, že EU je spasitel a voní po fialkách? Taky má spoustu much. Nevím ale, jestli to někdo, kdo je celej hrrr, aby na emiminu pod nickem provokoval ostatní.
Jak už o tobě někdo napsal v jiné diskuzi, moc jsi toho nepobrala. ![]()
@morgana1 píše:
Nevelebím nikoho, jen mi hlava nebere, že tady někteří vzpomínají, jak strašně to smrdělo v tom sovětském zadku, zatímco tem modrej se žlutejma hvězdama v kruhu voní po fialkách.
Nic takového jsem tady nečetla. K EU můžeme mít hodně výhrad, ale vstoupili jsme tam po celonárodním referendu. Do paktu se Sovětským svazem (se všema „výhodama“) nás přišili naši soudruzi, a nikdo se nikoho na nic neptal. Běda však, kdyby tehdy někdo psal na veřejné diskuzi, že je SSSR je jakýsi zadek. Seděla bys ty, tvá rodina a děti by se nedostaly na školu.
@Demi píše:
Nic takového jsem tady nečetla. K EU můžeme mít hodně výhrad, ale vstoupili jsme tam po celonárodním referendu. Do paktu se Sovětským svazem (se všema „výhodama“) nás přišili naši soudruzi, a nikdo se nikoho na nic neptal. Běda však, kdyby tehdy někdo psal na veřejné diskuzi, že je SSSR je jakýsi zadek. Seděla bys ty, tvá rodina a děti by se nedostaly na školu.
Tak on se soudruh Stalin našich soudruhů ani neptal. O dělení světa po válce se rozhodovalo někde úplně jinde a prsty v tom měli i britští a američtí imperialisté.
@Demi píše:
Ještě že tady máme tebe, abys nám to všechno dobře vysvětlila.
Hlavní pointou toho dlouhého článku je skutečnost, že v r. 1989 nešlo ve vých. bloku o žádné spontánní revoluce, ale o řízené předání moci na základě tajné dohody velmocí. Stačí Ti toto vysvětlení nebo to chceš podrobněji? ![]()
@divine woman píše:
Já to zažila, takže mám srovnání. A nic není jen černé nebo bílé. I totáč měl své plusy. Ale vrátit bych to tedy rozhodně nechtěla.
Jenomže ty plusy krutě vyvažovaly mínusy. Ale je docela možné, že konkrétní osoby se měly dobře. Některé znám ve svém okolí. Jedni dokonce kolaborovali za války s Němcema a po únoru 1948 byli velkými a váženými soudruhy. Ale o tom se jen šeptalo a každý se jich bál.
@Janina B1 píše:
Tak se zase uklidníme. Moc toho o mně nevíš na to, abys soudila, zda jsem, či nejsem jednoduchá.
Lidé mají protichůdné politické názory a myslím, že rozumní jedinci jsou schopni je i akceptovat. Mě by jenž zajímalo, kam na tyhle tvá fakta chodíš.
A uklidni se, nikdo tu na tvé útočné příspěvky není zvědavý.
Já klidná jsem, ale tebe nějak bere nepříjemná pravda. Neznám tě, to je fakt, ale pokud mi někdo v rozporu s objektivní realitou bude tvrdit, že slunce vychází na západě, tak prostě jednoduchý je.
A už potřetí - zkus místo urážení se nějak rozumně vyargumentovat to, co jsem ti napsala. Ať si tedy o tobě můžu přestat myslet, že jsi jednoduchá.
@Gnaar píše:
Hlavní pointou toho dlouhého článku je skutečnost, že v r. 1989 nešlo ve vých. bloku o žádné spontánní revoluce, ale o řízené předání moci na základě tajné dohody velmocí. Stačí Ti toto vysvětlení nebo to chceš podrobněji?
Můžu se zeptat, co jsi dělala v listopadu 1989 ty?
@morgana1 píše:
Umíš číst? Napsala jsem, že EU je fašistický spolek. Kde jsem napsala, že ty jsi fašistka? Bože. A vyjádřit se můžeš např. k vymahatelnosti práva, k solárním baronům, k justiční mafii, ke snahám kriminalizovat kritiku islámu, k nucení ostatních, kteří nic nedluží platit za dlužníky v SVJ, k zákonům šitým na míru pro některé zájmové skupiny, k nízkým platům
- oops, k tomu jsi vlastně už napsala, že je to proto, že krademe, tak zpět -
dále k muslimské invazi a jejímu schvalování a podpory ze strany politických špiček EU a současnému odzbrojování civilního obyvatelstva, k reálné nemožnosti aplikovat účinně v praxi nutnou obranu bez toho, abys se napřed musela nechat zrasit, abys měla důkazy o napadení…
Víš, jaké režimy vždycky v minulosti odzbrojovaly lidi? Když mě tedy posíláš studovat historii? Hádej, můžeš třikrát.
To by pro začátek stačilo.
Třeba tím, že podporuju fašistickou diktaturu.
Teď se omlouvám všem zde, ale já si tu musím ulevit.
Tyvole, přesně kvůli takovým pizdám, co jsou jak koně s klapkama před očima a mají dojem, že spasí svou inteligencí všechny, nemá cenu nad něčím diskutovat.
Morgano, chováš se jak kravka, zdar a sílu!
A ještě jednou se omlouvám všem za vulgaritu.
@Demi píše:
Pro tebe to platí taky, nejdřív pořádně čti a pak piš - nezastávám se komoušů, mýmu tátovi ukradli dvacet let života a naše rodina s nima měla problémy. Celou dobu tady tvrdím, že jsme z jednoho zadku vylezli a do druhýho vlezli, totalita je stejná, jen v bleděmodrým a přesto si to tu někteří vychvalují.
@morgana1 píše:
Já klidná jsem, ale tebe nějak bere nepříjemná pravda. Neznám tě, to je fakt, ale pokud mi někdo v rozporu s objektivní realitou bude tvrdit, že slunce vychází na západě, tak prostě jednoduchý je.A už potřetí - zkus místo urážení se nějak rozumně vyargumentovat to, co jsem ti napsala. Ať si tedy o tobě můžu přestat myslet, že jsi jednoduchá.
Krom posledního příspěvku jsem tě nikde neurazila narozdíl od Tebe.
S tebou já nad něčím diskutovat nebudu, nemám se rozčilovat.
Hezký večer.
@Janina B1 píše:
Třeba tím, že podporuju fašistickou diktaturu.
Teď se omlouvám všem zde, ale já si tu musím ulevit.
Tyvole, přesně kvůli takovým pizdám, co jsou jak koně s klapkama před očima a mají dojem, že spasí svou inteligencí všechny, nemá cenu nad něčím diskutovat.
Morgano, chováš se jak kravka, zdar a sílu!
A ještě jednou se omlouvám všem za vulgaritu.
No tak tím jsi to totálně zazdila. Zdar a sílu v tvém jednoduchém životě. Pa.
P. S. Nebo radši ne. Čím míň lidí jako ty, tím líp.
@morgana1 píše:
Pro tebe to platí taky, nejdřív pořádně čti a pak piš - nezastávám se komoušů, mýmu tátovi ukradli dvacet let života a naše rodina s nima měla problémy. Celou dobu tady tvrdím, že jsme z jednoho zadku vylezli a do druhýho vlezli, totalita je stejná, jen v bleděmodrým a přesto si to tu někteří vychvalují.
Tak já už fakt nevím… co bys tedy přesně chtěla? Žít na opuštěném ostrově se tady nedá.
@morgana1 píše:
No tak tím jsi to totálně zazdila. Zdar a sílu v tvém jednoduchém životě. Pa.P. S. Nebo radši ne. Čím míň lidí jako ty, tím líp.
Tohle jsi už ovšem malinko přepískla. Ležím v nemocnici a nejsem na tom úplně nejlíp a i kdyby mě někdo vytáčel do němoty, nebudu mu přát nic špatného.
@Demi píše:
Jenomže ty plusy krutě vyvažovaly mínusy. Ale je docela možné, že konkrétní osoby se měly dobře. Některé znám ve svém okolí. Jedni dokonce kolaborovali za války s Němcema a po únoru 1948 byli velkými a váženými soudruhy. Ale o tom se jen šeptalo a každý se jich bál.
Z krutých mínusů si pamatuji pouze ideologickou všudypřítomnou masáž, povinné chození do pionýra-což mi nevadilo, protože měl stejnou náplň jako dnes skaut, slavení MDŽ a 1. máje, vybílené obchody, shánění podpultového zboží, to že se doma mluví jinak než na veřejnosti, nemožnost vycestovat na západ, protekci při přijímání na školy, ale to je dnes taky.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat