Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Janina B1 píše:
Tohle jsi už ovšem malinko přepískla. Ležím v nemocnici a nejsem na tom úplně nejlíp a i kdyby mě někdo vytáčel do němoty, nebudu mu přát nic špatného.
Nereaguj na ty, které tě vytáčejí, je to ztráta času.
Hodně síly přeji, zdraví je přednější.
![]()
@Janina B1 Tím se nenech rozhodit, morgana je troll
Přeju hodně zdraví.
@Demi píše:
Nereaguj na ty, které tě vytáčejí, je to ztráta času.
Hodně síly přeji, zdraví je přednější.![]()
Děkuji!
A také přeji! ![]()
@divine woman píše:
Z krutých mínusů si pamatuji pouze ideologickou všudypřítomnou masáž, povinné chození do pionýra-což mi nevadilo, protože měl stejnou náplň jako dnes skaut, slavení MDŽ a 1. máje, vybílené obchody, shánění podpultového zboží, to že se doma mluví jinak než na veřejnosti, nemožnost vycestovat na západ, protekci při přijímání na školy, ale to je dnes taky.
Jé, tak takové vzpomínky ti docela závidím. Jo, a Pionýr byl taková chovná stanice budoucích komunistů, v tom se se Skauty neshodovali.
@Demi píše:
Nic takového jsem tady nečetla. K EU můžeme mít hodně výhrad, ale vstoupili jsme tam po celonárodním referendu. Do paktu se Sovětským svazem (se všema „výhodama“) nás přišili naši soudruzi, a nikdo se nikoho na nic neptal. Běda však, kdyby tehdy někdo psal na veřejné diskuzi, že je SSSR je jakýsi zadek. Seděla bys ty, tvá rodina a děti by se nedostaly na školu.
No, tak ono za socíku kolovalo taky poměrně dost politicky nekorektních vtipů, jako v každé době. A za vtipy asi nikdo neseděl, v 80. letech už to bylo volnější. Můžeš doložit nějaký takový případ, že by seděla „celá rodina“ (což je samo o sobě nesmysl) za něco podobného? Nepleteš si to s Heydrichiádou?
Od toho tady máme případ toho řidiče, co nakreslil ty tykadla na plakát Langerovi?
https://www.denik.cz/…0120830.html
Příspěvek upraven 18.11.17 v 19:23
@Demi píše:
Tak já už fakt nevím… co bys tedy přesně chtěla? Žít na opuštěném ostrově se tady nedá.
Ne, chtěla bych, abychom byli suverénní stát se vším, co k tomu patří a ne ekonomický protektorát Západu.
@Demi píše:
Jé, tak takové vzpomínky ti docela závidím. Jo, a Pionýr byl taková chovná stanice budoucích komunistů, v tom se se Skauty neshodovali.
Tys to nezažila, že ne? Jinak bys takový nesmysl nemohla napsat. To jsou zase legendy… ![]()
@Demi píše:Zažila jsem jen 70. a 80. léta, to už nebyl takový masakr. A naši vedoucí do nás moc ideologie nehustili, vedli nás ke sportu. Asi výjimky.
@morgana1 píše:
Ne, chtěla bych, abychom byli suverénní stát se vším, co k tomu patří a ne ekonomický protektorát Západu.
Ekonomicky si vedeme líp, než jiné země EU. Je otázka, jestli my Češi umíme být suverénní a jestli to chceme. Jsme velmi závislí na exportu do západních zemí (Německo). Ale to je na jinou diskuzi.
@Demi píše:
Nic takového jsem tady nečetla. K EU můžeme mít hodně výhrad, ale vstoupili jsme tam po celonárodním referendu.
Potom by tedy mělo být umožněno také referendum o vystoupení z EU?
@Gnaar píše:
Potom by tedy mělo být umožněno také referendum o vystoupení z EU?
V téhle situaci je to nesmysl. Nejsme dost silní a neměli bychom ničí podporu.
@divine woman píše:
Z krutých mínusů si pamatuji pouze ideologickou všudypřítomnou masáž, povinné chození do pionýra-což mi nevadilo, protože měl stejnou náplň jako dnes skaut, slavení MDŽ a 1. máje, vybílené obchody, shánění podpultového zboží, to že se doma mluví jinak než na veřejnosti, nemožnost vycestovat na západ, protekci při přijímání na školy, ale to je dnes taky.
A ještě zákony, které odpůrce režimu poslaly v padesátých letech na šibenici nebo do pracovních lágrů, později už jen do vězení. A šikana těch, kteří se odvážili nesouhlasit s oficiální politikou. No tak to vlastně bylo celkem v pohodě
Nic ve zlém, ale fakt nedokážu pochopit, jak někdo před tím výčtem, který jsi tu uvedla, dokáže napsat POUZE.
Protekce při přijímaní na školy možná je, ale týká se jednotek případů (a nikdo se netváří, že je to v pořádku). A nestane se ti, že by se ti dítě nedostalo na školu proto, že někdo z vaší rodiny udělal něco, co se režimu nelíbí.
@blobfish píše:
@Janina B1 Tím se nenech rozhodit, morgana je troll
Ulevilo se Ti? ![]()
@divine woman píše:
Zažila jsem jen 70. a 80. léta, to už nebyl takový masakr. A naši vedoucí do nás moc ideologie nehustili, vedli nás ke sportu. Asi výjimky.
Mně se nechce tady detailněji psát o šikaně ve škole, o záměrně zkažených posudcích na střední školu, o výsleších příbuzných, protože jeden zůstal na Západě, o tom, že děti z takových rodin byly vystaveny záměrné dehonestaci, že věřící rodiny měli bolševici na mušce a pokud někdo podepsal Chartu 77 a Několik vět, prakticky skončil. Ale to je nakonec už naštěstí jedno.
@blobfish píše:
A ještě zákony, které odpůrce režimu poslaly v padesátých letech na šibenici nebo do pracovních lágrů, později už jen do vězení. A šikana těch, kteří se odvážili nesouhlasit s oficiální politikou. No tak to vlastně bylo celkem v pohoděNic ve zlém, ale fakt nedokážu pochopit, jak někdo před tím výčtem, který jsi tu uvedla, dokáže napsat POUZE.
Protekce při přijímaní na školy možná je, ale týká se jednotek případů (a nikdo se netváří, že je to v pořádku). A nestane se ti, že by se ti dítě nedostalo na školu proto, že někdo z vaší rodiny udělal něco, co se režimu nelíbí.
Přesně ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat