Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@smurfka píše:
@AliTad
tak syn spí ve velké posteli už asi dva měsíce, takže tím to není..ale taky doufám že se mu to třeba přes zimu vrátí..dneska jsem si šli odpoledne s chlapem lehnout a předstírali spánek a on si celou dobu hrál akorád po nás skákal a ne že by si přilehl.
Tak jsi mě jen utvrdila v mé odpovědi, jelikož jsme měli na chlup to samé
Malá usnula, já se zvedla a jako myška jsem odešla, potichoučku, skoro jsem se vznášela nad zemí, zavřela za sebou dveře a… řev, samozřejmě se vzbudila.
Fakt se neboj je to jenom přechodný období. Teď mi usíná přes den během 5min a večer řeknu pohádku, zaspívám a odcházím, ona ještě nespí, já zavřu za sebou dveře a malá usne za pár minut úplně sama ![]()
@smurfka píše:
no chvili leží, tak ho hladím, plácám po zadečku a tak..no a jakmile se chystám odejít tak se zvedne a začne brečet..a to bez ohledu na to jestli tam jsem pět minut ( a ještě nespí když odcházím ) nebo jsem tam dvacet minut a už spí..prostě to nějak vycítí asi a vstane a řve..
tento komentář jsem chtěla komentovat
![]()
@smurfka můj nespal přes den od 15 měsíců. Taky jsem zkoušela kde co, ale prostě každé dítě jiné, někdo tu potřebu spánku nemá. Pokud ho nutíš, bude protivný
taky jsem měla ráda ten klid, ale prostě to nešlo.. Přestal spát přes den, za to spal celou noc. Takže jsem se s tím smířila
poradit neumím, sama jsem nepřišla na nic, co by fungovalo..
@vlasatá píše:
Tak jsi mě jen utvrdila v mé odpovědi, jelikož jsme měli na chlup to saméMalá usnula, já se zvedla a jako myška jsem odešla, potichoučku, skoro jsem se vznášela nad zemí, zavřela za sebou dveře a… řev, samozřejmě se vzbudila.
Fakt se neboj je to jenom přechodný období. Teď mi usíná přes den během 5min a večer řeknu pohádku, zaspívám a odcházím, ona ještě nespí, já zavřu za sebou dveře a malá usne za pár minut úplně sama
no večer taky jen dám do postele, plyšáka do ruky a jdu pryč..on usne sám a přesně tak to bylo i po O..tak teda budu zkoušet každý den a uvidime jestli se to zlomí.. ![]()
@martina.se
a po jak dlouhé době si to přestávala zkoušet - dát spát? no ten můj spí celou noc už od miminka, tak tím to taky nebude že by se ted vyspal více v noci..
Přeju, ať to není definitivní konec denního spaní
Mně dcera nespí přes den od 4. měsíce… od půl roku špatně usíná i večer a celkově se spaním bojujem do teďka (14m.)
Navíc, když se do toho přidají zuby, jako teď.. je to na palici. U syna 2 odpolední hodinky klidu znám pomalu do třech let a věřím, že se ti s nimi těžko loučí ![]()
S uspáváním neporadím, páč nevím ani jak vyzrát na svoje dítě!
![]()
@smurfka u nás funguje po obědě okoupat.. vím, že se má koupat večer, ale u nás je to stejné jako u Vás… když nespí po obědě, tak je kolem páté šíleně protivný… takže já mu dám polévku, strčím do vany, on se okoupe, hraje si tam a pak si sám dobrovolně lehne do postele, přitulí se k plyšákovi a spí…
ale u každého dítěte funguje něco jiného ![]()
@smurfka píše:
@martina.se
a po jak dlouhé době si to přestávala zkoušet - dát spát? no ten můj spí celou noc už od miminka, tak tím to taky nebude že by se ted vyspal více v noci..
asi po měsíci až dvou. V té době jsem měla brigádu, jezdil se mnou na 6 večer (uklízela jsem v prodejně), neměla jsem hlídání. Tak jsem se fakt snažila, bo jsem si myslela, že to pak nevydrží a usne mi na zpáteční cestě. No nic takového se nedělo, tak jsem rezignovala. A bylo to v pohodě. Moje dítě je stejný nespavec jak já. Takže to šlo ![]()
Tak holky začli jsme zase odpoledne spát..musím sice uspávat - není to že hodím a jdu a on usne, ale aspon něco..
Máme to stejně, syn (skoro 16 měsíců) asi před měsícem taky nechtěl vůbec po obědě spávat. Byla jsem z toho dost nešťastná, protože večer už s ním nebylo k vydržení. Tak jsem si řekla, že to tak dál nejde, prostě si teď musím lehnout k němu a počkat až usne a pak jdu pryč. Zatím nám to tak funguje, a jsem za to ráda
.