Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moje mesicni miminko prospi tak 12-13h/24h… Je to v poradku?
A co by nemelo byt v poradku, holky dvojčata v prvním mesíci spaly klidne i 20 hodin denně a teď, když jim jsou 4 měsíce spí něco mezi 12-16 hodinami.
Zdá se ti to málo nebo hodně? (těch vašich 12-13)…
![]()
@Andra15
prijde ti to moc nebo malo? ![]()
nas prcek spal taky tak. kazdy mi sliboval, ze novorozenec prospi 16-20hod a houby ![]()
Každé dítě je individualita, ale pokud se ti něco nezdá tak se zeptej doktorky. Co dělá když nespí? V klidu leží a kouká? Nebo brečí?
Tak moc? Když si vzpomenu, co mi vyváděl prcek do půl roku- to bych nedala dohromady ani 10 hodin. Přes den dal max 2×30 min. Byl to extrémní nespavec a uplakané dítě. Teď mu budou 2 a spí tak 14 hodin, prostě krása.
@Andra15 pokud je ditko klidne a spokojene, pak je to v pohode.Maly mi taky tak spaval i vic, ani jist nemusel
Kde jsou ty casy ![]()
… až do tří měsíců usínala ve tři ráno a probouzela se v osm. Přes den někdy vůbec. Neusnula v kočárku, v šátku, v autě, u mě v posteli. Kolika jako prase. Začala spát až mezi 2. a 3. měsícem při aplikaci Karpa, kdy už hrozilo, že pod balkonem bude za chvíli můj obrys nakreslený křídou. Naslouchej své instinkty, každé miminko je jiné
Nevím, jestli ti to příjde moc nebo málo, ale můj skoro 9 měsíční syn spí denně 14-15 hodin. Jsem si říkala, jestli to není v 9 měsících moc, ale je prostě spáč ![]()
Moje dcera taky tak spala, tech 13 vetsinou, ted jsou ji 4mesice a spi 11,5.ale staci ji to.kdyz spi vice pres den, o to mene spi v noci a obracene.
Zda se mi to malo, ale vidim, ze nejsme jedine:-) Rano nekdy place a pak je docela v klidu…akorat vecer od 6-7h nekdy i od 4-5h breci a tlaci ![]()