Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky,
je to druhý den, kdy u svého syna aplikuju metodu uspávání podle týhle knihy.
Začínáme 8 měsíc.
První ted- včera, po uložení půl hodiny klid, po půl hodině pláč, usnul pak následně po prořvané hodině, dnes také prorvaná hodina, trhá mi to srdce teda, ale nechci polevit.
Za jak dlouho se Vám děti naučili usínat sami, když ste aplikovali tuhle metodu.
Navíc asi máme období separační úzkosti, můžu i v tomto období takto syna učit usínat?
Prý může trvat i několik měsíců než odezní, to bych si totiž už šla asi hodit mašli kdybych měla čekat…
To je tezko, kazde miminko je jine, kazde potrebuje neco jineho. Sousedce mala spi s ni v posteli od 3m a celou noc a pohoda, moje mala s nama spat nechce, i kdyz my bychom chteli
. Ma 6m a hned, jak jsme prisli z porodnice, polozili jsme po usinacich a mazlicich ritualech do postylky a za tyden si zvykla, plakala tedy jen asi deset minut a usina od narozeni sama a nadherne. Ale ted uz neplace vubec, tak bych rekla, ze si na to miminko zvykne. My tedy jeste poustime kazdy vecer stejnou pisnicku, delame uplne stejne kroky stejne po sobe, ona se uklidni a vi, ze se jde hajat.
@iwankaanjelik Mě to trvalo 3 dny. Chodila jsem tam co 3 minuty, vždy pohladila, popusinkovala, ujistila miminko, že jej nade vše miluji. Ale chce to fakt nevyměknout a nebrat ho z postýlky a nehrát si s ním. A taky při sebemenším podezření, že třeba miminko má hlad, je pokakané, je mu zima, horko, je nemocné, autoři navrhují ihned metodu přerušit a pokračovat, až bude vše v pořádku.
Přeji hodně úspěchů.
Já mam rituály take stejne od narození, a dokonce i v presne stejny cas.
Jenze do 3 mesice mel malý uplne otočený režim, to spal semnou v posteli, jinak to neslo.
Pak se to nakonec otocilo, ale spaní a buzení na draka, za dalsi mesic se to srovnalo, malý spal krásně až do necelýho 6 měsíce sám, sám usnul, spal celou noc az do 6 rana, kdy pravidelne vstaval, a tak vstava dodnes.
Jenze ted mame problem s usinánim večer uplně nejvíc, přes den taky bojujeme ale uz mene…
Zkoušela jsem snad vše co se dalo, nakonec i přes počateční odpor jsem skončila u tohodle, a chci vydržet, jen by mne zajímalo jak dlouho…
Děkuji, dnes to byl druhý den, a interval než usnul byl naprosto stejný a to po hodině, tak jsem zvědavá na zítřek…
@iwankaanjelik to mi tě je fááákt líto, že ti to trhá srdce. Neboj on si zvykne, už je dost velký a měl by mít rozum a měl by pochopit že má prostě spát! Osmiměsíční dítě si nebude pískat, no kam by jsi došla by byl rozcapený spratek.
Jak jsi ho uspávala doteď? předpokládám že jsi ho chovala, nebo vedle něho ležela. Vydrž, on to vzdá!
Ja pouzila neco jako estvila na dite v 2m a trvalo to par dnu.
Ted zas potrebuju odnaucit na UM, druhe na ceste a ten prvni porad vstava 1-2× za noc. ![]()
Kdybych ti měla popsat uspavací rituál to by bylo něco.
Ale když vezmu ten kratší, který zabíral jen občas, tak to muselo být kaše nebo UM, když dál řval hlady tak jeste prso. Následně postýlka, nebo náruč, náruč s upechem tak po 2 hodinách, jezdení a kvrdlání s postýlkou minimálně hodinu.
To je ten kratsí rituál ![]()
Ty delší končili většino mým nerovým pomaluzhroucením a malý vytuhnul totalní unavou u prsa… ![]()
@iwankaanjelik píše:
@K-BlackKdybych ti měla popsat uspavací rituál to by bylo něco.
Ty delší končili většino mým nerovým pomaluzhroucením a malý vytuhnul totalní unavou u prsa…
Ale když vezmu ten kratší, který zabíral jen občas, tak to muselo být kaše nebo UM, když dál řval hlady tak jeste prso. Následně postýlka, nebo náruč, náruč s upechem tak po 2 hodinách, jezdení a kvrdlání s postýlkou minimálně hodinu.
To je ten kratsí rituál
noooo tak to tedy klobouk dolů
To je dooost mega rituál
![]()
máme se spánkem problém od narozením, začlo to už v porodnici uplne otočeným režimem, malý táhne 8 měsíc, a já měla klid se spaním asi necelý měsíc, a vážně je ted znat, že nemá nějaké trápení, dělá to s umyslem.
Coz mi nikdo nevěřil, ale pak ho hlídala i moje máma, a sama pak uznala, že to je vážně,,vyčurane,,.
@iwankaanjelik píše:
Ty delší končili většino mým nerovým pomaluzhroucením a malý vytuhnul totalní unavou u prsa…
To je ten kratsí rituál
no tak já neznám tvé dítě, ale udělala jsi si to sama, takže pokud už nezvládáš, je to jen a jen tvůj problém. Dítě by tím rozhodně trpět nemělo, a hodinové řvaní před spaním je pro něj trápení.
Dítě má jít spát spokojené, mírně unavené a s úsměvem na rtech.
Je to mimino, neumí nic sdělit, umí jen plakat, tak buď děláš něco blbě, nebo ho něco trápí, je to malé miminko.
@iwankaanjelik píše:
@Bekynmáme se spánkem problém od narozením, začlo to už v porodnici uplne otočeným režimem, malý táhne 8 měsíc, a já měla klid se spaním asi necelý měsíc, a vážně je ted znat, že nemá nějaké trápení,dělá to s umyslem.
Coz mi nikdo nevěřil, ale pak ho hlídala i moje máma, a sama pak uznala, že to je vážně,,vyčurane,,.
to je myšlenka dne ![]()
@iwankaanjelik píše:
To je ten kratsí rituál
něco podobnýho jsme zažila, já nakonec jsme řekla dost, noo teda řvala jako pavián, taky mě to moc mrzelo, ale už jsme byla fakt vyřízená…trvalo to asi týden, někde jsme to tu řešila v diskuzi, ale už je to přeci jen více než rok tak si tom nepamatuju, jen vím, že to byl boj ![]()
Ahoj, u první jednou 20 minut a bylo to… a teď už to zkouším u druhé (je jí teprve 4,5 měsíce) - nic jinýho na ni nazabírá a v noc se budí každé 2 hodiny… děs běs. Dělám to tak 4.den a pořád nic moc.