Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Třeba se to ještě vrátí. Syn má skoro tři roky a teď taky přestal spát s koupí normální velké postele. Trvalo to týden a já to skoro obrečela. Celé odpoledne byl opravdu na zabití a já to taky nedávala. A včera i dnes najednou normálně usnul. Myslím, že pokud je unavený, spánek ještě potřebuje a spát zase začne ![]()
V kočáru nechtěl jezdit už od mala a spal jen v hluboké korbě..ve sportáku nikdy i když je polohovací.
@AliTad
tak syn spí ve velké posteli už asi dva měsíce, takže tím to není..ale taky doufám že se mu to třeba přes zimu vrátí..dneska jsem si šli odpoledne s chlapem lehnout a předstírali spánek a on si celou dobu hrál akorád po nás skákal a ne že by si přilehl. ![]()
@micelinka píše:
A když ho dáš po o do postele/postýlky, tak dělá co?
no chvili leží, tak ho hladím, plácám po zadečku a tak..no a jakmile se chystám odejít tak se zvedne a začne brečet..a to bez ohledu na to jestli tam jsem pět minut ( a ještě nespí když odcházím ) nebo jsem tam dvacet minut a už spí..prostě to nějak vycítí asi a vstane a řve..
@smurfka a co bude dělat, když ho v době spaní posadíš do kočáru a vyjedeš? U nás to začalo kolem 23 měsíců. Do té doby v kočáru nespal, teď usne, ale musí sedět a pak teprve pokládám. První dny jsem s ním lítala hodinu, teď stačí 10 minut. Ráno vstáváme brzy, aby byl brzy utahaný, dopoledne máme hodně akční, aby odpadl.
@Billi píše:
@smurfka a co bude dělat, když ho v době spaní posadíš do kočáru a vyjedeš? U nás to začalo kolem 23 měsíců. Do té doby v kočáru nespal, teď usne, ale musí sedět a pak teprve pokládám. První dny jsem s ním lítala hodinu, teď stačí 10 minut. Ráno vstáváme brzy, aby byl brzy utahaný, dopoledne máme hodně akční, aby odpadl.
no zkusit to mužu, když už nic tak se aspon vyvenčí, ale jestli neusne tak bude ještě víc k večeru utahaný, ach jo..myslela jsem že spaní po obědě nám ještě aspon rok vydrží - co bude dělat např ve školce to teda nevím.. ![]()
@smurfka ještě se to může vrátit. Pokud je utahaný, tak bude problém někde jinde. Nenastala u vás nějaká změna? Nové povlečení, převlékání/nepřevlékání na spaní, nové plíny, konec kojení, zrušení dudlíku, nový dudlík… Cokoliv.
@Billi ani ne..dudlík nemá už dááávno, pleny furt stejné - jinak se oprudí..ve velké posteli spí už dva měsíce a v pohodě..po té změně času už se mu ten režim zase upravil celkem ( měl problém se spaním v noci i ) a ted tohle no..se zblázním..asi budem muset dopoledne více řádit venku jinak už nevím
@smurfka A nemáš k dispozici Hacku? Zas tak velkej není, zkusila bych uhoupat. Když nic jiného, odpočine si aspoň trošku a Ty si aspoň něco přečteš nebo na chvilku lehneš..
Ahoj, my jsme měli taky období, kdy malá odmítala jít po O spát. Bylo jí taky něco kolem 17 měsíců, naštěstí to trvalo snad asi týden. Pokud se mi jí nepodařilo uspat, nenutila jsem jí, holt se nespalo. Pak se to vrátilo do starých kolejí. Píšeš, že ti malý spal „jen“ 2 hod po obědě pak už přes den vůbec, no podle mě ty 2 hod jsou ažaž, další denní spánek po něm v 17 měsících nemůžeš chtít
Možná je to tichá závist
ale naše malá spávala max 1,5h, a to už muselo být, pak 1h a nyní (21 měsíců) 45min, pak řádí až do půl sedmý než jde spát. Uvidíš, že se to za pár dní zase srovná, nehledej jinou metodu na uspávání, bude ti zase usínat u té vaší ![]()
Ahoj ženy.
, protože on je protivný a já to už někdy nedávám. Poradíte jak uspáváte? Možná se to ještě změní, ale já jsem tak milovala ty dvě hodiny které jsem měla pro sebe, teda spíš jsem se v klidu najedla, uklidila, vykoupala a tak.. 
Přišla jsem si pro radu, postěžovat si a tak. Mám 17m kluka..vždy spal jen dvě hodiny denně po obědě, jinak přes den ne. Ale posledních 10dní už nespí ani po tom obědě - tudíž nespí celý den - jen v noci. Zkoušela jsem nechat vyřvat, zkoušela jsem si jít lehnout s ním, ale prostě nic nefunguje. On je pak samozřejmě odpoledne už unavený a k večeru vyloženě nechutný, ale stejně nejde spát třeba dřív večer. Takhle jsme na sebe akorát zlí