Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Annonchhi píše:
18 mně bude až v květnu ale moji matku by asi zabilo dát alimenty pro mně na intr než na cokoliv jiného. A když ji řeknu že jo že by jsem chtěla na intr tak mně řekne ať si najdu brigádu ale fakt pochybuji že mně by někdo někam vzal už jenom kvůli barvě mé pleti a pak můj vzhled… Nebo jednoduše vše vidím až moc černě… Nevím. Ale děkuji.
Neee, hlavně to nevzdávej a ještě takhle předčasně. A zabilo nezabilo, je to daný zákonem, to se může máti na hlavu stavět, živit tě prostě po dobu studia musí.
Co je špatného na tvém vzhledu, jestli se můžu zeptat? Respektive, co ty vidíš za chyby?
Hele, není lehké začínat od nuly, ale máš štěstí, že máš zdravotnický obor, tam je vždycky velká potřeba lidí, to by ti mohlo dost pomoci.
Sháněj různé alternativy, jak bydlení, tak pracovní a hlavně to nevzdávej. ![]()
@Annonchhi píše:
18 mně bude až v květnu ale moji matku by asi zabilo dát alimenty pro mně na intr než na cokoliv jiného. A když ji řeknu že jo že by jsem chtěla na intr tak mně řekne ať si najdu brigádu ale fakt pochybuji že mně by někdo někam vzal už jenom kvůli barvě mé pleti a pak můj vzhled… Nebo jednoduše vše vidím až moc černě… Nevím. Ale děkuji.
a ty peníze chceš vzít kde? Vše stojí peníze tak si zjisti kolik se kde platí, dalších pár tisíc je jen jídlo
bez brigády to je víc než nereálné ![]()
Narok na alimenty od rodicu nevznika automaticky tim, ze se dite odstehuje. Pokud rodina poskytuje zletilemu diteti, ktere studuje, dostatecne zazemi, na alimenty od rodicu nemusi dojit.
Ja nemohla bydlet sama ani po vs.
Dostuduj, zacni pracovat, bydleni nejlepe s partnerem.
@pikola píše:
A proč se hádáte?
Jednoduše a krátce, je agresivní, všechno mi vyčítá a chová se ke mně jak k dobitku. K tomu mi ještě dneska řekla ať se jdu pást a když jí řeknu že se nestará o mě pocity tak ona řekne to samý.
@Uiii píše:
Neee, hlavně to nevzdávej a ještě takhle předčasně. A zabilo nezabilo, je to daný zákonem, to se může máti na hlavu stavět, živit tě prostě po dobu studia musí.Co je špatného na tvém vzhledu, jestli se můžu zeptat? Respektive, co ty vidíš za chyby?
Hele, není lehké začínat od nuly, ale máš štěstí, že máš zdravotnický obor, tam je vždycky velká potřeba lidí, to by ti mohlo dost pomoci.
Sháněj různé alternativy, jak bydlení, tak pracovní a hlavně to nevzdávej.
Podle ostatních mého věku úplně všechno a já s nima souhlasím. Jsem silně obézní už od školky ale když se snažím nějaké to kilo schodit tak to nejde víc než tři kila a pak se to zase vrátí a ještě víc ale nic nevzdávam. Právě mi řekla že na mně alimenty jsou 650 Kč od otce
@Anonymní píše:
Jednoduše a krátce, je agresivní, všechno mi vyčítá a chová se ke mně jak k dobitku. K tomu mi ještě dneska řekla ať se jdu pást a když jí řeknu že se nestará o mě pocity tak ona řekne to samý.
NO a ty se taky asi nestaráš o její pocity, otec jí neplatí skoro nic, musí tě živit a ty si ještě stěžuješ a na vše máš výmluvy jak to nejde
hubnout nejde, škola nejde, práce nejde… máš prázdniny, pomáháš ji doma? Mohla jsi už dva měsíce mít dávno brigádu, jsou prázdniny
Holky, nebuďte na ní tak hnusné. Matka a otec jí nepomohou, není jí ještě ani 18 let a už jí tu cupujete jak staré fůrie, jako by byla letitý flákač a vyžírka státu 20 let. Copak nemáte trochu lidskosti v sobě?
@matkabagristy píše:
@Kipa22 realita, mozna neprijemna
To je jako říci týranému dítěti, ať si zvyká na zlý svět. ![]()
@Kipa22 píše:
To je jako říci týranému dítěti, ať si zvyká na zlý svět.
Tak co bys poradila ty? ![]()
@Annonchhi alimenty minimální a jestli ani ona nemá vysoký příjem tak tě nic moc prostě dát nemůže
ten intr je jediná šance + nějaká ta brigáda. jak dlouho ještě budeš studovat? Doma to asi je hodně vyhrocené, ale na samostatné bydlení je fakt potřeba měsíčně dost peněz. Co prarodiče?
Vcera nebo kdy tu pan nabízel bydleni výměnou za hlídáni ditete.
Ahoj
ja odesla tez v 18 letech, ovsem ma situace byla, ze jsem sla do skoly a po skole jsem sla rovnou na brigadu a vikendy vicemene vsechny v praci… Nicmene pokud ti nekdo tvrdi, ze vyzivovaci povinnost je od rodicu povinna, je to pravda, ale to, ze ti ji rodice „nemusi“ platit celou, je pravda druha… ja mela od otce stanovene alimenty na 1500 a kazdy mesic prisel s 500kc a se slovy ze vic nema - mel, jen proste lhal… takze ikdyz budes mit soudem dane alimenty, nemusis se jich dockat v plne vysi a soud s tim nic neudela, protoze ma snahu ti je davat, i kdyz by ti davali kazdy 100kc mesicne…
Jinak byt tebou, zasla bych si na urad, ty jakozto nezaopatrena mas urcite narok na prispevek na deti - ten je do 26 let, dokud studujes… a pak by nebylo od veci se zeptat na prispevek na bydleni, vim, ze matka ho mela, ale do jake vyse ji ho priznali nevim, zasla bych se zeptat, kdyz by sis vzala garsonku, rekla ze mas tolik a tolik alimenty, kolik by ti realne priznali… koukni, co za prispevky pro zivot ti stat dava, jsou tam i prispevky v hmotne nouzi atd… me to vcelku hodne pomohlo, fotr me vyhodil z baraku ze dne na den, protoze jsem udajne mohla za jejich rozvod
![]()
Tak hodne stesti a kdyz by nic jineho, obetuj mladi na ukor vsech vikendu v praci, vzdy tvrdim, ze dite, ktere se postavim cim driv na samostatne nohy, tim lip se pak popere s nastrahami zivota ![]()
@Kipa22 píše:
To je jako říci týranému dítěti, ať si zvyká na zlý svět.
jaka je realita podle tebe? Jak muze bydlet samo nezaopatrene studujici dite, ktere nema zadny prijem?
@Uiii No živit ji tedy během studia pokud odejde nemusí… Musí ji platit soudem stanovené alimenty, pokud to ona k tomu soudu dá. Ale to neznamená, ze ten soud určí takové alimenty, aby z nich ona bez nějaké brigády vyzila, a pokud je to spíše podprumerne financne situovana rodina a ona ma nejake sourozence, tak ty alimeny mohou byt v treba taky 4 tisice.