18 a bydlení sama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
25.8.20 21:30

Pokud tě matka ohrožuje nožem, tak by možná bylo jednodušší se nechat ubytovat v dětském domově a v klidu dostudovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
26.8.20 06:29
@Anonymní píše:
@MaxBlack hele, já bych dnešní zdrávky fakt nepřeceňovala :nevim: Je to jako u každé jiné školy - jejich úroveň je škola od školy různá. Nicméně poslední praktická sestra, kterou jsem dostala k zaučení, nedokázala ani spočítat, jak podal 20 mg Medrolu, když má k dispozici tabletky o síle 4 mg, 16 mg a 32 mg :nevim: Jinak tedy byla by naprosto skvělá oška, protože měla vynikající vztah k pacientům, ale mentálně byla poněkud pomalejší, některé věci jí nebylo možno vysvětlit a upřímně nechápu, jak vůbec mohla odmaturovat (za mého mládí by se tedy na zdrávku neměla šanci dostat). Bohužel, podobných praktických sester nám v poslední době klinikou prošlo víc, kdy bylo vcelku nemožné je zaučit, i jsem jednu z nich vídávala chodit po nemocnici v uniformě ošky, takže zjevně ani po odchodu od nás se jako sestra nechytala ani jinde. Ano, máme u nás i výborné praktické sestry, nicméně mám zkušenost, že jsou zdrávky, na kterých odmaturují i studenti, kteří by se prvořadě vůbec na maturitní obor neměli dostat.

No ano, je to tak. Však já psala, že úroveň dnešních SZŠ je někde jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
26.8.20 07:44
@Anonymní píše:
Ano, máme u nás i výborné praktické sestry, nicméně mám zkušenost, že jsou zdrávky, na kterých odmaturují i studenti, kteří by se prvořadě vůbec na maturitní obor neměli dostat.

Jo, tak to by mě tedy zajímalo, proč se tak řeší obtížnost státní maturity, když podle tebe dnes odmaturuje každý blbec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.20 09:14
@j.a.n.i1 píše:
Jo, tak to by mě tedy zajímalo, proč se tak řeší obtížnost státní maturity, když podle tebe dnes odmaturuje každý blbec :think:

Mne by zas zajímalo, proč v této podobě státní maturity a přijímačky (které považuji za ještě větší šaškárnu) vůbec existují :nevim: Jinak co mi maturovalo nejstarší dítě, na střední z češtiny i angličtiny celou dobu trojky, čtyřky - a státní maturita z obou předmětů za jedna :nevim: Co se týká odborné a ústní části maturity, tam už u to taková sláva nebyla a hodnocení odpovídalo školním výsledkům.

Ale myslím, že na tvoji otázku umím odpovědět. Obtížnost se řeší proto, že na střední se (navzdory vyhozeným penězům za státní přijímačky) běžně dostávají i děti, které by dřív na obor s maturitou ani nepomyslely. Ovšem pokud neodmaturují, zůstane jim pouze základní vzdělání (dřív by byli nejspíš alespoň vyučení), což se nehodní do státních statistik a nejspíš se to nelíbí ani školám, které doteď bojovaly o každého studenta (teď se už to snad začíná zase na chvíli obracet) a neúspěšní maturanti jim zbytečně odrazovali zájemce.

• Citovat
  • Upravit
101618
26.8.20 09:18

Takže si protiřečíš, na minulé straně si psala, že odmaturují… kdyby odmaturovali, tak to nikdo neřeší a teď najednou tvrdíš, že se to řeší protože neodmaturují, takže jak to tedy je :think: Nejspíš tak, že tvá tvrzení jsou akorát výkřiky do tmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.20 09:35
@j.a.n.i1 píše:
Takže si protiřečíš, na minulé straně si psala, že odmaturují… kdyby odmaturovali, tak to nikdo neřeší a teď najednou tvrdíš, že se to řeší protože neodmaturují, takže jak to tedy je :think: Nejspíš tak, že tvá tvrzení jsou akorát výkřiky do tmy.

Ale já přece nikde nepsala, že odmaturují úplně všichni, co vlezou na střední. Nicméně stojím si za tím, že na zdrávkách dnes odmaturují i studenti, kteří by dřív neměli nejmenší šanci se na ni ani dostat. A u některých opravdu nechápu, JAK se jim to vůbec mohlo podařit. A opravdu nemluvím o tom, že po škole je běžné, že je potřeba se nejdřív zapracovat v praxi, s tím se počítá a u nás mají absolventi svého školitele opravdu u zadku a ne jenom formálně na papíře. Ostatně, myslím, že zkušenost mojí dcery, kdy u státní části maturity byla o několik stupňů lepší, než odpovídalo jejím ostatním školním i maturitním výsledkům, je dost ilustrativní.

• Citovat
  • Upravit
101618
26.8.20 09:39

Nebo to spíš ilustruje, že na tu školu totálně kašlala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.20 09:45
@j.a.n.i1 píše:
Nebo to spíš ilustruje, že na tu školu totálně kašlala…

To nepopírám. Ale zvláštní je, že ačkoli na školu totálně kašlala, tak u státní části přijímaček obstála na výbornou, zatímco zbytek maturity odpovídal jejím běžným školním výsledkům. No, a o tom to je, že ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.21 13:06

Pred maturitou samostatne bydleni

Obnovuju diskusi k tematu - nechali (byste) jste sve dite v 18 pred maturitou bydlet samostatne? uvazuju o tom, diky za nazory.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.21 17:55

Zsjima me, jake jste dali pravidla, jestli mladosi zvladli drtet skolu na uzde a nerozjeli party s kamarady. Syn je celkem zodpovedny, ale samozrejme uvazuju, jak nastavit pravidla. Zatim neexistuje, ze bych ho musela se skolou hlidat, pripominat, je samoregulacni, bezudrzbovy, co se tyce studia.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová