Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kipa22 píše:
Holky, nebuďte na ní tak hnusné. Matka a otec jí nepomohou, není jí ještě ani 18 let a už jí tu cupujete jak staré fůrie, jako by byla letitý flákač a vyžírka státu 20 let. Copak nemáte trochu lidskosti v sobě?
A co ji jako mame rikat, jo odejdi, stat ti zaplati byt, bude ti davat kapesne a jeste ti bude posilat sociální pracovnici, co ti nakoupi uvari a bude se zajimat o tve pocity? No napsat to muzeme, ale fakt myslis, ze bude lepší když bude cist tohle a pak zjisti ze ma narok na velky prd a muze tak spat pod moste nebo se vratit k mamince. Nehlede na to, ze na kazdou realnou radu akorat odpovida, ze brigada nejde, tohle nejde, tamto nejde, takze ono kdo vi, jestli to jen neni tak, ze ocekava od matky full servis a on neni, neb matka ocekava, ze v tomhleveku taky prilozi ruku k dilu.
@j.a.n.i1 píše:
@Uiii No živit ji tedy během studia pokud odejde nemusí… Musí ji platit soudem stanovené alimenty, pokud to ona k tomu soudu dá. Ale to neznamená, ze ten soud určí takové alimenty, aby z nich ona bez nějaké brigády vyzila, a pokud je to spíše podprumerne financne situovana rodina a ona ma nejake sourozence, tak ty alimeny mohou byt v treba taky 4 tisice.
To bych řekla, že můžou být mnohem méně, kdyby řekli, že může zůstat doma a nemusí platit za ubytování, jist může s nimi.
@vokishka píše:
To bych řekla, že můžou být mnohem méně, kdyby řekli, že může zůstat doma a nemusí platit za ubytování, jist může s nimi.
Asi jo, kor když dodatečně docitam, ze otec na ni plati 650,– tak kolik asi bere matka.
@Anonymní píše:
Jednoduše a krátce, je agresivní, všechno mi vyčítá a chová se ke mně jak k dobitku. K tomu mi ještě dneska řekla ať se jdu pást a když jí řeknu že se nestará o mě pocity tak ona řekne to samý.
Fakt chodíš na střední školu? Dobitek??
@matkabagristy píše:
jaka je realita podle tebe? Jak muze bydlet samo nezaopatrene studujici dite, ktere nema zadny prijem?
Stačí holku podpořit. Vždyť se akorát psychicky složí.
@Kipa22 píše:
cim ji podporit? Bydlet proste sama nemuze,
ale udelam ti radost.
Zakladatelko
![]()
(k cemu to je?)
@Kipa22 píše:
jak chceš podpořit? realita je na nic, doma být nechce, brigádu taky ne. otec platí 650,– tak i kdyby soudně ale kolik určí mámě aby platila? asi nic moc a s pár tisíci je jasné že nezaplatí vůbec nic ![]()
@matkabagristy píše:
cim ji podporit? Bydlet proste sama nemuze,
ale udelam ti radost.
Zakladatelko![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(k cemu to je?)
Děkuji vám všem. Na brigádu by jsem ráda šla kdyby byla o víkendu. Přes pracovní dny by to opravdu nešlo. Všechny brigády ale jsou přes týden a moc daleko. A ano, doma nechci být. Ale můj důvod si myslím proč, je dost solidní na to aby jsem tam nechtěla být.
Slovo nemůžu neznamená ale že nechci. Je mezitím podle mně rozdíl protože ano, opravdu se musím učit déle protože nejsem ten nejchytřejší člověk.
@Anonymní píše:
Děkuji vám všem. Na brigádu by jsem ráda šla kdyby byla o víkendu. Přes pracovní dny by to opravdu nešlo. Všechny brigády ale jsou přes týden a moc daleko. A ano, doma nechci být. Ale můj důvod si myslím proč, je dost solidní na to aby jsem tam nechtěla být.Slovo nemůžu neznamená ale že nechci. Je mezitím podle mně rozdíl protože ano, opravdu se musím učit déle protože nejsem ten nejchytřejší člověk.
Důvodů můžeš mít kolik chceš, ale prost pokud chceš bydlet sama, tak taky musíš být schopná se o sebe postarat, a to evidentně nejsi, takže ti nezbude nic jiného, než zůstat doma.
@Markéta80 píše:
@Annonchhi alimenty minimální a jestli ani ona nemá vysoký příjem tak tě nic moc prostě dát nemůžeten intr je jediná šance + nějaká ta brigáda. jak dlouho ještě budeš studovat? Doma to asi je hodně vyhrocené, ale na samostatné bydlení je fakt potřeba měsíčně dost peněz. Co prarodiče?
Ještě 3 roky a oba jsou nemocný.
@karkarka píše:
Fakt chodíš na střední školu? Dobitek??
Opravdu, jenom mám problémy s pravopisem
@pikola píše:
NO a ty se taky asi nestaráš o její pocity, otec jí neplatí skoro nic, musí tě živit a ty si ještě stěžuješ a na vše máš výmluvy jak to nejdehubnout nejde, škola nejde, práce nejde… máš prázdniny, pomáháš ji doma? Mohla jsi už dva měsíce mít dávno brigádu, jsou prázdniny
On když jí někdo nabídne pomoc tak ona ho možná tak seřve že to děla blbě a že to rači udělá sama. Ale ano, vůbec se nestarám o její pocity a ona po mně hodila nůž když jsem jí s něčím pomáhala. Sice fajn, léto a brigáda. Ne všichni ale chtěj být v restauracích kde jsou skoro vždycky lidi který vás šikanují za to jak vypadáte. Moje matka mně nikdy v ničem nepodpořila, nikdy pro mně nic neuděla než že mně davá jídlo a střechu pod kterou pro zatím můžu žít. Když jsem byla malá tak mně nechávala doma samoutnou mezitím co ona šla na pivo s jejím přítelem s kterým má teďka mého bratra který je bílý jak stěna. Můj táta je rom a moje matka je bílá. Opravdu si myslíte že to jsem já kdo se nestará o její pocity když si hraje na nevinou? To teda fakt nevím nevím. Jak by jste se VY chovala k vaší matce kdy by vám nadávala, házela po vás nože a nikdy vás neuznala? Ať děláte co děláte tak vás za nic nepochválila nebo nepopořila? A ano, zhubnout mi nejde protože jsem na psychickém dnu a opravdu to nefunguje jakože z ničeho nic to najednou půjde.
@Anonymní píše:
Děkuji vám všem. Na brigádu by jsem ráda šla kdyby byla o víkendu. Přes pracovní dny by to opravdu nešlo. Všechny brigády ale jsou přes týden a moc daleko. A ano, doma nechci být. Ale můj důvod si myslím proč, je dost solidní na to aby jsem tam nechtěla být.Slovo nemůžu neznamená ale že nechci. Je mezitím podle mně rozdíl protože ano, opravdu se musím učit déle protože nejsem ten nejchytřejší člověk.
Jsi si jistá, že tu zdravku zvládneš? Není to nic jednoduchého…
@Anonymní píše:
On když jí někdo nabídne pomoc tak ona ho možná tak seřve že to děla blbě a že to rači udělá sama. Ale ano, vůbec se nestarám o její pocity a ona po mně hodila nůž když jsem jí s něčím pomáhala. Sice fajn, léto a brigáda. Ne všichni ale chtěj být v restauracích kde jsou skoro vždycky lidi který vás šikanují za to jak vypadáte. Moje matka mně nikdy v ničem nepodpořila, nikdy pro mně nic neuděla než že mně davá jídlo a střechu pod kterou pro zatím můžu žít. Když jsem byla malá tak mně nechávala doma samoutnou mezitím co ona šla na pivo s jejím přítelem s kterým má teďka mého bratra který je bílý jak stěna. Můj táta je rom a moje matka je bílá. Opravdu si myslíte že to jsem já kdo se nestará o její pocity když si hraje na nevinou? To teda fakt nevím nevím. Jak by jste se VY chovala k vaší matce kdy by vám nadávala, házela po vás nože a nikdy vás neuznala? Ať děláte co děláte tak vás za nic nepochválila nebo nepopořila? A ano, zhubnout mi nejde protože jsem na psychickém dnu a opravdu to nefunguje jakože z ničeho nic to najednou půjde.
pokud te matka ohrozuje na zdravi nebo zivote, kontaktuj ospod, nebo to ohlas na policii. Oni ti jako nezletile najdou docasny bezpecny domov-klokanek, pestouni, detsky domov apod. Sama uplne bez prostredku bydlet proste nemuzes.