18 a bydlení sama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5949
20.8.20 21:42
@Anonymní píše:
Děkuji vám všem. Na brigádu by jsem ráda šla kdyby byla o víkendu. Přes pracovní dny by to opravdu nešlo. Všechny brigády ale jsou přes týden a moc daleko. A ano, doma nechci být. Ale můj důvod si myslím proč, je dost solidní na to aby jsem tam nechtěla být.Slovo nemůžu neznamená ale že nechci. Je mezitím podle mně rozdíl protože ano, opravdu se musím učit déle protože nejsem ten nejchytřejší člověk.

Odkud jsi? Třeba poradím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.20 09:25
@matkabagristy píše:
pokud te matka ohrozuje na zdravi nebo zivote, kontaktuj ospod, nebo to ohlas na policii. Oni ti jako nezletile najdou docasny bezpecny domov-klokanek, pestouni, detsky domov apod. Sama uplne bez prostredku bydlet proste nemuzes.

Na ospodě mi řekli jednoduše ať to vydržím do těch 18

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.20 09:38
@MaxBlack píše:
Jsi si jistá, že tu zdravku zvládneš? Není to nic jednoduchého…

To že nejsem chytrá teď znamená že nemůžu udělat školu? Ano nejsem chytrá a budu to opakovat znova. Ale zdravku dodělám. Všichni říkají jak je to těžké ale ono to je to úplně stejné jako ostatní školy. Možná co je tak těžké je max latina a to je vše. O proti základce jediné co mě přijde těžké je to. Jinak je všechno stejný jak na ostatních školách. Nebo jak si představujete že péče o pacienta je? Extra složitá? Možná tak ta práce samotná jako otáčení pacienta atd ale učení není těžké. Já to hold jenom neumím a tak se učím déle. Oproti tomu co se mi učíme mi přijdou kadeřnice že to mají těžké. A mám spolužačku ze základky která šla na kadeřnici.

• Citovat
  • Upravit
66815
25.8.20 09:40
@Anonymní píše:
Na ospodě mi řekli jednoduše ať to vydržím do těch píše: Více

Neverim tomu, ze kdyz jsi na ospod rekla, ze na tebe matka utoci nozem, rekli ti, at vydrzis. Navic do 18, dyt to tvoji situaci vubec nezmeni.
Znam z praxe pripady deti, ktere skutecne byly doma tyrany, fyzicky napadany… Vysetrovala to policie, pres ospod se dite dostalo do klokanku a pote do sirsi biologicke rodiny. Doslo az na trestni rizeni s rodici.
Samozrejme je dobre mit, pokud k takovemu jednani ze strany matky skutecne dochazi, dukazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.20 09:49
@matkabagristy píše:
Neverim tomu, ze kdyz jsi na ospod rekla, ze na tebe matka utoci nozem, rekli ti, at vydrzis. Navic do 18, dyt to tvoji situaci vubec nezmeni.
Znam z praxe pripady deti, ktere skutecne byly doma tyrany, fyzicky napadany… Vysetrovala to policie, pres ospod se dite dostalo do klokanku a pote do sirsi biologicke rodiny. Doslo az na trestni rizeni s rodici.
Samozrejme je dobre mit, pokud k takovemu jednani ze strany matky skutecne dochazi, dukazy.

Bohužel je to tak. Když jsem tam byla a to mě poradila paní učitelka třídní a výchovný poradce ve škole, ať jdu na ospod. Tak jsem šla a pán řekl že to bude pro mně lepší prostě do těch 18 vydržet. Ale žádné důkazy nemám. Měli jsme rodinného psychologa a ten taky nepomohl. A ještě pořád to neuznala jako svoji chybu a nemluvila se. Ona udělat chybu a omluvit se tak asi umře nebo já nevím co.

• Citovat
  • Upravit
66815
25.8.20 09:53
@Anonymní píše:
Bohužel je to tak. Když jsem tam byla a to mě poradila paní učitelka třídní a výchovný poradce ve škole, ať jdu na ospod. Tak jsem šla a pán řekl že to bude pro mně lepší prostě do těch 18 vydržet. Ale žádné důkazy nemám. Měli jsme rodinného psychologa a ten taky nepomohl. A ještě pořád to neuznala jako svoji chybu a nemluvila se. Ona udělat chybu a omluvit se tak asi umře nebo já nevím co.

takze se to resi oficialne, neverim tomu, ze doslo na fyzicke napadeni a nic se nedeje. Spory mate, ty jsou v kazde rodine. Ja zila v rodine s nekolika patologiemi, nastesti stejne jako ta tvoje mi poskytovala materialni zazemi do doby, nez jsem ukoncila studium, nasla si praci a mohla z domu odejit. Me prijmy byly v te dobe tak nizke, ze bych nemohla bydlet sama. Nasla jsem si spolubydleni.
Fakt by me zajimalo, co se podle urednika z ospod pro tebe v 18 zmeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
25.8.20 09:57
@matkabagristy píše:
Fakt by me zajimalo, co se podle urednika z ospod pro tebe v 18 zmeni.

Změní se to, že bude dospělá a tedy to ten úředník nebude muset řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
25.8.20 10:14
@j.a.n.i1 píše:
Změní se to, že bude dospělá a tedy to ten úředník nebude muset řešit…

jedine tak :palec: Ja se ale ptala, co se zmeni pro ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
25.8.20 10:34

@matkabagristy Pro ni akorát to, že když zdrhne, tak ji nikdo nebude moct popotahovat, ovšem to ji v uživení se moc nepomůže. Plus tedy bude moct vzít práci s hmotnou zodpovědností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
25.8.20 10:42
@j.a.n.i1 píše:
@matkabagristy Pro ni akorát to, že když zdrhne, tak ji nikdo nebude moct popotahovat, ovšem to ji v uživení se moc nepomůže. Plus tedy bude moct vzít práci s hmotnou zodpovědností.

ona se nechce zivit sama, hleda, jak odejit z domova. Ne jak vzit jakoukoli praci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
25.8.20 11:54
@matkabagristy píše:
ona se nechce zivit sama, hleda, jak odejit z domova. Ne jak vzit jakoukoli praci ;)

Pak se pro ni změní hodně - bude moci odejít a nikdo ji v tom nezabrání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
25.8.20 12:11
@Anonymní píše:
Bohužel je to tak. Když jsem tam byla a to mě poradila paní učitelka třídní a výchovný poradce ve škole, ať jdu na ospod. Tak jsem šla a pán řekl že to bude pro mně lepší prostě do těch 18 vydržet. Ale žádné důkazy nemám. Měli jsme rodinného psychologa a ten taky nepomohl. A ještě pořád to neuznala jako svoji chybu a nemluvila se. Ona udělat chybu a omluvit se tak asi umře nebo já nevím co.

No, já zdravku mám (i když, pravda, už před xxlety, kdy nás učili doktoři a to, co se dnes naučí za 7let, my museli za 4).A ne, zdravka opravdu není jen o otáčení a péči o pacienta. Asi nejsi ve vyšších ročnících, protože jinak by si tohle napsat nemohla. Dříve, když na to někdo neměl, k maturitě většinou nepostoupil. A srovnávat to s učebním oborem je opravdu mimo.

Příspěvek upraven 25.08.20 v 12:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
25.8.20 12:12

Mimochodem, latina byla nejjednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.20 21:12

@MaxBlack hele, já bych dnešní zdrávky fakt nepřeceňovala :nevim: Je to jako u každé jiné školy - jejich úroveň je škola od školy různá. Nicméně poslední praktická sestra, kterou jsem dostala k zaučení, nedokázala ani spočítat, jak podal 20 mg Medrolu, když má k dispozici tabletky o síle 4 mg, 16 mg a 32 mg :nevim: Jinak tedy byla by naprosto skvělá oška, protože měla vynikající vztah k pacientům, ale mentálně byla poněkud pomalejší, některé věci jí nebylo možno vysvětlit a upřímně nechápu, jak vůbec mohla odmaturovat (za mého mládí by se tedy na zdrávku neměla šanci dostat). Bohužel, podobných praktických sester nám v poslední době klinikou prošlo víc, kdy bylo vcelku nemožné je zaučit, i jsem jednu z nich vídávala chodit po nemocnici v uniformě ošky, takže zjevně ani po odchodu od nás se jako sestra nechytala ani jinde. Ano, máme u nás i výborné praktické sestry, nicméně mám zkušenost, že jsou zdrávky, na kterých odmaturují i studenti, kteří by se prvořadě vůbec na maturitní obor neměli dostat.

• Citovat
  • Upravit
19388
25.8.20 21:24

A co si ve škole v osmnácti domluvit indivudual a v osmnácti jit pracovat jako sanitar nebo ošetřovatel do nemocnice, kam chodite na praxi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová