Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Mám takový zvláštní dotaz, který ani nevím jak správně zformulovat.
Jsem 18+5 týden. A poslední týden cítím tam dole takový divny tlak. Jak kdyby se “neco” tlačilo ven. Jak když mate špatně zavedený tampon a tlačí se ven.
Nic nepali nesvedí.
Mám občas výtok ale ten je prý normální.
Spíše mám strach abych se třeba nezačala otevírat nebo tak něco.
Máte s tím někdo zkušenost?
Moc děkuji za rady. Jsem zoufalá aby nebylo něco špatně.
![]()
Jela bych na kontrolu. Radši zbytečně a nic nezanedbat. Kdyby ses opravdu otevírala, tak je každá vteřina drahá.
I ja mela tlaky pomale od zacatku tehotenstvi. U mne urcite velkym prokrvenim, hemeroidama…pro klid duse se zeptej mudr, ale podle me to bude tim prokrvenim
ted jsem 39tt. A tlaky mam furt ruzne…u mudr vzdy vse v poradku. ![]()
@hanourek píše: Více
Ahoj. Byla jsem u doktora. Dostala jsem magnezko. Ale jinak mi řekl ze je vše v pořádku ze jako nic špatně nevidi. Tak možná opravdu je to tím co píšeš. Protože beru godasal na riziko preeklampsie 🫣 tak možná je to taky tím 🫣
Taky jsem to řešila a byla jsem s tím raději u doktora. Řekl mi, že mám dráždivou dělohu a dle vnitřního ultrazvuku nízko položenou placentu, což prý může způsobovat ten tlak. Jinak ale snad prý vše v pořádku. Předepsal mi magnézko 4× až 6× denně, plus já beru už od začátku těhu progesteron, tak mi řekl ať raději v tom pokračuju..
Teď jsem 24 tt a musím zaklepat ty tlaky už nemám.
Myslím ale, že to je dost individuální, prej jsou ty tlaky v těhu normální ![]()
@LogLady píše: Více
Ahoj. Tak s tou dělohou mi to v nemocnici řekli taky. Pak ze to možná bude zánět ale ten se neprojevil, teď jsem ještě u svého doktora tak uvidim co mi řekne. Ten tlak je lepší jen mám od včerejšího dne trochu bodavou bolest do břicha. Jako křeče. Ale snad to bude v pohodě ![]()
Držím palce ať ty už to máš dobré napořád ![]()
@Denii1212 Děkuju, nápodobně, ať to u doktora dobře dopadne ![]()
Takovou tu bodavou bolest/píchání jsem cítila občas taky, to je prej rozpínáním dělohy a je to běžný
Pokud jsi hubenější, tak všechno cítíš víc. Nevím, co myslíš těma křečema, já měla občas pocit, jak kdybych to měla dostat. Řekla bych, že mi na to dost pomohlo to magnézko
Jinak se mi zatím osvědčilo prostě poslouchat své tělo, nepřepínat se, když cítím zas tlaky nebo po nějaké námaze si jít lehnout…
Tak uvidíš, co Ti řekne doktor. Já teda pro sichr jsem si řekla o vnitřní ultrazvuk, aby mi zkontrolovali čípek (můj dr to běžně nedělá). Ale to jsem měla v pohodě.
Držím moc palce.
@LogLady píše: Více
Tak nechal mě raději doma ať si odpočinu.
Jinak ten ultrazvuk mi dělali a ten je v pohodě. Vše ok. Napsal mi magnezko a prý to bude v pohodě jen musím na sebe dávat pozor.
To je furt něco tyjo. První riziko preeklampsie teď tohle. 🙄 ale raději tam zajít víckrát než mít strach 🫣 ![]()
@Denii1212
Tak super, to je dobře. Hlavně se opatruj a buď v klidu ![]()
Jinak mi mluvíš z duše, taky mi přijde, že skoro každý den jiný důvod proč se nervovat
Závidím ženským, který jsou v těhotenství v klidu a užívaj si to.