Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky můžu se zeptat?? Už máte pohyby?? Já jsem 19+2 a nic
Jinak přidávám fotku
Já pohyby cítím. Už dlouho cítím takovéto lechtání křídel, a posledních čtrnáct dní i sem tam cítím šťouchance. Zatím nepravidelné a slabé. Nejvíc, když si večer lehnu. Ale zatím to nemá ještě to grády
, to teprve příjde
.
Některé ženy mohou začít pociťovat pohyby až po dvacátém týdnu, dokonce některé nemusí cítit pohyby skoro vůbec
. Záleží jak je umístěná placenta, je-li na přední straně, tak to prý značně tlumí
.
Jo já jsem se teď vyfotila
tak vám přidám foto
Připadá mi „už“ „ohromné“
. Moc jsem zatím nepřibrala.. jen asi kilo-možná dvě.
@Eva 20 Já už pohyby cítím ale při prvním těhu jsem cítila daleko víc, už někdy od 16tt a ve 20tt to už byli pořádný vlny
Ale Mikulášek je takový divoký dítě, i na ultrazvuku dělal furt kotrmelce, druhé bude asi klidnější, cítím jednou dvakrát za den šťouchanec a pak když si večer lehnu na záda a kor když mám natažené nohy, to se asi mrněti nelíbí, tak pak se tam mrňá… Ale taky cítím pohyby zatím jen malinko některý den vůbec
A kor jestli čekáš první tak to prý bývá cítit až dýl… I když u prvního jak píšu no to je divoch a byl už v bříšku ![]()
@Kaculina2 píše:
Já teda ještě zasloužilá matka nejsem ale snad mě nevyhodíteKdyž jsem byla na poslední kontrole, měla jsem o kilo méně než na začátku ledna…Ale tak já ještě do tedka zvracím…
Tak to ja nezvracela vubec, jen silene nechutenství
@Eva 20 píše:
Ahoj holky můžu se zeptat?? Už máte pohyby?? Já jsem 19+2 a nic![]()
Jinak přidávám fotku
Sem tam uz ano ja 18+2
Tak docela to de az nato tvrdnuti.. ted jsem 22+4. Jinak uz se tam drobecek mele sem tam pekne.