Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LuLucinda píše:
Já nic nemám proti věcem ze sekace, jen jsem chtěla aby bylo vidět co ji koupila, mě je té malé líto když je u nás je hrozně hodná jen u ní pořád pláče asi ta maličká cítí že jí nemá ráda
To já také ne, ale přesto, než abych si koupila drahý telefon a dětem ze sekáče, tak si radši koupím starou „paštiku“ z bazaru a dětem hezké a řádné oblečení ![]()
Je to smutné, nemyslím si ale že u ní hraje roli věk, je to už v ní… ![]()
Opravdu držím palce ![]()
Přemýšlím, za co jsem utratila porodné já
Mám ten dojem, že nakonec za sušičku ![]()
Myslím, že mícháš podstatné s nepodstatným. Bazarové věci mi přijdou normální, že přestala kojit, no počkej až sem dorazí flašková sekta, ti dají co proto
Že nechává malé dítě hlídat, no když má tu možnost, dítě je na flašce, nic tomu nebrání, to vám jí vnucuje sama či co?
Rodičák je fakt terno, kvůli kterému si udělat dítě, všechny se tu válíme v prachách. ![]()
Vyřvat dítě tu nechává kde kdo a ještě mají chytrý řeči o šití biče a rozmazlení, to asi taky není na sociálku. Jediná věc přes čáru je pohlavek. Myslím, že by potřebovala vysvětlit, že takhle malému miminku může poměrně vážně ublížit bitím nebo i třesením. Jinak mi přijde jako vystreslá šestinedělka, která nedává pláč svého dítěte a protože má kam, tak si to dítě holt odloží k ochotnému příbuzenstvu.
Snažila bych se spíš vysvětlovat, že malá miminka pláčou, že chováním se nerozmazlí a že je to živý tvor, který potřebuje lásku, pochopení. Protože dokud se něco nestane, tak jí sociálka stejně dítě neodebere a pokud by bylo umístěno třeba do kojeňáku, tak tam víc pozornosti fakt nezíská, za to jeho máma může ještě dospět, uklidnit se a být dobrou maminkou
A co té malé otec jaký je??
Ona muže procházet poporodní depresí, ještě nemá ani po šestinedělí, prvně bych si promluvila sní pokud s tebou mluví, ale velmi opatrně, když to nepujde tak s otcem miminka, ono to možná vidíš černě jaká je ona špatná, ale myslím si, že za pár týdnu bude vše v pořádku je mladá má pár týdnu po porodu, nevolej určitě sociálku, a prvně se snaž pomoct a zjistit pravý duvod jejího chování, tím se jí nezastávám, ale dle tvého příspěvku na ní hledáš jen negativa, a vidíš to až moc černě, pohlavek je tedy hnus to jistě
Bude to ta poporodní deprese a za pár týdnu to bude dobré a malou bude milovat nejvíc na světě
Příspěvek upraven 02.04.13 v 16:50
@LuLucinda Polož si otázku čeho chceš dosáhnout. To co píšeš není pěkné. Jen nevěřím tomu, že to dotáhneš dokonce. Oni jí malou neseberou pravděpodobně hned. Není totiž moc za co. Takže budeš muset neustále chodit a řešit to. Nakonec ty budeš za tu špatnou.
Nicméně moc bych si přála, aby holčička našla lepší domov. Podle toho co píšeš by si to jistě zasloužila. Každopádně tohle neklapne, pokud její zploditelé vědí, že je to zdroj jejích příjmů.
Její věk není ten největší problém, poněvadž nemyslím, že přibývajícími lety zmoudří.
Je to jejich odlišný styl života. Žijí jinak. Ale pokud si holčičku půjčuješ, tak to děláš ze své vůle nebo ti ji nutí?
Příspěvek upraven 02.04.13 v 16:44
Ono i kojení je nejhezčí pouto mezi matkou a ditetěm. Mluvení jim viditelně nestačí mluvily jsme s nimi před týdnem a žádná změna dnes jsem jí volala vzbudila jsem jí v půl 10! malá byla asi u ozrale tchýně pač bylo ticho a hned se mě ptala jestli si malou v pátek vezmu na víkend
No jo, ale nechávat měsíční miminko ožralé tchyni, jít měsíc po porodu chlastat, chrápat do oběda a nechat miminko řvát do poledne a vůbec nechávat vyřvávat měsíční miminko, to mě nepřijde jako vystreslá šestinedělka ![]()
Možná má nějaký problém, ten má teda určitě a potřebuje pomoc, na sociálku bych nechodila.
Taky bych jí určitě vysvětlila, že miminka se chováním nerozmaqzlují, že potřebují lásku apod.
To že nechce kojit a nekojí, to vem čert, to je jedno, ať krmí dítě MM či UM, hlavně ať ho krmí a neřve hlady ![]()
Její matka je opustila jako malé nechala je v péči otce a sama se ozirala v hospodě může to mít od ní její manžel pracuje 8 hodin v práci zbytek dne se hrabe v autě stěží se vykoupe a jde spát
Souhlasím s Gladys ![]()
A navíc mi to přijde tak jednostranně napsaný, že z toho prostě cítím, že i kdyby udělala cokoliv, tak ty si na ní něco najdeš ![]()
Malej když byl mimi, tak měl dlouhý nehty 2 dny po ostříhání a vlastně to tak má dodnes. Jestli to někoho trápí, tak je to jeho problém. A to že přestala kojit taky není na odebrání dítěte.
Podle mě jsou vždycky dvě verze a zajímala by mě ta její. Asi klasická šestinedělka, která by přiznala, že to nezvládá a ostatní by jí tu poradili, že má vydržet, že bude líp ![]()
Zajímalo by mě jak by ohodnotil někdo mě, kdyby viděl jak jsem se chovala v šestinedělí ![]()
Příspěvek upraven 02.04.13 v 16:55
Vis, ja mam pres 30, dite mame planovane, chtene. v sestinedeli jsem to ale nedavala, kdyz jsem se jednou byla uklidnit projizdkou v aute a manzel hlidal doma, tak kdyz jsem se vratila, tak jsem sedela v aute pred domem a brecela, ze domu nechci… obcas fakt preskoci i lidem co to v hlave relativne srovnane maji. kdyby si maleho v tu dobu vzal nekdo na vikend, tak ho klidne dam.
ty ji znas lip, ty vis nejlip, co je jeji nromalni chovani a co jsou ted zblble hormony. ale fakt toho na ni muze byt moc a proste to nedava a utika z toho - snazi se malou prehodit na nekoho jineho.
zkuste s ni mluvit, mluvit, mluvit, pomahat a snazit se podporit pouto mezi ni a malou. pokud se u vas k ni chova hezky, tak at je u vas co nejvic. je to zatez i pro tebe, ale myslim, ze to stoji za to.
@LuLucinda Pane bože, když to tak čtu.. to je tak nespravedlivý.. my se s přítelem o miminko snažíme a nejde nám to..co já bych za holčičku dala a ona se k ní chová jak k hadru
v životě bych to nedovolila.. myslím že na sociálku bych se obrátila též.. to není hezké chování
ta malinká si to nezaslouží
![]()
@tamata To jsem taky chtěla napsat, kdyby tu psala nějaká šestinedělka co prochází poporodní depresí a nebo vubec vyplašená šestinedělka, tak by jí tu všechny radily
Pak tu je někdo kdo hodí špínu na šestinedělku a už chce volat sociálku
Kdo z nás nebyl vypleskej po porodu prvního dítětě??nemyslím si, že bysme je mlátily atd, ale prostě mimo sme byly skoro všechny
@tamata píše:
Souhlasím s Gladys
A navíc mi to přijde tak jednostranně napsaný, že z toho prostě cítím, že i kdyby udělala cokoliv, tak ty si na ní něco najdeš
Malej když byl mimi, tak měl dlouhý nehty 2 dny po ostříhání a vlastně to tak má dodnes. Jestli to někoho trápí, tak je to jeho problém. A to že přestala kojit taky není na odebrání dítěte.
Podle mě jsou vždycky dvě verze a zajímala by mě ta její. Asi klasická šestinedělka, která by přiznala, že to nezvládá a ostatní by jí tu poradili, že má vydržet, že bude líp
Zajímalo by mě jak by ohodnotil někdo mě, kdyby viděl jak jsem se chovala v šestinedělíPříspěvek upraven 02.04.13 v 16:55
Konečně to někdo napsal. ![]()
Já tolik odvahy neměla něco podobného napsat ![]()
Jinak mi to silně připomíná příběh uživatelky „praskla mi voda“ ![]()
@Hellísek píše:
No jo, ale nechávat měsíční miminko ožralé tchyni, jít měsíc po porodu chlastat, chrápat do oběda a nechat miminko řvát do poledne a vůbec nechávat vyřvávat měsíční miminko, to mě nepřijde jako vystreslá šestinedělka
Možná má nějaký problém, ten má teda určitě a potřebuje pomoc, na sociálku bych nechodila.
Taky bych jí určitě vysvětlila, že miminka se chováním nerozmaqzlují, že potřebují lásku apod.
To že nechce kojit a nekojí, to vem čert, to je jedno, ať krmí dítě MM či UM, hlavně ať ho krmí a neřve hlady
Přesně
.