1.září - nástup do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
174
27.8.16 19:18

Jj to je jasný, to bych dala vědět..tak uvidíme, spíš si myslím, že nám to nevyjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
27.8.16 19:20

@kulisek9

Zalezi, jaka je to skolka. Pokud je to trida, kam vsechny deti jdou nove, dala bych od 1.9., protoze si myslim, ze ten zacatek je dulezitej. Pokud je to jednotridka smisena, tak je to jedno, protoze tam nastupuje technnovych deti jen par a zbytek jsou mazaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
27.8.16 19:20
@kulisek9 píše:
Jj to je jasný, to bych dala vědět..tak uvidíme, spíš si myslím, že nám to nevyjde :)

To by byla škoda, hlásí hezké počasí, tak byste si to určitě užili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
27.8.16 19:23

Dcerka jde 1semnou na hodinu. 2den sama na hodku a od pondelka se cas postupne prodluzuje kazdym dnem o hodinu :roll: Jsem z toho na prasky ohledne prace. Od zacatku srpna posilam zivotopisy a chteji ihned od 1zari coz neni mozny protoze maji adaptaci tyden 3-4tydny. Na tridnich schuzkach se hodne lidi rozcilovalo ze nemuzou byt kvuli tomu rezimu s detma doma ze maji praci. Kdyby bylo na me soupla bych ji tam 1. Na cely den nebo v pondeli…ale pry adaptacni tydny doporucuji. Uvidim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
27.8.16 19:30
@IvaB píše:
To by byla škoda, hlásí hezké počasí, tak byste si to určitě užili.

Máme booking na horách, ale až v listopadu, blbej termín :( jinej neměli.. tak to chci zkusit, jestli nám to nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
27.8.16 19:32
@Ter85 píše:
@kulisek9Zalezi, jaka je to skolka. Pokud je to trida, kam vsechny deti jdou nove, dala bych od 1.9., protoze si myslim, ze ten zacatek je dulezitej. Pokud je to jednotridka smisena, tak je to jedno, protoze tam nastupuje technnovych deti jen par a zbytek jsou mazaci.

No vím, že tam bude chodit s holčinou, co už je tam od min. roku, takže celá třída nová nebude.. jedině ještě se informovat přímo ve školce, co chystaj na první den :mrgreen: a zda je nutné tam být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
27.8.16 19:33

Napíšu za sebe jako učitelku ;)
Pokud nastupuje celá třída nová - je určitě lepší, přijít někdy později. Jak tu někdo psal, malé děti pláčí, učitelky nevědí co s kým dřív…
Mám vždycky radost, když do školky přijde zpráva, že někdo dorazí později - myslím, že ikdyž nenícelá školka nová. Pokud to není až v listopadu, je to fajn.

Na takovéh „pozdě nastoupivšího“ mám pak víc času, ostatní děti už nějak tuší co a jak se ve školce děje a dělá. A já se můžu novému více věnovat. Lpe rozptýlit jeho obavy, že mamka tu není a tak. I ostatní děti, co už samy nemají o sebe takový strach jsou pak na „nového kamaráda“ milejší. A pokud nenastoupí později třeba o měsíc rozhodně mu nehrozí, že by si musel vydobít místo v kolektivu, který už je utvořen. Mmch. to ve školkách moc neprobíhá ani v lednu. Paní učitelky většinouzačlení nověpříhozího poměrně rychle a snadno.

Mnohem více bych se bála, takového toho „dám ho do školy jen na jeden - dva dny v týdnu, až od října či listopadu na více“ - uričtě je dobré, nějaké období, kdy když to jde chodí dítě po obědě domů a spát začne třeba až za týden čtrnáct dní, ale ať má šanci děti poádně poznat a není tam „každý den poprvé“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
27.8.16 19:36
@Niny píše:
Napíšu za sebe jako učitelku ;)
Pokud nastupuje celá třída nová - je určitě lepší, přijít někdy později. Jak tu někdo psal, malé děti pláčí, učitelky nevědí co s kým dřív…
Mám vždycky radost, když do školky přijde zpráva, že někdo dorazí později - myslím, že ikdyž nenícelá školka nová. Pokud to není až v listopadu, je to fajn.

Na takovéh „pozdě nastoupivšího“ mám pak víc času, ostatní děti už nějak tuší co a jak se ve školce děje a dělá. A já se můžu novému více věnovat. Lpe rozptýlit jeho obavy, že mamka tu není a tak. I ostatní děti, co už samy nemají o sebe takový strach jsou pak na „nového kamaráda“ milejší. A pokud nenastoupí později třeba o měsíc rozhodně mu nehrozí, že by si musel vydobít místo v kolektivu, který už je utvořen. Mmch. to ve školkách moc neprobíhá ani v lednu. Paní učitelky většinouzačlení nověpříhozího poměrně rychle a snadno.

Mnohem více bych se bála, takového toho „dám ho do školy jen na jeden - dva dny v týdnu, až od října či listopadu na více“ - uričtě je dobré, nějaké období, kdy když to jde chodí dítě po obědě domů a spát začne třeba až za týden čtrnáct dní, ale ať má šanci děti poádně poznat a není tam „každý den poprvé“…

Krásně jsi to napsala, děkuji :palec:
to už skoro i zapřemýšlím, zda ji tam nedat od pondělí, i když nikam nepojedem :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
27.8.16 19:36

Nase ditko nastoupilo az kolem 10., bez jakychkoli adaptacnich problemu. Protahli jsme dovolenou. Pokud mate v planu neco podobneho, jela bych.

• Citovat
  • Upravit
174
27.8.16 19:40
@Poison Eve píše:
Nase ditko nastoupilo az kolem 10., bez jakychkoli adaptacnich problemu. Protahli jsme dovolenou. Pokud mate v planu neco podobneho, jela bych.
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
27.8.16 19:41
@novakova.t píše:
Dcerka jde 1semnou na hodinu. 2den sama na hodku a od pondelka se cas postupne prodluzuje kazdym dnem o hodinu :roll: Jsem z toho na prasky ohledne prace. Od zacatku srpna posilam zivotopisy a chteji ihned od 1zari coz neni mozny protoze maji adaptaci tyden 3-4tydny. Na tridnich schuzkach se hodne lidi rozcilovalo ze nemuzou byt kvuli tomu rezimu s detma doma ze maji praci. Kdyby bylo na me soupla bych ji tam 1. Na cely den nebo v pondeli…ale pry adaptacni tydny doporucuji. Uvidim :nevim:

žiši… to bych měla radost v takové školce pracovat. Je jaasné, že to musí rodiče prudit. Třeba půjde něco s pí. učitelkami domluvit na místě, individuálně… (jakože oficiálně to nejde, ale individi ano.)
My máme taky zvykačku, teď nevím, jak to vždycky říďa napíše… první(2-3.. nebo 5? já nevím) dny jen do 10:00.. pak do 13:00 a spát můžou asi až po 14. dnech… ale s rodičema to řešíme individuálně… Na tom prvním dnu do desíti asi trváme, ale když není problém, co nejdřív se snažíme aby tam zstalo dítko celé dopoledne, a jakmile to zane aspoň trochu zvládat (což bývá většinou druhý, třetí den ;) - pokud maminka chce/ potřebuje nemáme problém se spaním.

Pokud si dobře pamatuji, byly loni dvě holčičky, které začaly spát až později, jinak všichni mohly už první týden. Letos taky čekám, že v pondělí budou všechny spinkat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
27.8.16 19:48

Neřešila bych to, u školky. jinak ke zvykačce, u nás taky byla, první den po svačině domů, durhý den před obědem, a já s ním, a pak až na dopoledne. což u nás to bylo na houby, první nastupoval e 4,5 letech, protože chtěl, a ani by ho nenapadlo po mě brečet. vloni k němu do smíšený tříddy nastupoval ve svých 3,5 letech prostřední, a že tam měl bráchu, tak mohl normálně, že jsme mohla hned domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
27.8.16 19:52

No malý bude taky v říjnu 4,5 tak snad to problém nebude.. zatím se těší (eště teda neví na co) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
27.8.16 20:08

Takovou kravinu bych nikdy neudelala jen kvuli vyletu :roll: Prvni den ve skolce je neco uplne jineho, je tam slavnostnejsi atmosfera, deti se lepe poznaji mezi sebou i s ucitelkou, kdyz nastoupi pozdeji, tak jednak prijde o ten slavnostni uvod, vstoupi do rozjeteho kolektivu. Vzdyt ma byt pekne cele zari, jela bych na vylet kdykoliv pozdeji. Nektere napady mi prijdou total ujete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
27.8.16 20:20

@lauraka odkud berete, že je tam slavnostnější atmosféra(občas to někde slýchám, proto množné číslo, jen se ptám…) já občas slyšela, že někde ředitelka objednává na první šk. den balónky a tak… ale nevím.

Slavnostnější je to podle mě pro rodinu, ti se většinou hezky vystrojí a někdy se vybaví fotoaparáty a kamerami… ale učitelky? :/ nevím, pochybuju…

myslím, že adaptační program bývá vždy připraven minimálně na celý týden - ne li měsíc. Aby se děti ve školce měly důvod smát a bavit… ale to je víceméně taky celý rok.

První škkolkový den je určitě náročnější než jiný, ale slavnostnější bych ho z pozice školství nenazvala.

Už jen to, pokud se musí dávat rodičům podepisovat nějaké papíry a instrukce mezi dveřmi - je to jen stres… nic slavnostního.

Nemyslete si tu prosím někdo, že pro děti je první školkový den nějaké trauma, to ne… učitelka je na tohle všechno připravená, usměvaá, třída je plná hraček a s paní učitelkou si budou maximálně povídat a hrát, prostě většinou se jim ve školce líbí už i první den, proto také brzy přestávají plakat. Část těch nejmenších nepláče už ani druhý den - nebo pláčou, když musí ze školky ven :D… ale prakticky i pro dítě je lepší přijít tak třetí čttrtý den, kdy už nikdo plakat nebude (někdy boužel ještě ano, ale pořád je to jen jedno dítko či dvě) učitelka bude mít nového jen jeho či jeho a dvě dítka k tomu. Rodičům bude také vysvětlovat to nejnutnější jen vám… prostě pokud bych si to mohla dovolit, první dva, tři dny si své dítě nechám doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin