2 km ve škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.11.21 22:11

@vokishka rodiče říkají to je vpohode, to dáš:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.21 22:13

@malákráličice ano přesně, myslím že by prvně nás měl naučit dýchat, atd a potom by jsme mohli běžet

• Citovat
  • Upravit
34322
8.11.21 23:53
@malákráličice píše:
9 let zakladky, 4 roky stredni a nikdy nas nikdo neucil spravne behat a dychat. Jen zadali vykony. Chtelo by to velkou telocvikovou reformu. 8)

To by byla defenestrace :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247
9.11.21 06:12
@Wani píše:
V tomhle pocasi byt venku nesmite, i kdyz na gymplu jsme taky meli jednoho posuka, co nechal kluky behat i ve snehu :roll:

a proč by nesměli? Nízká teplota (nad nulou!!) není překážkou tělocviku venku.

vím dokonce o škole, kde měli některé skupiny 1 hodinu tělocviku venku po celý rok, protože se rozvrhově nevešli do tělocvičny.

@vokishka

u nás druhý stupeň taky ještě běhá po venku - přijde mi to lepší, než aby na sebe funěli v tělocvičně.

zakladatelko, běhat se dá i za nižších teplot, jen to chce přizpůsobit oblečení. Udržuj stálé tempo, dýchej do břicha a úplně nejlépe se 2× týdně zvedni a jdi si zaběhat sama - jednak si zvýšíš kondičku a pak nebudeš mít takové potíže. Protože jestli nedáš ani 300 metrů, tak je to dost špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
9.11.21 06:58

@neumisa Nejsem stezovaci typ rodice, ale rozhodne bych nesouhlasila s tim, aby moje dite chodilo na telocvik ven, kdyz je pod nulou (a to byva snad vsude v republice v zime).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
9.11.21 07:07

Jaký učení běhat a dýchat? Tak snad ty děti mají tělocvik od 1. třídy a co si tak vybavuji, tak od 1. třídy se za nás běhalo. A běhá se i během míčových her, gymnastiky, dalších atletických disciplín. Snad akorát u vrhu koulí jsme neběželi :lol:
Navíc děti umí běhat automaticky, nepřemýšlí o technice, o dýchání, prostě běží, tak jak je to přirozené.
Takže podle mě v 8. třídě by měli mít z tělocviku na 2 km klidného běhu natrénováno. Pokud pominul skutečná zdravotní omezení.
Nebo dneska už se na TV jede jenom vybika a půlka třídy sedí na lavičce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.11.21 07:19
@MP Janka píše:
Jaký učení běhat a dýchat? Tak snad ty děti mají tělocvik od 1. třídy a co si tak vybavuji, tak od 1. třídy se za nás běhalo. A běhá se i během míčových her, gymnastiky, dalších atletických disciplín. Snad akorát u vrhu koulí jsme neběželi :lol:
Navíc děti umí běhat automaticky, nepřemýšlí o technice, o dýchání, prostě běží, tak jak je to přirozené.
Takže podle mě v 8. třídě by měli mít z tělocviku na 2 km klidného běhu natrénováno. Pokud pominul skutečná zdravotní omezení.

No, to mozna tak deti do 10 let. Urcite ne osmaci.
Aby beh k necemu byl, chce to behat vicekrat tydne, venku, tuto vzdalenost. Ne ze popobehnou u micovych her.
Navic vetsinou chybi rozhybani a protazeni predtim a vychozeni potom.
To se kazdou hodinu telaku vickrat tydne fakt nedela, nestihne.

Telocvik v dnesni podobe je uplne mimo, vubec nevychazi z aktualni kondice (spis nekondice) deti a jeste po nich chce nejake vykony.

Kdyby se v telocviku cvicilo na zpevneni stredu tela a zada, bylo by to x-krat prinosnejsi.
Ale to by pak nebylo za co znamkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
9.11.21 07:42
@MP Janka píše:
Řekla bych, že je to spíš pozůstatek z dob minulých. Ze základní školy jsem už víc jak 20 let a za nás tělocvik probíhal stylem: vybika, vybika, pak učitelka řekla, že na další hodině bude známkovat běh, následovala vybika, vybika, jedna hodina tréninku na hrazdě/kruzích a hned další známkování, a pokračovalo se vybikou. Výjimečně se to proložilo florbalem, volejbalem. Na střední to bylo podobné, jen místo vybiky se hrál velejbal. Hodně. dlouho jsem pak nesnášela běhání a úplně mi to znechutilo volejbal.
  • Citovat
  • Upravit
14614
9.11.21 07:46
@Snorlaxik píše: Řekla bych, že je to spíš pozůstatek z dob minulých. Ze základní školy jsem už víc jak 20 let a za nás tělocvik probíhal stylem: vybika, vybika, pak učitelka řekla, že na další hodině bude známkovat běh, následovala vybika, vybika, jedna hodina tréninku na hrazdě/kruzích a hned další známkování, a pokračovalo se vybikou. Výjimečně se to proložilo florbalem, volejbalem. Na střední to bylo podobné, jen místo vybiky se hrál velejbal. Hodně. dlouho jsem pak nesnášela běhání a úplně mi to znechutilo volejbal.

Já nesnáším všechny tyhle míčové hry, zejména vybíjenou a volejbal, vždycky mě strasne bolelo, když se ten míč do mě trefil nebo ve volejbalu, když jsem musela odbíjet, a pak jsem se ho bála, utíkala před nim (i v tom volejbale :P ) a nikdo mě nechtěl do družstva :lol:. Nejsem zadnej masochista, aby mi působilo potěšení, když mě někdo mlátí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
9.11.21 07:53
@Wani píše:
@neumisa Nejsem stezovaci typ rodice, ale rozhodne bych nesouhlasila s tim, aby moje dite chodilo na telocvik ven, kdyz je pod nulou (a to byva snad vsude v republice v zime).

a ty nechodíš ven když je pod nulou? Co je špatného na tom, že se děti proběhnou venku? Většina sportujících dětí chodí sportovat ven za každého počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.11.21 08:12
@Wani píše:
V tomhle pocasi byt venku nesmite, i kdyz na gymplu jsme taky meli jednoho posuka, co nechal kluky behat i ve snehu :roll:

co to je za blbost, na to je nejaka vyhlaska, ci co? Neni spatne pocasi, je jen nevhodne obleceni. V zime se bezkuje (=beha) klidne v -20°C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21417
9.11.21 08:34

@Lucie_Sx pro telecvikare by to bylo moc prace. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21417
9.11.21 08:37

@Snorlaxik u nas naprosto stejne. Znechutilo mi to i tu vybiku. Pritom kdyz jsme ji hrali s deckama na dvorku, bylo to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
9.11.21 08:39
@Snorlaxik píše: Řekla bych, že je to spíš pozůstatek z dob minulých. Ze základní školy jsem už víc jak 20 let a za nás tělocvik probíhal stylem: vybika, vybika, pak učitelka řekla, že na další hodině bude známkovat běh, následovala vybika, vybika, jedna hodina tréninku na hrazdě/kruzích a hned další známkování, a pokračovalo se vybikou. Výjimečně se to proložilo florbalem, volejbalem. Na střední to bylo podobné, jen místo vybiky se hrál velejbal. Hodně. dlouho jsem pak nesnášela běhání a úplně mi to znechutilo volejbal.

Aha… my měli na přelomu tisíciletí celkem pestrý program. Měli jsme bloky disciplín. Několik týdnů se dělala gymnastika, několik týdnů atletika, pak se cvičilo, různé opičí dráhy. To bylo myslím jednu hodinu v týdnu a druhou hodinu se hrály různé míčové sporty (volejbal, basket, přehazována, vybika, házená, fotbal, florbal, když nás bylo málo, tak i tenis). Běhací rozcvička a protažení bylo součástí každé hodiny. Takže nějak hýbat se až na pár zatvrzelých lenochů uměli všichni.
I když je fakt, že na střední jsme zažila šok, protože jinde na ZŠ bylo asi normální tv bojkotovat, takže pak jsme byla jedna z mála, kdo byl z hodin tělocviku nadšený. Naštěstí nás pak spojili s klukama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21417
9.11.21 08:39

@MP Janka pokud je beh uplne prirozeny a umi ho kazdy automaticky spravne, tak jsou vlastne vsichni ti treneri sportovcu uplne zbytecni, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí