Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Co indiánský běh? To zvládám i jako astmatik. Prostě kousek běžíš a kousek jdeš rychlejší chůzí.
To je zase školní trolling. Pokud máš nějaký zdravotní problém, mohou Tě omluvit i rodiče nebo Ty sama, pokud jsi zletilá, z toho běhu. Až do doby, než půjdeš na zátěžové testy. Případně může vystavit potvrzení praktický lékař, pokud bude ochotný, ale není to jeho povinnost. Až budeš mít všechna vyšetření, můžeš žádat uvolnění z tělesné výchovy nebo některých jejich částí, případně převedení na zdravotní tělesnou výchovu, pokud ve škole máte.
Věř tomu, že kdybych já jako rodič svému dítěti napsala omluvenku, že ze zdravotních důvodů běhat nebude, tak prostě běhat nebude ![]()
Děvče tohle mají všichni netrénovaní. Musíš se před během rozcvičit a při běhu dýchat do břicha. K doktorovi se s tímhle nechodí, jen k trenérovi ![]()
Ty dva kilometry mohou být dost pro člověka, co se jinak nehne - běhat se začíná indiánskou chůzí. Tak si to dej hodně pomaličku a prokládej chůzí.
@Jolka86 nás učitel nás sleduje, takže chodit nemůžeme + to pozná na čase za jak dlouho tj ubehneme ![]()
Bez velice pomalu. Me treba pri behu pomahalo nadechnout se jako dvakrat a jednou vydechnout, kdyz uz clovek citil, ze to spatne udejchava.
Tip: kdyz potrebujes za behu trochu vydychat a odpocinou, mne osobne hodne pomahat dat si ruce v bok a bezet chvili tak.
@Anonymní píše:
@Jolka86 nás učitel nás sleduje, takže chodit nemůžeme + to pozná na čase za jak dlouho tj ubehneme
Za mě když jsem chodila do školy, tak kdo nemohl chvilku šel a zase se rozběhl, měl jen horší čas. Bude vás mrskat bičem, že neuběhnete?
@Jolka86 to sice ne, ale je pro mě horší jít a pak se rozběhnout, potom už nejsem v takovém tom rytmu toho běhu
Bezela bych chvili a pak bych sla chuzi.
Co ti muze udelat? Pozene te bicem?
Tenhle zpusob telocviku je uplne na ho*no.
Beh musis trenovat postupne a ne delat takove narazovky.
Píchaní v boku a v plicích je úplně normální u člověka co neběhá a neumí u toho správně dýchat. Víc se při tom běhu soustřeď na dýchání a bude to lepší. No a když nemůžeš tak prostě střídej chůzi a běh ![]()
Jsem si úplně vzpomněla jak všichni co nesportovali při běhu na střední kňučeli jak je píchá na plicích nebo v boku.
určitě to není důvod na uvolnění z tělesné výchovy (pokud se teda při vyšetření na něco nepříjde)
Je pravda je si za to můžu já, že nějak extra necvicim, atd.. Každopádně díky za všechny tipy, budu se snažit celou dobu běhat a vůbec nechodit, jelikož je to pro mě horší 🤭asi mi je úplně jedno známka, protože stejně na vysvědčení dostanu 1 (minulý rok jsem měla 4 z 1 km a 5 z 2 km a měla jsem jedničku),budu si říkat že se aspoň hýbu a nebudu myslet na to že vůbec běhám ![]()
@Anonymní píše:
@Jolka86 nás učitel nás sleduje, takže chodit nemůžeme + to pozná na čase za jak dlouho tj ubehneme
A když to teda ujdes rychlou chůzí a on by to uviděl, tak se stane jako co přesně? Zastřelí tě na místě?
maximálně dostaneš pětku, to je tak asi nejhorsi, co by se ti mohlo stát.
@Anonymní píše:
Ahooj, ve škole behame zítra 2 km a moje plíce mi to nedovolí běhat, po 1 kolečku (z 6) mě začnou píchat, už několikrát jsem to říkala učiteli a on prostě nictakže mám na vás otázku, jak to ubehnout?
Zátěžové testy nemám ještě objednané, ale budeme objednávat 🙏🏻
Chvíli běžet a chvíli jít. Osobně jsem většinu těchto běhů prošla.
Ahooj, ve škole behame zítra 2 km a moje plíce mi to nedovolí běhat, po 1 kolečku (z 6) mě začnou píchat, už několikrát jsem to říkala učiteli a on prostě nic
takže mám na vás otázku, jak to ubehnout?
Zátěžové testy nemám ještě objednané, ale budeme objednávat 🙏🏻