2-leté dítě a usínání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2786
12.1.11 08:48
Kamilenka píše:
Tak já se připojuju… Mám taky dvouletou (26 měsíců) a z večerního usínání jsme doma už fakt na prášky. Vykoupeme, dáme mlíko (dřív u něj usnula) a „uspáváme“ i 2 hodiny… Koupeme v devět a usíná někdy i kolem jedenácté. U nás uspává tatínek. Leží vedle ní a ona po něm leze, vypráví a prostě nespí! Když jí necháme samotnou, tak za náma nejde, ale je schopná brečet i půl hodiny a to už je fakt hysterickej nářek. Po obědě spí přibližně 2 hodiny, ale už nespí každý den.. Ale usíná SAMA!!!!!!!!!! Dám jí do postýlky, někdy protestuje a brečí, ale za chvilku přestane a usne. Proč to nejde i večer fakt nechápu :-( :-(

Naše dcerka taky dělávala rodeo večer a v poledne byla tuhá během 5 minut.. nechápala jsem..do jejich 2 let jsem u ní bývala,nebo tatínek,ale vydržela třeba 2hodinky „zkoušet“ jestli to spaní myslíme vážně.. Taky mívala tmu.. Pak jsem se už fakt nasr…(a nedovedla si představit jak bych uspávala jí a zároveň mimi,které čekáme),vystěhovala jsem ji do pokojíčku(udělali jsme tehdy nový),jasně vysvětlila že už je velká,(za vzor jsem ji dala jejího bratránka,kterého má fakt moc ráda),že už taky chodí spinkat sám.. Koupili jsme lampičku se stmívačem,nechali otevřené dveře,přečtem pohádku,pusu a nekompromisně odcházíme a nevracíme se,max jednou,kdy pohrozíme,že jestli nebude pěkně spinkat,tak jí tam zhasnem a zavřem a je klid!
Ze začátku řvala třeba hodinku,pak jen půl,ted spí do 10min. a když ne,tak demonstrativně fakt zhasnu a zavřu(třeba jen na minutku)a ona si to pak rozmyslí a fakt spí…Ale chce se to k tomu odhodlat na 100% a vydržet a neustupovat!
Přeju pevné nervy a hodně sil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
12.1.11 08:55

ahoj. Tak ja bych navrhovala nedat spat odpoledne a jak bude vecer unavena, tak treba v 6 vykoupat, pohadka a pomazlit a kolem 7 ti bude spinkat. Zkus to, treba to bude fungovat.
Nam malej 2.5roku spi odpol.tak od 12 do 14 hod a vecer trvam na presnym rezimu :mrgreen: . V pet odpol.jdeme ven tak na necelou hodku, pak doma vecere a sprska a v 7 max pul 8 spinka jako dudek. Hlavni je unavit pred spanim poradne unavit a pak parada. V lete to o hodinu posouvam, je dlouho svetlo a vedro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
12.1.11 08:56

Kači, jsi můj člověk! :pankac: Taky věřím tomu, že se na tohle dá naučit každé dítě, jen to chce být důsledný a vytrvat. A ve dvou letech už je to dítě dost chytré na to, aby pochopilo, že ted se jde spát a žádné blbosti se dělat nebudou. Jde jen o to „nevyměknout“ při tom pláči, protože je jasné, že na nás zkoušejí, co vydržíme :lol:, ale zároven jim dát pocit jistoty, že tu jsme, nebo resp. ve vedlejším pokoji a že můžou v klidu spinkat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
12.1.11 08:59

ahoj,
u nás to taky bylo různé, přišlo mi, že se to stále tak nějak měnilo, dřív jsem první dítko byla schopná uspat jenom já, potom jsme se s manželem střídali, povídali třeba pohádky, seděli jsme u postýlky a někdy se muselo držet za ruku a čekat, než usne, to ale kolikrát taky bylo strašně dlouhý, takže jsme to postupně „přeučili“ na že si řekneme pohádku nebo přečteme a pak z pokoje odcházíme, někdo má rád zapnutou malou lampičku, že má třeba strach ze tmy, my nechávali v obýváku svítit, aby tam měl v ložnici tak jako pološero. Chodili jsme se za ním koukat, ale prostě jsem v tomhle nekompromisní, že i když třeba usnul až v 21h, tak v 20h šel do postýlky, abysme s manželem taky měli klid. Sice jsme ze začátku pořád jenom chodili sem tam, ale naučil se to. Teď jsou mu 3 roky a má prostě naučeno, že se čte knížka, pak se zhasne, povíme třeba pohádku a už jenom chodíme dávat pusinky a za chvíli usne. Chce to vytrvat, ale nedělala bych z toho drámo. Prostě když vyleze z postýlky, tak holt s ní zase jít, uložit jí a že zítra si budete hrát, že teď už se spinká. Dát jí nějaký oblíbený plyšáky. Náš Kubík si tam kolikrát půlhodiny vyprávěl, hrál si s plyšákama a pak usnul.
Estvilla zkoušíme na mladšího (7 měsíců) a kdepak, vydrží řvát půl hodiny a prostě stejně řve a řve… takže tudy cesta nevede :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
12.1.11 09:19

Jojo, do roka jsem to taky neřešila a uspávala všelijak, to jsem si říkala, že jsou ještě malincí a potřebují cítit maminčino teplo, ale po tom roce už mi fakt začalo vadit, že nemám žádný čas pro sebe a tak jsme samousínání úspěšně zavedli. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
12.1.11 09:41

No já nevím, nejsem si jistá jestli jde naučit úplně všechno. Říkám si, že každé dítě je jiné a každé má v sobě něco jiného. Natálka je tak strašně energická, že nevím kde tu energii bere… Nikdy jsem ji neviděla nějak unavenou, nebo vyřízenou. A že by třeba usnula sama? Nebo si třeba sama jen lehla? To by se musel asi stát zázrak :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
12.1.11 10:09
ziza1108 píše:
Párkrát se nám stalo, že přes den nespala. To pak byla protivná třeba kolem šesté, bylo vidět, že jí spátek chybí. Potom to překonala a stejně usnula v deset…

A zkusila jsi ji tedy cca v těch 6 až sedm uložit?
Můj syn, když přes den nespí, tak úplně běžně odpadá už v sedm večer.

Narovinu přiznám, že nejsem příznivcem řvací metody.
U malých miminek to nechápu vůbec.
U větších dětí mi to přijde zbytečné. Jednak už mají svůj rozum a taky už si některé věci mohou zapamatovat :cry: (já mám mlhavé vzpomínky na dobu, kdy mi byly cca 2 až 3 roky a bohužel si pamatuji jen ty věci, které mě ranily).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
12.1.11 10:11

Ještě dodám, že živé děti jsou většinou svérázné, tvrdohlavé a dají ti pěkně sežrat to, s čím nesouhlasí.

Já jednou zkusit řvací metodu, tak to mám na talíři dodnes :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
12.1.11 10:19

Však jo, pokud někomu nevadí, že mu dítě sebere všechen jeho čas, že nevidí žádný pořad večer v telce :lol: , že dítě vyžaduje i v 5ti a více letech, aby ho mamka nebo tatka uspávali, nebo spí s nimi v posteli, tak je to v pořádku. :-) Každý to má tak, jak si to zařídil. :wink:
Myslím, že jsem svým dětem žádnou újmu nezpůsobila, jak jsem psala, nenechala jsem je řvát hodiny, ale co 5-10 minut jsem za nima přišla, uklidnila a odešla, pořvávali oba dva max. hodinku s přestávkami, pak usnuli a spali až do rána, takže jsme se konečně pořádně vyspali všichni. A to bylo v jejich roce, pochybuju silně, že by z toho měli do života nějaké trauma. :lol: A 2-3 letému dítěti to už vysvětlíš, že ted se prostě spí a basta, ale V KLIDU, S LÁSKOU, ne že na něj budu řvát ode dveří „ty fakane jeden, chrápej už!“. :lol: To pak věřím, že by mohli mít traumata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
12.1.11 10:22
Cappy píše:
Ještě dodám, že živé děti jsou většinou svérázné, tvrdohlavé a dají ti pěkně sežrat to, s čím nesouhlasí.Já jednou zkusit řvací metodu, tak to mám na talíři dodnes :lol:

Hihi, tohle mě docela rozesmálo, nechci se tady hádat, kdo má víc živé děti :lol: , ale o těch našich jdou drby po celém baráku a bušení od sousedů do topení je u nás skoro na denním pořádku. :mrgreen: :roll: Takže žádní svatouškové. Jedou, jedou celý den a večer v 8 prostě odpadnou a bez řečí. :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
12.1.11 10:30

Úplně souhlasím s tím, že naše živá, energická a aktivní Naty je pěkně tvrdohlavá, svéhlavá a vzpupná. Kolikrát mi natolik vnucuje svůj názor a postoj, že rezignuji. Prostě někdy nemám energii se s ní přít.
Navíc má 16 kg, což je taky mazec se s ní tahat, když třeba něco nechce… Úplně si dovedu představit jak bude to usínání vypadat, když po ní budu chtít, aby usínala sama a v postýlce… Ale asi mi nic jiného nezbyde než nastolit tvrdý režim. Chystáme nový pokojíček, tak to bude asi ten podnět ke změně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
12.1.11 10:42
Anduli píše:
Cappy píše:
Ještě dodám, že živé děti jsou většinou svérázné, tvrdohlavé a dají ti pěkně sežrat to, s čím nesouhlasí.Já jednou zkusit řvací metodu, tak to mám na talíři dodnes :lol:
Hihi, tohle mě docela rozesmálo, nechci se tady hádat, kdo má víc živé děti :lol: , ale o těch našich jdou drby po celém baráku a bušení od sousedů do topení je u nás skoro na denním pořádku. :mrgreen: :roll: Takže žádní svatouškové. Jedou, jedou celý den a večer v 8 prostě odpadnou a bez řečí. :-P

Nechceš, ale přesto jsi to udělala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
12.1.11 10:42
Anduli píše:
Však jo, pokud někomu nevadí, že mu dítě sebere všechen jeho čas, že nevidí žádný pořad večer v telce :lol: , že dítě vyžaduje i v 5ti a více letech, aby ho mamka nebo tatka uspávali, nebo spí s nimi v posteli,

Přeháníš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
12.1.11 11:13

Anduli :mavam:
Souhlas s tebou, taky si tak nějak představuju, jak by to u nás s dvěma dětmi mělo vypadat. :palec: Vyřvávací metoda přece není nic špatného, pokud pomůže, tak super :palec: Nevěřím tomu, že si to dítě pamatuje :nevim:
Popravdě já jsem každý den ráda, když mi malý v osm hodin usne a já mám pak ty tři hodinky pro sebe, potřebuju to, vypnout a odreagovat se. Nesnesla bych, aby mi dítě třeba v deset hodin lidově řečeno skákalo po hlavě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
830
12.1.11 11:20

souhlasim s cappy, rvaci metody bych nedopustila. Malej by se meuklidnil, byl by uplne vynervenej a pak by mi rekl ze jsem zla, ze plakal, maminka utekla, simonek bal… Zname kdyz jdu na zachod a nn se proste lekne kdd jsem a uz leti me hledat. Kdybych ho nechala 10 Minut nebo dyl, mela bych to na taliri hezky dlouho. Ja byt v situaci oho prcka, chtela bych usinat s tim nejblizsim a ne aby me tam nechal brecet a chvila me prisel uklidnit a pak zas odesel. Mevim nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí