2-leté dítě a usínání

256
11.1.11 23:00

2-leté dítě a usínání

Maminky, prosím o radu. Už nevím jak dál a jsem z toho celkem zoufalá. Naše Natálka je hodně energické dítě. Přes den spinká jen v kočárku, když si s ní přes den lehnu do postele, že budeme spinkat, není schopná se vůbec uklidnit a lehnout si a spát. Takže jen v kočáku.
Večer to vypadá tak, že vykoupeme, dostane mlíčko a lehnu si s ní do postele (často oba dva s manželem) a čekáme až usne. Pohádku nechce. Má problém se zase zklidnit, pořád něco povídá, lozí do postýlky a zpět do postele… Hrůza. Kolikrát to trvá i hodinu a půl až dvě. Zkoušeli jsme dávat spát kolem osmé, dřív i později. Ona ale většinou usne až v deset. Hrůza. Spí celou noc až do rána, ale to usínání?
Estvilova metoda už je asi pasé, že? V posteli nevydrží. Neřešil jste někdo něco podobného? :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
192
11.1.11 23:08

Nevím jestli můj názor pomůže,ale u nás je to tak,že když zůstaneme s malou v ložnici když nemůže usnout,tak je to horší,než když tam zůstane sama.Stejně jak píšeš,přelézá z postýlky do postele a pořád něco mluví a vymýšlí.Chvíli tam s ní poležím a pak se vymluvím,že musím odejít umýt si ruce…a že se za chvíli vrátím a ona mezitím usne,protože ji tam nic nerozptyluje.Tak je to teda u nás.Jsou jí taky 2 roky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
11.1.11 23:10

Pozdní usínání znám moc dobře, pak se zrušilo polední spaní a po večerníčku dobrovolně jde do postýlky, pohádka,pusa a spí během 5min. Dřív usínala též okolo 22hod i později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
11.1.11 23:11

Davam malou spat do spaciho pytle i odpoledne a vetsinou nevyleza z postylky bez pytle ano..V tom pochopi ze ma jit spat.Cteme pohadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
11.1.11 23:12

Myslím, že tohle je problém většiny živějších dítek.
Co se Estivilla týče, dá se použít tato metoda i na větší děti.
Ale úspěch není nikdy zaručen, klidně to může dopadnout tak, že se spaní celkově ještě zhorší.
Myslím, že 2 roky je už vcelku dost na to, abyste se bez této metody mohli obejít.

To, co popisuješ, nevypadá ani omylem na dítě, které je unavené a chce jít spát.
Máte ještě nějaké denní spaní?

Proč ji dáváte do postýlky už v osm večer, když máte vypozorováno, že usíná kolem desáté hodiny?

Je při uspávání v pokoji naprostá tma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
11.1.11 23:13

My jsme to měli dost podobné. S dcerou musel někdo „usínat“, což se většinou povedlo opravdu spíše mně nebo manželovi než dceři.

Zlomilo se to, když se blížilo narození bratříčka, to měla dcerka před 3.narozeninami. Prostě jsme jí přečetli pohádku, popovídali si, co jsme zažili a co nás čeká druhý den, dali pusinku a odešli. Nechali svítit lampičku a otevřené dveře. Ze začátku za náma chodila do obýváku asi tak 675×, ale my jsme ji vytrvale odváděli zpět do pokojíčku. Pak se opravdu naučila usínat sama.

Jenže to je ve vašem případě ještě tak rok před váma. Kolem dvou let to u nás vypadalo jako teď u vás :nevim: Takže jsem neporadila…ale třeba to malá pochopí i teď ve dvou letech, kdo ví! Držíme palečky.

(a Estivila jsem odpůrce,takže s tím taky neporadím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
11.1.11 23:22

Nám bude taky skoro 2 roky a uspáváním jsme si taky prošli různými etapami.Kolem roku to bylo tak že jsme ho uspáváli na rukou(horor)někdy i půl hodiny a néli déle.Pak jsme přešli na uspávání u UM,usnul a bylo.Kvůli čištění zubů jsme zrušili UM před spaním a byl to docela boj.Dala jsem ho do postýlky do pytle a on samozřejě brečel,řval hystericky.Estivllovu metodu jsme nepoužívali.Nechala jsem ho jednou vyřvat,brečel asi 20 minut a každý den se to zlepšovalo.Dnes ho dám do postýlky,brečí jen když odcházím ,řeknu mu že si budeme hrát zase zítra,on si třeba ještě chvilku něco brmlá a usne.Nemá rozsvícené žádné světýlko,má tmu,světlo jde jen z obýváku.Chodí spát okolo 21 hod dřív neusne.
U nás to bylo kdo vydrží déle,jestli my nebo on.Byla jsem z toho někdy úplně vyčerpaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
11.1.11 23:45

Když ji nechám v pokoji samotnou, tak okamžitě jde za námi. Z postýlky okamžitě vyleze. Pytel nezabírá. Je hrozně šikovná a rychlá. V pokoji je úplná tma (žaluzie). Zkoušela jsem ji dávat spát dřív, protože jsem si říkala, jestli už třeba později není přetažená a proto nemůže usnout. Teď jdeme do postele kolem deváte.
Natálka nikdy neusínala sama. Estvila jsme nezkoušeli, bylo mi jí líto nechat jí řvát. Ale když to tak vidím, tak u druhého to asi zkusím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
11.1.11 23:48

JO, ještě přes den ještě spí v kočárku cca 1 hodinu. Někdy víc, někdy míň, ale průměrně tak kolem hodiny.
Je to ve dvou letech moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30664
11.1.11 23:55

Malá mi spí přes den občas i 3 hodiny, večer chodí později, ale to mi nevadí.
Za pár dnů jí budou dva roky.

Asi pomůže být nekompromisní, prostě dát do pokoje, přečíst pohádku, pusu na dobrou noc a odejít. Když bude chodit ke dveřím, vrátit se, bez řečí dát zpátky do postýlky (postele), třeba 365×, ono se to upraví. Hlavně vytrvat :wink:

Já teď spíš řeším, co s ní přes den, pořád potřebuje mou asistenci, navíc jsme obě nemocné, bez možnosti hlídání, takže je to docela vyčerpávající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
12.1.11 00:09

A zkoušela jsi to denní spaní vynechat?
Někteří dvouleťáci už prostě nepotřebují spát přes den.

Estvillova metoda by měla být až ta poslední možnost a né u druhého dítěte jako prevence případným problémům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
12.1.11 01:00

Párkrát se nám stalo, že přes den nespala. To pak byla protivná třeba kolem šesté, bylo vidět, že jí spátek chybí. Potom to překonala a stejně usnula v deset…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
12.1.11 01:15

Tak já se připojuju… Mám taky dvouletou (26 měsíců) a z večerního usínání jsme doma už fakt na prášky. Vykoupeme, dáme mlíko (dřív u něj usnula) a „uspáváme“ i 2 hodiny… Koupeme v devět a usíná někdy i kolem jedenácté. U nás uspává tatínek. Leží vedle ní a ona po něm leze, vypráví a prostě nespí! Když jí necháme samotnou, tak za náma nejde, ale je schopná brečet i půl hodiny a to už je fakt hysterickej nářek. Po obědě spí přibližně 2 hodiny, ale už nespí každý den.. Ale usíná SAMA!!!!!!!!!! Dám jí do postýlky, někdy protestuje a brečí, ale za chvilku přestane a usne. Proč to nejde i večer fakt nechápu :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
12.1.11 07:24

Taky mám živější dítko, ale s usínáním nemáme problémy. Je to tím, že dodržujeme režim, možná až moc úzkostlivě. Večer ve stejnou dobu vykoupám, pomazlí se s tátou, zapnu do spacího pytle, ze kterého se nevysvleče a tudíž ani nevyleze z postýlky. Jak by ho neměl, tak by dvě hodiny lítal po postýlce, přesně jak píšeš. Máme tedy raději dva, abychom měli náhradu, když je první v pračce :mrgreen:
Dám pusu, lahvičku s mlíkem, zhasnu a lehnu si vedle do postele (nebo manžel, ale vždy jen jeden). On dopije, vyhodí lahvičku a začíná pokoušet, já nereaguju, maximálně ho držím za ručičku a snažím se ho mírnit, potichu mu něco povídám. Většinou usne do půl hodiny. Je vycepovanej, prostě si zvykl a ví, že ho z té postýlky nevytáhnu (samozřejmě to neplatí, když je nemocnej a něco ho bolí).

• Citovat
  • Upravit
3432
12.1.11 08:34

Naše děti byly od narození hodně uplakané, prakticky se uklidnily vždycky jenom u prsu, tudíž bez něho neusnuly. Když přešly ty nejhorší 3 měsíční koliky, tak jsem přestala uspávat prsem, ale uspávala jsem jen houpáním a nošením na rukách. Jenže oba byli už při narození cvalíci, takže se brzy pronesli a mě už to uspáváním nošením přestalo bavit, bo jsem necítila záda. :-? Navíc se mi hodně často oba budili v noci na kojení, kdy jsem v roce kojila třeba 6×, takže u obou jsem v roce nekompromisně zavedla, že se bude spát v postýlce a v noci mlíčko nebude. Malá řvala asi 3 noci, ale ne nijak hrozně, syn plakal jen jednu noc, další už prospal celou. Samozřejmě jsem je nenechala nevšímavě řvát, chodila jsem tam, pohladila, dala pusinku a řekla Spinkej hezky, dobrou noc! a odešla, to se samo spustil ještě větší řev, ale vytrvala jsem, je to po chvíli přestalo bavit a usnuli (nevim, možná i vyčerpáním z toho řevu :oops: ) a spali až do rána.
Ted mám už doma naprostou pohodu, miláčky v 8 naženu do postýlek (máme patrovou palandu), přečtu pohádku, pusinku, zhasnu a odcházím. :pankac: Ještě je slyším si povídat, ale do půl 9 jsou pravidelně oba tuzí.. :dance: Fakt si neumím představit po tom celodenním maratonu kolem nich, taky jsou jak z divokých vajec, že bych neměla ani večer pro sebe a manžela! 8-o Prostě v 8 se jde spát a hotovo, žádné vymýšlení, mamka si potřebuje taky spočnout. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí